TOYOTA GAZOO Racing potvrđuje vozačku posadu:

pridružuje se Fernando Alonso

TOYOTA GAZOO Racing može potvrditi svoje vozače za sezonu 2018.-19. u FIS Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) i objaviti da se Fernando Alonso pridružio momčadi.

Momčad je službeno potvrdila svoje sudjelovanje Automobile Clubu de l’Ouest i natjecat će se u svih osam utrka sezone 2018.-19. sa svoja dva hibridna trkaća automobila ciljajući pobjede na 24 sata Le Mansa i u Svjetskom prvenstvu WEC.

TOYOTA GAZOO Racing će ponovno koristiti automobil TS050 HYBRID s 1.000 KS koji je pobijedio u pet od devet utrka u 2017. godini. Razvoj hibridne tehnologije ostaje sastavni dio Toyotinog sudjelovanja u utrkama izdržljivosti u sklopu proizvođačeve posvećenosti proizvodnji sve boljih cestovnih automobila.

Potvrđene su i vozačke posade za oba automobila TS050 HYBRID pri čemu će automobil broj 7 imati neizmijenjenu posadu koju čine Mike Conway, Kamui Kobayashi i José María López.
Vozačke posadu automobila TS050 HYBRID broj 8 sačinjavat će Sébastien Buemi i Kazuki Nakajima, a pridružit će im se i dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, Fernando Alonso.

Fernando, 36, će svoju prvu utrku u klasi LMP1 voziti u Spa-Francorchamps u svibnju, a natjecat će se u svim utrkama sezone 2018.-19. koje ne kolidiraju s njegovim postojećim obvezama u Formuli 1.

/

Anthony Davidson, koji je pobijedio u pet utrka 2017. uz Sébastiena i Kazukija, ostaje važan član momčadi pridonoseći svojim iskustvom osvajanja svjetskog prvenstva u novoj ulozi kao rezervni vozač i vozač za razvoj.
Dvostruki pobjednik u Le Mansu, Alex Wurz i dalje će biti savjetnik i ambasador momčadi nakon što je imao značajan doprinos od stupanja na to mjesto 2016. godine.

Akio Toyoda, Predjesnik, TOYOTA Motor Corporation: “Veselim se vidjeti kako će TOYOTA GAZOO Racing rasti kada naši vozači i svi članovi momčadi spoje sve ono što su do sada naučili u utrkama izdržljivosti i tome dodaju dobitak koji će im donijeti Fernandovo iskustvo. Cijela je momčad uzbuđena zbog ove prilike za dodatni rast. Kroz cijelo natjecanje u utrkama izdržljivosti WEC, a među njima i okrutne ceste 24 sata Le Mansa, TOYOTA GAZOO Racing će dati sve od sebe, zajedno s Fernandom, kako bi nadmašio svoje suparnike.”

Hisatake Murata, Predsjednik momčadi: “Ova sezona WEC je jedinstvena jer će sadržavati dva izdanja 24 sata Le Mansa i tome se veselimo. Vjerujem da imamo izuzetno jake vozačke posade. Fernando je početnik u WEC, ali donosi brzinu i iskustvo stečeno kroz mnoge godine u vrhu svog sporta. Veselimo se suradnji s njim, ali utrke izdržljivosti zahtijevaju napor cijele momčadi i znamo da svi naši vozači mogu ostvarivati rezultate na vrlo visokoj razini. Želim zahvaliti Anthonyju na njegovom profesionalnom pristupu u teškim okolnostima; on ostaje važan dio naših vozačkih posada i imat će puno posla ove sezone.”

Fernando Alonso: “Uzbuđen sam zbog sudjelovanja na 24 sata Le Mansa po prvi put. Tu utrku pažljivo pratim već dugo vremena i uvijek sam imao želju sudjelovati u njoj. Utrke izdržljivosti su drugačija disciplina u usporedbi s jednosjedima i to će biti zanimljiv izazov. Veselim se suradnji sa Sébastienom i Kazukijem i prilici da učim od njih; oni su vrlo iskusni vozači u utrkama izdržljivosti. Preda mnom je mnogo učenja, ali spreman sam za novi izazov i ne mogu dočekati početak.”

Cijeli tekst izjave Akio Toyode:

“Želim voziti LMP1 automobil…”

“Želim se natjecati u Le Mansu…”

“Želim pobijediti…”

Puno zahvaljujem Fernandu Alonsu što je odabrao Toyotu kao partnera u ostvarivanju svog sna o Le Mansu.

Jako sam uzbuđen što će Fernando, koji se borio u brojnim utrkama i vidio stvari koje nitko u našoj momčadi nije iskusio, voziti za TOYOTA GAZOO Racing.
Vjerujem da će, s Fernandom za upravljačem u našoj momčadi, naši automobili biti samo još bolji.

Veselim se vidjeti kako će TOYOTA GAZOO Racing rasti kada naši vozači i svi članovi momčadi spoje sve ono što su do sada naučili u utrkama izdržljivosti i tome dodaju dobitak koji će im donijeti Fernandovo iskustvo. Cijela je momčad uzbuđena zbog ove prilike za dodatni rast.
Kroz cijelo natjecanje u utrkama izdržljivosti WEC, a među njima i okrutne ceste 24 sata Le Mansa, TOYOTA GAZOO Racing će dati sve od sebe, zajedno s Fernandom, kako bi nadmašio svoje suparnike.

A, što se tiče našeg krajnjeg cilja proizvodnje sve bolji automobila za naše kupce, nadam se da ćemo se moći utrkivati sa zajedničkim željama u srcu.
Želimo dobrodošlicu Fernandu i, zajedno sa Sebastienom, Kazukijem, Mikom, Kamuijem i Joséom, sveukupno šest vozača, TOYOTA GAZOO Racing će nastupiti s namjerom ostvarivanja svih naših ciljeva.

Veselim se i podršci svih momčadi TOYOTA GAZOO Racing ove sezone.

Hvala.

/
Profili vozača:

Mike Conway
Rođen: 19. kolovoza 1983., Sevenoaks, Velika Britanija
Prvi nastup u Le Mansu: 2013.
Broj nastupa u Le Mansu: 4
Najbolji rezultat u Le Mansu: 2. (2016.)
Broj nastupa: u WEC 37
Broj pobjeda: u WEC 2
Najbolja sezona u WEC: 3. (2016.)

Kamui Kobayashi
Rođen: 13. rujna 1986., Hyogo, Japan
Prvi nastup u Le Mansu: 2013.
Broj nastupa u Le Mansu: 3
Najbolji rezultat u Le Mansu: 2. (2016.)
Broj nastupa u WEC: 26
Broj pobjeda u WEC: 1
Najbolja sezona u WEC: 3. (2016.)

José María López
Rođen: 26. travnja 1983., Río Tercero, Argentina
Prvi nastup u Le Mansu: 2017.
Broj nastupa u Le Mansu: 1
Najbolji rezultat u Le Mansu: -
Broj nastupa u WEC: 8
Broj pobjeda u WEC: 0
Najbolja sezona u WEC: 6. (2017.)

Sébastien Buemi
Rođen: 31. listopada 1988., Aigle, Švicarska
Prvi nastup u Le Mansu: 2012.
Broj nastupa u Le Mansu: 6
Najbolji rezultat u Le Mansu: 2. (2013.)
Broj nastupa u WEC: 43
Broj pobjeda u WEC: 10
Najbolja sezona u WEC: 1. (2014.)

Kazuki Nakajima
Rođen: 11. siječnja 1985., Okazaki, Japan
Prvi nastup u Le Mansu: 2012.
Broj nastupa u Le Mansu: 6
Najbolji rezultat u Le Mansu: 4. (2013.)
Broj nastupa u WEC: 37
Broj pobjeda u WEC: 7
Najbolja sezona u WEC: 2. (2017.)

Fernando Alonso
Rođen: 29. lipnja 1981., Oviedo, Španjolska
Prvi nastup u Le Mansu: 2018.
Broj nastupa u Le Mansu: 0
Najbolji rezultat u Le Mansu: -
Broj nastupa u WEC: 0
Broj pobjeda u WEC: 0
Najbolja sezona u WEC: -

O TOYOTA GAZOO Racingu u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti:

Toyota se počela natjecati u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) 1983. godine, započevši dugo razdoblje sudjelovanje u utrkama izdržljivosti. Od 1985. godine, Toyotini automobili su se 19 puta natjecali u utrkama 24 sata Le Mansa, postigavši najbolji rezultat osvajanjem drugog mjesta u pet navrata.

Toyota se priključila obnovljenom natjecanju WEC 2012. godine kombinirajući stručnost Tehničkog centra Toyota Higashi-Fuji, gdje se odvija razvoj hibridnog pogona, s podrškom i opremom Toyota Motorsport GmbH. Multinacionalna ekipa je smještena u Kölnu i uključuje inženjere iz Toyotinih odjela motosporta i hibridnog pogona, koji prenose tehnologiju i znanje natrag u razvoj cestovnih vozila. Od 2012., Toyota, svjetski prvak u konkurenciji konstruktora i vozača iz 2014., je sudjelovala u 48 utrka u WEC, osvojivši 14 najboljih startnih pozicija, pobijedivši 16 puta, a završivši na postolju ukupno 41 put.

/

Saznajte više o Toyoti

Povratak legende - svjetska premijera nove Supre u Detroitu Povratak legende - svjetska premijera nove Supre u Detroitu Potpuno nova Toyota Supra, peta generacija Toyotinog legendarnog sportskog automobila i prvi globalni GR model koji proizvodi TOYOTA GAZOO Racing, debitovala je 14. januara 2019. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Detroitu. Ambasada Japana i Toyota u posjeti Sportskoj akademiji Mali most iz Mostara Ambasada Japana i Toyota u posjeti Sportskoj akademiji Mali most iz Mostara Predstavnici Ambasade Japana u našoj zemlji i Toyote, obišli su Sportsku akademiju “Mali most” iz Mostara, čiji rad pomažu, te se s najmlađim polaznicima družili na stadionu “Kantarevac” čiju je obnovu u najvećoj mjeri finansirala Vlada Japana. Do krajnjih granica izdržljivosti. Toyota u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) Do krajnjih granica izdržljivosti. Toyota u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti nudi sve: Motore od 1.000 KS, najveće brzine od 330 km/h i strašne g-sile. Za TOYOTA GAZOO Racing, to je savršeno mjesto za razvoj naših hibrida sljedeće generacije. Live streaming utrke 24 sata Le Mansa Live streaming utrke 24 sata Le Mansa Utrku 24 sata Le Mansa moći ćete pratiti uživo s kamera postavljenih na dva Toyotina automobila TS050 Hibrid. Početak utrke, koja će trajati jedan cijeli dan, zakazan je za 16.06. u 15h.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.