1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. 2023
  4. Open Labs
Odaberite

Toyota Motor Europe je pokrenula Toyota Open Labs, novu otvorenu platformu za inovacije

Toyota Motor Europe je pokrenula Toyota Open Labs, novu otvorenu platformu za inovacije koja povezuje start-ap firme s poslovnim jedinicama velikog Toyotinog eko sistema kako bi kompanija proširila polje inovacija i povela tržište ka narednoj fazi mobilnosti. 

Ovaj program će takođe ubrzati Toyotinu transformaciju u kompaniju za mobilnost, produbljujući stručna znanja u oblasti energetike, kružne ekonomije, tehnologije neutralnosti ugljenika, pametnih zajednica i mobilnosti za sve.

Toyota Open Labs se otvara pozivom za start-upe koji rade u pet ključnih kategorija:

●     Energija: Tehnologije i sistemi za olakšavanje prenosa energije, ekonomičnosti vodonika, usklađivanje mreže, upravljanje energijom, pametnog punjenja i prenosa energije od mreže do vozila.

●     Kružna ekonomija: Tehnologije i sistemi koji omogućavaju preradu, reciklažu i ponovnu upotrebu vozila i baterija.

●     Neutralnost ugljenika: Tehnologije i sistemi koji pomažu kompanijama i društvu da smanje emisije ugljenika, uz digitalizaciju kako bi se omogućila jasna procena životnog veka proizvoda.

●     Pametne zajednice: Novi poslovni modeli i rješenja za razvoj i podršku pametnih zajednica kroz dijeljenje vozila, pretplate i čvorišta za mobilnost.

●     Mobilnost za sve: Rješenja prihvatljivih vrednosti za prevazilaženje barijera mobilnosti, jačanje sistema mobilnosti i mobilizaciju zajednica s niskim sadržajem ugljika, odgovarajući tako na potrebe društva koje generacijski stari, i osmišljavajući univerzalni dizajn za sve korisnike.

Partneri Toyote Open Labs uključuju Toyota Tsusho Europe, ogranak za trgovinu i lanac snabdijevanja Toyota grupe, KINTO Evropa, brend mobilnosti Toyote grupe, Woven Capital, Toyotin fond za ulaganja, i Toyota Mobility Foundation, Toyotinu neprofitnu fondaciju.

Start-up projekti odabrani tokom otvorenog poziva imaće priliku da angažuju raznoliku mrežu savjetnika i mentora, otvore nove puteve rasta, unaprede svoju poslovnu strategiju i mogućnosti za ulaganja, unaprede svoje proizvode na osnovu informacija i izgrade saradnju koja će doprineti ostvarivanju globalnog uticaja.

Učesnici će takođe imati mogućnost da potvrde svoj koncept u saradnji s Toyotom, istraže puteve za izlazak na tržište i udruže se s Toyotinim eko sistemom. Svaki učesnik će dobiti razvojnu podršku i priliku da predstavi svoju tehnologiju na „Demo danu“ tokom Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

„Ako ste start-up firma i fokusirani ste na rješavanje budućih izazova održivosti i mobilnosti, Toyota Open Labs je pravo mesto za vas. Toyota razvija sisteme mobilnosti koji će na održiv način ponovo osmisliti način na koji živimo, radimo i igramo na globalnom nivou. Toyota Open Labs predstavlja jedinstvenu priliku za pretvaranje smjelih start-up vizija u stvarnost kroz jedinstvenu podršku našeg eko sistema inovacija”, ističe Kajli Himenez, viši potpredsjednik za kadrove, tehnologiju i korporativne poslove u kompaniji Toyota Motor Europe.

 

Za više informacija o platformi Toyota Open Labs i prijavu za program, posjetite toyotaopenlabs.com.