1. Company
  2. Toyota BH podržala ekološki projekt
Odaberite

Toyota BH podržala ekološki projekt

U okviru stalnih društveno odgovornih aktivnosti kompanija, Toyote BH je podržala projekt „Ekologija-naš uticaj na prostor u kojem živimo“. Zajedno sa više od stotinu učenika Osnovne škole Skender Kulenović u sarajevskom naselju Dobrinja, uposlenici Toyote BH su posadili zelenu ogradu koja će oplemeniti školski prostor. Uz to, obnovljena je i postavljena klupa na kojoj će se stvarati nova prijateljstva. 
Edukaciju o značaju prirodnih resursa naše planete, učenicima je održao Mersed Omanović dr.sci. bioloških nauka i inžinjer hortikulture, koji je istakao da čovjek svojim nesavjesnim ponašanjem ugrožava prirodu, te da će destrukcija ovim tempom dovesti u pitanje život na zemlji. On je pozvao djecu da daju svoj doprinos očuvanju prirode kroz svakodnevne aktivnosti, sadnjom drveća, recikliranjem i smanjenjem količine otpada.
Toyota je odavno kao prioritet razvoj načina proizvodnje i vozila koja imaju manji utjecaj na okoliš. Ovaj pristup od 360° se temelji na onome što je poznato kao četiri R: Reduce (Smanjiti), Reuse (Ponovo upotrijebiti), Recycle (Reciklirati) i Recover (Obnoviti). Ove jednostavne riječi pomažu odrediti naše neprekidno poboljšanje načina na koji konstruišemo i proizvodimo vozila, kako naša vozila djeluju kada ih voze naše stranke i kako ih je moguće sigurno i odgovorno zbrinuti kada dođu do kraja svog životnog vijeka.
Naš fokus na četiri R nam pomaže svesti na najmanju mjeru korištenje vrijednih prirodnih resursa i naše emisije ugljika. Pomaže nam i u razmišljanju o načinu na koji možemo proizvoditi vozila u budućnosti koja su još čišća i učinkovitija, korištenjem inovativnih materijala i alternativnih izvora energije. Ovaj pristup će nas voditi ka našem cilju ultimativnog eko-automobila, onog koji ima nulti utjecaj na okoliš u svakoj fazi svog životnog ciklusa.