1. Electrification
 2. Vožnja elektrificiranog* automobila
Odaberite

Vožnja elektrificiranog* automobila

Kao ključna tehnologija za brže ostvarivanje održivosti u budućnosti, elektrificirani* automobili mogu smanjiti štetne emisije§ bez negativnog utjecaja na performanse, praktičnost i svestranost. Užitak ih je voziti i lako se održavaju, pa je prelazak na njih jednostavan.
 • Dobar su izbor za ekološki osviještene kupce.

  Elektrificirana* vozila dobar su izbor za ekološki osviještene kupce. Toyotini električni automobili na baterijski pogon i električni automobili na gorivne članke vodika rade samo na struju i nemaju motor s unutarnjim izgaranjem, pa ne proizvode štetne emisije§ tijekom vožnje. Premda imaju benzinske motore, hibridi i Plug-in hibridi kombiniraju pogon na struju i motor, pa posjeduju potencijal smanjenja emisija štetnih plinova§ i troše manje goriva u odnosu na automobile s klasičnim pogonskim sklopovima.

 • Niski troškovi održavanja

  Neovisno o tome radi li se o električnom vozilu na baterijski pogon, električnom automobilu na gorivne članke vodika, hibridu ili Plug-in hibridu, nemate puno brige oko vaše elektrificirane* Toyote. Jamstvo je sveobuhvatno i transparentno, servisiranje je pristupačno, a troškovi održavanja su niski i ne iziskuju puno brige.

 • Potpuna bezbrižnost

  Projektirana da traju, naša elektrificirana* vozila proizvode se prema istim načelima i standardima izvrsne kvalitete, postojanosti i pouzdanosti kao i naše ostale Toyote.

 • Upotreba je jednostavna

  Uz aplikaciju MyToyota imate potpunu kontrolu nad svojom elektrificiranom* Toyotom. Jednim potezom možete zakazati punjenje ili provjeriti status baterije.

 • Državni poticaji i druge pogodnosti

  Vožnja elektrificirane* Toyote pristupačnija je nego što mislite. U mnogim zemljama dostupni su razni poticaji, primjerice porezne olakšice za službena vozila. Isto tako, elektrificirani automobili često su oslobođeni plaćanja cestarina, posebnih naknada za vožnju po gradu i dodatnih naknada za vožnju na područjima gdje je dopušteno prometovanje vozila s niskim razinama štetnih emisija, što donosi uštede.

Maksimalno iskoristite svoju elektrificiranu Toyotu

Vožnja elektrificiranog* vozila nikad nije bila jednostavnija zahvaljujući uslugama Toyota Connected Services.

 • MyToyota (Toyotine usluge povezivanja)

  Od provjere statusa automobila i postavljanja temperature u putničkom prostoru unaprijed, aplikacija MyToyota za pametni telefon pomaže vam u najvećoj mjeri iskoristiti sve pogodnosti koje vam nudi vaša elektrificirana Toyota.

FAQS

 1. All

Elektrificirani* automobili uzbudljivi su za vožnju, spretni za upravljanje i imaju impresivno ubrzanje. Isto tako, unutrašnjost im je prostrana i tiha, s vrlo malo buke i vibracija koje se čuju tijekom kretanja. Kod električnih automobila na baterijski pogon nema štetnih emisija,§ dok hibridni i Plug-in hibridni modeli kombiniraju električnu snagu i snagu motora kako bi pružili dobar odaziv i uštedu goriva.

* Elektrificirani automobil do određene mjere pogoni jedan ili više elektromotora. Neki elektrificirani automobili, primjerice hibridni i Plug-in hibridni modeli, uz to imaju i benzinski motor. Drugi su pak, primjerice Toyota bZ4X, u potpunosti električni 

§ Emisije mogu biti povezane s drugim aspektima koji utječu na vijek trajanja automobila (uključujući njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i vrste svakodnevne upotrebe, kao i primjerice vrsti guma koje se upotrebljavaju i kočnicama. 

Punjenje električne Toyote na baterijski pogon kod kuće, preko noći kad je niža tarifa za električnu energiju, može biti jeftinije od nadopune goriva na klasičnim benzinskim i dizelskim automobilima◊, a istovremeno punjenje preko noći kod kuće može biti i praktičnije od odlaska na benzinsku postaju. Hibridni i Plug-in hibridi kombiniraju pogon na motor s unutarnjim izgaranjem i jedan ili više elektromotora kako bi optimizirali potrošnju goriva i osigurali pristupačniju vožnju. Novac štedite i na servisiranju, jer ima manje pokretnih dijelova, a ne morate plaćati ni naknade za vožnje po gradu kad vrijedi zabrana prometovanja vozila radi zagađenja i dobivate poticanje koji vam mogu smanjiti troškove pri kupnji.

*Elektrificirani automobil do određene mjere pogoni jedan ili više elektromotora. Neki elektrificirani automobili, primjerice hibridni i Plug-in hibridni modeli, uz to imaju i benzinski motor. Drugi su pak, primjerice Toyota bZ4X, u potpunosti električni

** Kad punite kod kuće u razdobljima kad je cijena električne energije manja. Ne uključuje troškove za kućni punjač HomeCharge Wallbox.

Odlučite li se za električni automobil na baterijski pogon ili Plug-in hibrid, punjenje je posve jednostavno. Automobil možete puniti kod kuće putem kućne utičnice ili, ako želite puniti brže, možete upotrijebiti punjač Wallbox, koji možete instalirati u garaži ili na prilazu. Ako ste u pokretu, punjenje možete obaviti na jednoj od punionica iz javne mreže koja se neprekidno širi na nove lokacije. Na hibridima se gorivo nadopunjuje na uobičajen način na benzinskim postajama. Električni automobili na gorivne članke vodika moraju se puniti na stanicama za punjenje vodikom. 

Kad su u pitanju troškovi posjedovanja i stil vožnje, hibridi iziskuju vrlo male prilagodbe u odnosu na klasičan benzinski ili dizelski automobil, pa su dobar izbor za prvi elektrificirani* automobil. Vožnja je slična kao kod klasičnog automobila i ne treba ih puniti. Plug-in hibridi mogu se puniti, ali i voziti bez punjenja – samo trebate nadoliti gorivo u spremnik na uobičajen način. To ih čini idealnim odabirom prije prelaska na električni automobil na baterijski pogon. Električni automobili na baterijski pogon nude brojne pogodnosti, ali treba ih puniti. Ugradnjom kućnog punjača najbolje ćete iskoristiti sve pogodnosti svoje električne Toyote na baterijski pogon. Je li električni automobil na gorivne članke vodika pravi izbor za vas vjerojatno će u najvećoj mjeri ovisiti o tome koliko je stanica za punjenje vodikom dostupno na vašem području, pa zatražite taj podatak od lokalnog Toyotinog distributera. Za više informacija posjetite našu stranicu za pomoć pri odabiru.

Toyotini električni automobili na baterijski pogon imaju dovoljan doseg vožnje koji je, primjerice za Toyotu bZ4X brojiv u stotinama kilometara**. To je dovoljno da vam većina putovanja protekne udobno i bez štetnih emisija§. Vaše su potrebe dosega veće? Dugačka putovanja na pogon na struju jednostavna su zahvaljujući brzo širećoj mreži javnih stanica za punjenje.

§§ Od 411 km do 512 km u WLTP ciklusu za Toyotu bZ4X. Ove brojke o dosegu samo su procijenjene vrijednosti na temelju službenih homologacijskih brojki dobivenih u kontroliranom okruženju (WLTP). Ove brojke navedene su isključivo u svrhu usporedbe. Uspoređujte ih isključivo s drugim automobilima koji su testirani primjenom istih tehničkih postupaka. Stvarna vrijednost dosega samo na struju na vašem će se vozilu razlikovati od ovih izračunatih vrijednosti, jer na doseg vožnje samo na struju utječu brojni čimbenici. Čimbenici, između ostalog, uključuju: odabranu razinu opreme, dodatnu opremu i pribor ugrađen u automobil, stil vožnje, brzinu, uvjete na cesti, promet, stanje vozila, vrstu guma (ljetne/zimske) i tlak u njima, opterećenje vozila, broj putnika, vanjsku temperaturu, temperaturu baterije i sl. Više informacija o WLTP ciklusu potražite na našem web-mjestu ili se obratite lokalnom Toyota centru.§ Emisije mogu biti povezane s drugim aspektima koji utječu na vijek trajanja automobila (uključujući njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i vrste svakodnevne upotrebe, kao i primjerice vrsti guma koje se upotrebljavaju i kočnicama. 

Troškovi posjedovanja električnih vozila na baterijski pogon su pristupačni i ova vozila manje škode okolišu, a nude i brojne druge pogodnosti. Punjenje možete obaviti kod kuće, pa su nepraktični odlasci na benzinske postaje stvar prošlosti. Osim toga, zahvaljujući tihom, profinjenom i brzom ubrzanju, električna vozila na baterijski pogon pružaju jedinstven užitak pri vožnji.

Električna vozila na baterijski pogon donose brojne pogodnosti, uključujući činjenicu da nema štetnih emisija tijekom vožnje§. Zahvaljujući tihom, profinjenom i brzom ubrzanju pružaju jedinstven užitak pri vožnji. Punjenje možete obaviti kod kuće, pa su nepraktični odlasci na benzinske stvar prošlosti.

§ Emisije mogu biti povezane s drugim aspektima koji utječu na vijek trajanja automobila (uključujući njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i vrste svakodnevne upotrebe, kao i primjerice vrsti guma koje se upotrebljavaju i kočnicama.

* Elektrificirani automobil do određene mjere pogoni elektromotor. Neki elektrificirani automobili, primjerice hibridni i Plug-in hibridni modeli, uz to imaju i benzinski motor. Drugi su pak, primjerice Toyota bZ4X, u potpunosti električni.

§ Emisije mogu biti povezane s drugim aspektima koji utječu na vijek trajanja automobila (uključujući njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i vrste svakodnevne upotrebe, kao i primjerice vrsti guma koje se upotrebljavaju i kočnicama. 

◊ Dostupnost dolje navedenih proizvoda može se razlikovati ovisno o zemlji prodaje, a lokalne ponude mogu se razlikovati ovisno o tržištu. Preporučujemo kupcima da sve informacija o dostupnosti provjere u lokalnom Toyota centru.

** Kad punite kod kuće u razdobljima kad je cijena električne energije manja. Ne uključuje troškove za Toyota HomeCharge.

§§ Od 411 km do 512 km u WLTP ciklusu za Toyotu bZ4X. Ove brojke o dosegu samo su procijenjene vrijednosti na temelju službenih homologacijskih brojki dobivenih u kontroliranom okruženju (WLTP). Ove brojke navedene su isključivo u svrhu usporedbe. Uspoređujte ih isključivo s drugim automobilima koji su testirani primjenom istih tehničkih postupaka. Stvarna vrijednost dosega samo na struju na vašem će se vozilu razlikovati od ovih izračunatih vrijednosti, jer na doseg vožnje samo na struju utječu brojni čimbenici.