1. Electrification
  2. Toyota Charging
Odaberite

Javno punjenje
 
Gdje god se nalazili, Toyota je mislila na vas. Možete pristupiti velikom broju punionica u cijeloj Europi. U aplikaciji MyToyota možete pronaći punionice u blizini. Odaberite željenu punionicu, provjerite dostupnost punjača i saznajte koje su utičnice dostupne. Potražite upute do punionice i pokrenite navigaciju.
 
U punionici možete započeti punjenje pomoću svoje RFID kartice ili čak skeniranjem QR koda. Otkrijte sve što trebate znati o Toyotinoj mreži za punjenje.
Toyota HomeCharge
Vreće za pohranu kabela za punjenje
Kabelski način rada EV 2
Kabelski način rada EV 3

Toyota HomeCharge

Zahvaljujući rješenju za kućno punjenje punjenje Toyotine baterije jednostavno je i prikladno. Elegantni punjač u potpunosti je integriran s aplikacijom MyToyota i vašom Toyotom, zbog čega imate nadzor gdje god se nalazili. Omogućuje sve što biste očekivali od povezanog punjača (upravljanje korisnicima, punjenje na daljinu, praćenje svojih sesija punjenja itd.) Osim toga, omogućuje pametno punjenje: ciljajte određeno stanje napunjenosti vozila, postavljajte raspored punjenja koji dinamički prati dnevne tarife za energiju na vašoj lokaciji ili planirajte punjenje u satima izvan najveće potrošnje, čime možete smanjiti svoje troškove za energiju. Toyota HomeCharge nudi se u više varijanti koje zadovoljavaju vaše potrebe, neovisno o tome trebate li monofaznu ili trofaznu energiju i sa ili bez 4G veze. *Ovisno o dostupnosti u zemlji i vašem ugovoru o potrošnji energije.

Vreće za pohranu kabela za punjenje

Zaštitite kabel za punjenje da se ne zapetlja ili ne ogrebe unutrašnjost vašeg automobila. Dostupni u dvije veličine: mala (1 kabel), velika (2 kabela).

Kabelski način rada EV 2

Punite svoju Toyotu s električnom baterijom ili plug-in hibrid putem standardne kućne utičnice. Ova opcija dolazi s upravljačkim i zaštitnim uređajem unutar kabela za potpunu kontrolu i komunikaciju, čime se jamči zaštita standardne utičnice i vašeg automobila.

Kabelski način rada EV 3

Kabel za punjenje za povezivanje vašeg automobila s punjačem ili javnom punionicom. Dostupan u dvije duljine (5 m ili 7,5 m).

Saznajte koji je punjač najbolji za vas

Elegantni, sigurni i spremni za budućnost punjači Toyota HomeCharge iznimno su kvalitetni i pouzdani, što ih čini savršenim partnerom za vašu Toyotu Plug-in Hybrid ili električnu Toyotu.

FAQS

Svi Toyotini hibridi opremljeni su pionirskom tehnologijom§ samostalnog punjenja. Zahvaljujući kombinaciji iznimno učinkovitog benzinskog motora s jednim ili više elektromotora, Toyotini hibridni automobili§ sa samostalnim punjenjem mogu se sami puniti dok vozite, usporavate ili kočite. Kraće udaljenosti možete prelaziti u načinu rada samo na struju (EV) i nikad automobil ne trebate priključivati na izvor napajanja, ni brinuti o dosegu baterije jer benzinski motor preuzima kad se baterija isprazni. 

 

Punjenje električne Toyote na baterijski pogon sigurno je, praktično i jednostavno. Može se puniti kod kuće putem kućne utičnice i isporučenih kabela za punjenje ili, još brže, putem punjača Toyota HomeCharge. Možete upotrijebiti i brzo punjenje na raznim javnim punionicama.◊◊

Možete ga puniti kod kuće putem kućne utičnice ili punjača Wallbox. Automobili poput modela RAV4 Plug-in Hybrid mogu se napuniti do kraja putem obične kućne utičnice (10 A) za 7,5 sati***, po mogućnosti preko noći kad su niže cijene električne energije. Kućni punjač Toyota HomeCharge Wallbox jamči brže i sigurnije punjenje kod kuće, pa se RAV4 Plug-in Hybrid može napuniti do kraja za pet sati***. Postupak punjenja možete kontrolirati i nadzirati na daljinu putem aplikacije MyToyota. Morat ćete i redovno nadolijevati gorivo u spremnik. 

* Emisije mogu biti povezane s drugim aspektima koji utječu na vijek trajanja automobila (uključujući njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i vrste svakodnevne upotrebe, kao i primjerice vrsti guma koje se upotrebljavaju i kočnicama. 

§ Kod hibrida sa samostalnim punjenjem motor s unutarnjim izgaranjem i jedan ili više elektromotora rade zajedno i čine jedan napredni pogonski sklop. Motor povećava performanse jer ujedno djeluje kao generator i višak energije pretvara u električni naboj, čime se smanjuje potrošnja goriva.

◊ Elektrificirani automobil do određene mjere pogoni jedan ili više elektromotora. Neki elektrificirani automobili, primjerice hibridni i Plug-in hibridni modeli, uz to imaju i benzinski motor. Drugi su pak, primjerice Toyota bZ4X, u potpunosti električni. 

** Emisije ovise o brojnim drugim aspektima koji utječu na vijek trajanja automobila (uključujući njegovu proizvodnju), od proizvodnje električne energije i vrste svakodnevne upotrebe, kao i primjerice vrsti guma koje se upotrebljavaju i kočnicama.

§§ Dostupnost ovisi o tome u kojoj se državi nalazite i kakav ugovor o opskrbi električnom energijom imate

◊◊ Kako bi se osiguralo učinkovito punjenje i kako bi baterija ostala u dobrom stanju za čitavog vijeka trajanja vozila, snaga brzog punjenja istosmjernom strujom (eng. DC Fast Charging power) na Toyotinim električnim automobilima može se privremeno ograničiti (na otprilike 24 sata) nakon dvije sesije punjenja po danu (što odgovara dvama punjenjima do razine od 10 % do 80 %).

*** Navedeno vrijeme punjenja može varirati ovisno o lokalnim uvjetima za punjenje (primjerice, ovisno o vrsti i stanju stanice za punjenje, temperaturi baterije ili temperaturi okoline). Ove brojke navedene su isključivo u svrhu usporedbe.