1. Owners
  2. Warranty
  3. Toyota relax

TOYOTA RELAX - OSJEĆAJ POTPUNE BEZBRIŽNOSTI KOJI TRAJE I DO 10 GODINA

JEDINSTVENA USLUGA NA TRŽIŠTU - TOYOTA RELAX.

BUDITE BEZBRIŽNI TOKOM ČITAVE GODINE UZ TOYOTA RELAX

Toyota Relax predstavlja revolucionarnu promjenu načina na koji brinemo o vašem vozilu. Kako bismo vam obezbijedili potpunu bezbrižnost, kvalitet, pouzdanost i trajnost naših vozila, pružamo vam jedinstvenu mogućnost produženja garancije u trajanju od jednog servisnog intervala, do najviše 10 godina ili 160.000 km (u zavisnosti šta prije nastupi), pod uslovom da vozilo servisirate kod nas.

Obezbijedite dodatnu bezbrižnost sa svakim servisom

Ako se opredijelite da vašu Toyotu održavate u našem servisu, imat ćete vrhunske majstore koji koriste isključivo originalne Toyota dijelove. Prijavite se na servis i program Toyota Relax produžit ćete vašu garanciju za sljedećih 12 mjeseci – sve dok vaš automobil ne navrši 10 godina, odnosno pređe 160.000 kilometara (u zavisnosti od toga šta prije nastupi). Kada dođe vrijeme za servis, sve što je potrebno da uradite jeste da dovezete svoju Toyotu kod nas i vaša bezbrižnost u Toyota Relax programu biće produžena do narednog redovnog servisa.

 

Naručite se na servis

Da li je vaša toyota obuhvaćena programom Toyota Relax?

Sva Toyotina vozila koji dolaze na redovni servis automatski ulaze u Toyota Relax program bezbrižnosti, ukoliko ispunjavaju sljedeće uslove:

  • Vozilo mora biti starije od 2 godine, ili imati više od 85.000 km.
  • Rok isteka tvorničke garancije mora biti kraći od 1 godine, ili 15.000 km.
  • Vozilo ne smije biti starije od 10 godina ili imati više od 160.000 km.

Trajanje Toyota Relax

Toyota Relax važit će od datuma obavljanja redovnog servisa do predviđenog datuma za naredni servis (obično 12 mjeseci ili 15.000 kilometara, zavisno od toga šta prije nastupi). Više informacija potražite od svog prodavca ili pogledajte priručnik za upotrebu vozila, sa navedenim planom i programom redovnog održavanja vozila.

Pronađite Toyota partnera

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ne ostavljajte nikakve sumnje, evo svih odgovora na vaša pitanja.

Toyota posvećuje veliku pozornost dobrom osjećaju u vožnji svojih kupaca. Toyota Relax je program produžene garancije koji vam garantuje bezbrižnost sve do navršene 10-te godine starosti automobila ili 160.000 km u zavisnosti šta prije nastupi. Prednosti Toyota Relax programa možete iskoristiti u slučaju kvarova mehaničkih, elektroničkih ili električnih komponenti vašeg vozila koji se mogu pripisati pogreškama u procesu proizvodnje ili ugradnje. Vlasnik vozila s aktivnim Toyota Relax programom ima pravo na besplatan popravak u skladu s Općim/Opštim uvjetima/uslovima programa.

Program se aktivira u skladu s općim/opštim uvjetima/uslovima u trenutku kada vozilo obavi redovan servis u ovlaštenoj mreži servisa Toyota Adria* i vrijedi do slijedećeg redovnog servisa koji je potrebno odraditi zbog starosti vozila ili kilometraže (šta nastupi prije), u skladu s uvjetima/uslovima održavanja navedenim u servisnoj i garancijskoj knjižici vašeg vozila.

* Mrežu Toyota Adria ovlaštenih servisera čine ovlašteni Toyota servisi u sljedećim zemljama: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo. Ovlašteni serviseri navedeni su na službenim web stranicama Toyote gore navedenih država.

Redovni servis mora biti obavljen u skladu s planom održavanja vozila navedenim u knjižici Servis i garancija za vaše vozilo, prema načelu koji uvjet/uslov se prije ispuni (vremensko ograničenje ili prijeđena kilometraža).

Toyota Relax aktivira se redovitim održavanjem u skladu s Općim/Opštim uvjetima/uslovima, a pokriće programom traje jedan servisni interval, kako je propisao proizvođač za vaše vozilo – obično 12 mjeseci ili 15.000 km, šta prije nastupi.

Toyota Relax program obnavlja se odnosno ponovno aktivira pri svakom sljedećem obavljenom redovnom održavanju od strane odabranog ovlaštenog Toyota servisa.
Može se obnoviti do najviše 10 godina starosti vozila ili 160.000km (šta prije nastupi), pod uvjetom/uslovom da je u trenutku aktiviranja vozilo ispravno.

Toyota Relax program aktivira se i stupa na snagu nakon obavljenog redovnog održavanja vozila, ukoliko su kumulativno ispunjeni sljedeći uvjeti/uslovi:

1) vozilo je registrovano u regiji Toyota Adria*
2) garancija proizvođača (tvornička garancija) za vozilo je isteklo ili je do isteka ostalo manje od 1 godine ili manje od 15.000 km
3) vozilo je mlađe od 10 godina i ima manje od 160.000 km
4) vozilo je tehnički ispravno
5) vozilo se ne koristi za posebne namjene (npr. policija, vatrogasci, hitna pomoć, utrke, taksi, rent-a-car, auto-škole i slično)
6) na vozilu ne postoji dijagnostički kôd pogreške izbrisan u posljednjih 30 dana ili 1.500 km prije nego što je vozilo stiglo u ovlašteni Toyota servis u mreži Toyota Adria*.

* Mrežu Toyota Adria ovlaštenih servisera čine ovlašteni Toyota servisi u sljedećim zemljama: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo. Ovlašteni serviseri navedeni su na službenim web stranicama Toyote gore navedenih država.

Toyota Relax program zahtijeva da svoje održavanje obavljate u ovlaštenom Toyota servisu i da vozilo nema mehaničkih i/ili elektroničkih kvarova u vrijeme održavanja. U slučaju tehničke neispravnosti, svi postojeći nedostaci i/ili kvarovi moraju se popraviti Toyotinim originalnim rezervnim dijelovima o trošku vlasnika vozila kako bi se vozilo uključilo u Toyota Relax program.

Toyota Relax uključuje besplatan popravak, uključujući troškove rada, originalne rezervne dijelove / komponente, elemente i materijale koji se koriste u službenoj Toyotinoj prodajno-servisnoj mreži. Dijelovi u programu mogu se popraviti ili zamijeniti u skladu s uputama proizvođača za popravak.
Popis svih uključenih dijelova pronađite u Općim/Opštim uvjetima/uslovima programa.

Nisu uključeni nikakvi kvarovi ili oštećenja uzrokovani trošenjem, bukom, zračnosti, vibracijom, dijelovi karoserije, potrošni dijelovi, gumeni dijelovi, dijelovi unutrašnjosti, kvarovi nastali kao posljedica vanjskog uticaja ili prirodne pojave, sabotaža i/ili pojave uzrokovane nemarom, vanjske manipulacije, reprogramiranje itd.
Popis svih dijelova koji NISU uključeni u Toyota Relax program detaljno je opisan u Općim/Opštim uvjetima/uslovima.

Toyota Relax program je vezan za određeno vozilo i njegov broj šasije, tako da se prenosi na novog vlasnika.