1. Company
  2. TOYOTA ICHIBAN 2021: Nagrađeni najbolji Toyota partneri u Europi u izvrsnosti i zadovoljstvu stranaka
Odaberite

TOYOTA ICHIBAN 2021: Nagrađeni najbolji Toyota partneri u Europi u izvrsnosti i zadovoljstvu stranaka

"Ichiban" na japanskom znači "Broj jedan". Ovo je također ime prestižne nagrade koju Toyota Motor Europe (TME) dodjeljuje onima od Toyota partnera u Europi koji se ističu po kvalitetu usluge te pokazuju jedinstven pristup i posvećenost poslovnoj filozofiji koja stranku stavlja na prvo mjesto.

Preko 2.500 europskih Toyota partnera i ove se godine natjecalo za čast da budu u prestižnom društvu pobjednika, a ovlašteni Toyota partner u Bosni i Hercegovini, kompanija Sladaboni iz Banja luke, po osmi put se našla u među najboljima. Budući da o plasmanu odlučuju ocjene kupaca i vlasnika Toyota vozila, ovo je odličan pokazatelj beskompromisne posvećenosti zadovoljstvu stranaka u kompaniji Sladaboni. Vodstvo kompanije Sladaboni, na čelu sa vlanicima, Slavkom i Božanom Jotanović te Direktorom prodaje, Darkom Popovićem ističe da je vrhunski odnos prema svakoj stranci u samoj osnovi poslovanja kompanije.

 

Zbog pandemije korona virusa, svečanost dodjele nagrada se odvijala virtuelno pri čemu su se najbolji Toyotini partneri digitalno povezali sa sjedištem Toyota Motor Europe u Briselu, ali je u prostorijama kompanije Sladaboni upriličena i skromna svečanost, kako bi se ovaj važni trenutak podijelio sa svim uposlenicima.

„Ovih 44 maloprodajnih prodavača Toyote naši su ‘Najbolji trgovci u gradu’ i nagrađeni su za njihov fantastičan napor u postizanju tako velikih postignuća. U ovim izazovnim vremenima neprestano su podržavali naše kupce pružajući im izvanrednu uslugu i korisničko iskustvo. U kontekstu COVID-19, oni su također pokazali svoju predanost društvu pomažući herojima na prvoj liniji. Brzo su se prilagodili i inovirali način rada i interakcije s kupcima, usredotočujući se na ljudski dodir u fizičkom i digitalnom okruženju.“ – rekao je Didier Gambart, Potpredsjednik za prodaju, marketing i iskustvo kupaca, TME.

Predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe, Matt Harrison, komentirao je presudnu ulogu Toyotinih trgovaca u distribucijskoj djelatnosti Toyote: „Prodavači Toyote su naši ključni partneri i ambasadori brenda i nastavit ćemo sarađivati kao jedan tim kako bismo svoje izazove transformisali u mogućnosti. Stvaranje nezaboravnog korisničkog iskustva ključni je stup naše misije Beyond Zero i moramo nastaviti raditi sa našim trgovcima kako bismo se zajedno transformisali od automobilske, do kompanije za mobilnost.“