TOYOTA GAZOO Racing potvrđuje vozačku posadu:

pridružuje se Fernando Alonso

TOYOTA GAZOO Racing može potvrditi svoje vozače za sezonu 2018.-19. u FIS Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) i objaviti da se Fernando Alonso pridružio momčadi.

Momčad je službeno potvrdila svoje sudjelovanje Automobile Clubu de l’Ouest i natjecat će se u svih osam utrka sezone 2018.-19. sa svoja dva hibridna trkaća automobila ciljajući pobjede na 24 sata Le Mansa i u Svjetskom prvenstvu WEC.

TOYOTA GAZOO Racing će ponovno koristiti automobil TS050 HYBRID s 1.000 KS koji je pobijedio u pet od devet utrka u 2017. godini. Razvoj hibridne tehnologije ostaje sastavni dio Toyotinog sudjelovanja u utrkama izdržljivosti u sklopu proizvođačeve posvećenosti proizvodnji sve boljih cestovnih automobila.

Potvrđene su i vozačke posade za oba automobila TS050 HYBRID pri čemu će automobil broj 7 imati neizmijenjenu posadu koju čine Mike Conway, Kamui Kobayashi i José María López.
Vozačke posadu automobila TS050 HYBRID broj 8 sačinjavat će Sébastien Buemi i Kazuki Nakajima, a pridružit će im se i dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, Fernando Alonso.

Fernando, 36, će svoju prvu utrku u klasi LMP1 voziti u Spa-Francorchamps u svibnju, a natjecat će se u svim utrkama sezone 2018.-19. koje ne kolidiraju s njegovim postojećim obvezama u Formuli 1.

/

Anthony Davidson, koji je pobijedio u pet utrka 2017. uz Sébastiena i Kazukija, ostaje važan član momčadi pridonoseći svojim iskustvom osvajanja svjetskog prvenstva u novoj ulozi kao rezervni vozač i vozač za razvoj.
Dvostruki pobjednik u Le Mansu, Alex Wurz i dalje će biti savjetnik i ambasador momčadi nakon što je imao značajan doprinos od stupanja na to mjesto 2016. godine.

Akio Toyoda, Predjesnik, TOYOTA Motor Corporation: “Veselim se vidjeti kako će TOYOTA GAZOO Racing rasti kada naši vozači i svi članovi momčadi spoje sve ono što su do sada naučili u utrkama izdržljivosti i tome dodaju dobitak koji će im donijeti Fernandovo iskustvo. Cijela je momčad uzbuđena zbog ove prilike za dodatni rast. Kroz cijelo natjecanje u utrkama izdržljivosti WEC, a među njima i okrutne ceste 24 sata Le Mansa, TOYOTA GAZOO Racing će dati sve od sebe, zajedno s Fernandom, kako bi nadmašio svoje suparnike.”

Hisatake Murata, Predsjednik momčadi: “Ova sezona WEC je jedinstvena jer će sadržavati dva izdanja 24 sata Le Mansa i tome se veselimo. Vjerujem da imamo izuzetno jake vozačke posade. Fernando je početnik u WEC, ali donosi brzinu i iskustvo stečeno kroz mnoge godine u vrhu svog sporta. Veselimo se suradnji s njim, ali utrke izdržljivosti zahtijevaju napor cijele momčadi i znamo da svi naši vozači mogu ostvarivati rezultate na vrlo visokoj razini. Želim zahvaliti Anthonyju na njegovom profesionalnom pristupu u teškim okolnostima; on ostaje važan dio naših vozačkih posada i imat će puno posla ove sezone.”

Fernando Alonso: “Uzbuđen sam zbog sudjelovanja na 24 sata Le Mansa po prvi put. Tu utrku pažljivo pratim već dugo vremena i uvijek sam imao želju sudjelovati u njoj. Utrke izdržljivosti su drugačija disciplina u usporedbi s jednosjedima i to će biti zanimljiv izazov. Veselim se suradnji sa Sébastienom i Kazukijem i prilici da učim od njih; oni su vrlo iskusni vozači u utrkama izdržljivosti. Preda mnom je mnogo učenja, ali spreman sam za novi izazov i ne mogu dočekati početak.”

Cijeli tekst izjave Akio Toyode:

“Želim voziti LMP1 automobil…”

“Želim se natjecati u Le Mansu…”

“Želim pobijediti…”

Puno zahvaljujem Fernandu Alonsu što je odabrao Toyotu kao partnera u ostvarivanju svog sna o Le Mansu.

Jako sam uzbuđen što će Fernando, koji se borio u brojnim utrkama i vidio stvari koje nitko u našoj momčadi nije iskusio, voziti za TOYOTA GAZOO Racing.
Vjerujem da će, s Fernandom za upravljačem u našoj momčadi, naši automobili biti samo još bolji.

Veselim se vidjeti kako će TOYOTA GAZOO Racing rasti kada naši vozači i svi članovi momčadi spoje sve ono što su do sada naučili u utrkama izdržljivosti i tome dodaju dobitak koji će im donijeti Fernandovo iskustvo. Cijela je momčad uzbuđena zbog ove prilike za dodatni rast.
Kroz cijelo natjecanje u utrkama izdržljivosti WEC, a među njima i okrutne ceste 24 sata Le Mansa, TOYOTA GAZOO Racing će dati sve od sebe, zajedno s Fernandom, kako bi nadmašio svoje suparnike.

A, što se tiče našeg krajnjeg cilja proizvodnje sve bolji automobila za naše kupce, nadam se da ćemo se moći utrkivati sa zajedničkim željama u srcu.
Želimo dobrodošlicu Fernandu i, zajedno sa Sebastienom, Kazukijem, Mikom, Kamuijem i Joséom, sveukupno šest vozača, TOYOTA GAZOO Racing će nastupiti s namjerom ostvarivanja svih naših ciljeva.

Veselim se i podršci svih momčadi TOYOTA GAZOO Racing ove sezone.

Hvala.

/

Profili vozača:

Mike Conway
Rođen: 19. kolovoza 1983., Sevenoaks, Velika Britanija
Prvi nastup u Le Mansu: 2013.
Broj nastupa u Le Mansu: 4
Najbolji rezultat u Le Mansu: 2. (2016.)
Broj nastupa: u WEC 37
Broj pobjeda: u WEC 2
Najbolja sezona u WEC: 3. (2016.)

Kamui Kobayashi
Rođen: 13. rujna 1986., Hyogo, Japan
Prvi nastup u Le Mansu: 2013.
Broj nastupa u Le Mansu: 3
Najbolji rezultat u Le Mansu: 2. (2016.)
Broj nastupa u WEC: 26
Broj pobjeda u WEC: 1
Najbolja sezona u WEC: 3. (2016.)

José María López
Rođen: 26. travnja 1983., Río Tercero, Argentina
Prvi nastup u Le Mansu: 2017.
Broj nastupa u Le Mansu: 1
Najbolji rezultat u Le Mansu: -
Broj nastupa u WEC: 8
Broj pobjeda u WEC: 0
Najbolja sezona u WEC: 6. (2017.)

Sébastien Buemi
Rođen: 31. listopada 1988., Aigle, Švicarska
Prvi nastup u Le Mansu: 2012.
Broj nastupa u Le Mansu: 6
Najbolji rezultat u Le Mansu: 2. (2013.)
Broj nastupa u WEC: 43
Broj pobjeda u WEC: 10
Najbolja sezona u WEC: 1. (2014.)

Kazuki Nakajima
Rođen: 11. siječnja 1985., Okazaki, Japan
Prvi nastup u Le Mansu: 2012.
Broj nastupa u Le Mansu: 6
Najbolji rezultat u Le Mansu: 4. (2013.)
Broj nastupa u WEC: 37
Broj pobjeda u WEC: 7
Najbolja sezona u WEC: 2. (2017.)

Fernando Alonso
Rođen: 29. lipnja 1981., Oviedo, Španjolska
Prvi nastup u Le Mansu: 2018.
Broj nastupa u Le Mansu: 0
Najbolji rezultat u Le Mansu: -
Broj nastupa u WEC: 0
Broj pobjeda u WEC: 0
Najbolja sezona u WEC: -

O TOYOTA GAZOO Racingu u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti:

Toyota se počela natjecati u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) 1983. godine, započevši dugo razdoblje sudjelovanje u utrkama izdržljivosti. Od 1985. godine, Toyotini automobili su se 19 puta natjecali u utrkama 24 sata Le Mansa, postigavši najbolji rezultat osvajanjem drugog mjesta u pet navrata.

Toyota se priključila obnovljenom natjecanju WEC 2012. godine kombinirajući stručnost Tehničkog centra Toyota Higashi-Fuji, gdje se odvija razvoj hibridnog pogona, s podrškom i opremom Toyota Motorsport GmbH. Multinacionalna ekipa je smještena u Kölnu i uključuje inženjere iz Toyotinih odjela motosporta i hibridnog pogona, koji prenose tehnologiju i znanje natrag u razvoj cestovnih vozila. Od 2012., Toyota, svjetski prvak u konkurenciji konstruktora i vozača iz 2014., je sudjelovala u 48 utrka u WEC, osvojivši 14 najboljih startnih pozicija, pobijedivši 16 puta, a završivši na postolju ukupno 41 put.

/

Saznajte više o Toyoti

Live streaming utrke 24 sata Le Mansa Live streaming utrke 24 sata Le Mansa Utrku 24 sata Le Mansa moći ćete pratiti uživo s kamera postavljenih na dva Toyotina automobila TS050 Hibrid. Početak utrke, koja će trajati jedan cijeli dan, zakazan je za 16.06. u 15h. Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Toyota Motor Europe je objavila prodaju u 2017. godini 1.001.700 Toyotinih i Lexusovih vozila, što je povećanje od 8% u odnosu na 2016. Ukupni tržišni udio grupe narastao je na 4,8%. TOYOTA GAZOO Racing ostaje u utrkama izdržljivosti TOYOTA GAZOO Racing ostaje u utrkama izdržljivosti TOYOTA GAZOO Racing će se natjecati u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) u sezoni 2018/2019. FIA World nakon što je potvrdila svoju posvećenost razvoju tehnologije hibridnog pogonskog sklopa kroz motosport. Toyota Yaris 2017. osvojila 5 zvjezdica na ispitivanju Euro NCAP Toyota Yaris 2017. osvojila 5 zvjezdica na ispitivanju Euro NCAP Prodaja Toyote Yaris 2017. pokrenuta je početkom godine, a na najnovijem ispitivanju sigurnosti Euro NCAP 2017. Yaris je osvojio maksimalnih 5 zvjezdica. Ovo postignuće je jasan dokaz Toyotine posvećenosti sigurnosti automobila.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.