1. Owners
  2. Warranty
  3. Garancija
Odaberite

Garancija

Garancija / Jamstvo pruža sigurnost

Naša se garancija/jamstvo odnosi na garanciju kvalitete naših proizvoda. Na to gledamo ovako: potpuna predanost garanciji kvalitete, besprijekornosti i sigurnosti vaše Toyote najviše je što možemo učiniti da kao stranka upotrebom naših proizvoda osjetite najveću moguću ugodu. Zato kažemo da je Toyota skrojena prema potrebama čovjeka i uvjereni smo, u što ćete se uvjeriti i sami, da će vam Toyota pružiti još mnogo godina udobne i pouzdane vožnje.

Uslovi garancije / jamstva

Svaka Toyota se odlikuje izuzetnom kvalitetom, trajnošću, i pouzdanošću. Kako bismo osigurali bezbrižnost, nudimo Toyota garanciju u trajanju od 3 godine / 100.000km (ovisno koji uslov prije nastupi) sa mogućnosti besplatnog uključenja u Toyota Relax program do uključujući 10 godine vozila ili 200.000km.


10 GODINA BEZBRIŽNOSTI

TOYOTA RELAX

Opustite se i osigurajte do 10 godina potpune bezbrižnosti redovnim servisiranjem u novom fleksibilnom programu održavanja Toyota Relax! Servisiranje kod ovlaštenog servisa Toyota znači da će se za vaš automobil brinuti profesionalno obučeni mehaničari koji se u svojem radu koriste isključivo originalnim rezervnim dijelovima.

Prijavite se na servis i program Toyota Relax produžit će vašu garanciju za jedan servis – sve dok vaš automobil navrši 10 godina, odnosno prijeđe 200.000 kilometara (u zavisnosti šta prije nastupi).

Program Toyota Relax može se aktivirati nakon obavljenog redovnog održavanja i uz poštovanje opštih uslova*, a pokriće programa traje jedan servisni interval, koji je propisao proizvođač za vaše vozilo. Program Toyota Relax može se obnoviti i tako ponovno aktivirati uz svako propisano redovno održavanje kod odabranog ovlaštenog servisnog partnera Toyota i vrijedi do sljedećeg redovnog servisnog intervala.

Program je za vas u potpunosti besplatan. Automatski se aktivira uz obavljanje redovnog servisa u ovlaštenoj Toyota mreži na vozilima koja nisu više pokrivena važećom tvorničkom garancijom, pod uslovom da su mlađa od 10 godina i imaju manje od 200.000 pređenih kilometra. Program traje dužinu trajanja jednog servisnog intervala koji je sa strane proizvođaća propisan za vaše vozilo i u sklopu ovog programa se proizvođač obavezuje da će u slučaju eventualnog kvara vozila pokriti kompletan trošak popravke vozila, u sklopu opštih uslova programa Toyota Relax.


Garancija na koroziju - 12 godina

Vaše novo vozilo pokriveno je i garancijom za slučaj prohrđavanja iznutra prema van za razdoblje od 12 godina bez obzira na pređene kilometre.

Garancija na boju - 3 godine

Garancija na boju pokriva pojavu površinske hrđe na karoseriji i oštećenja boje na bilo kom dijelu karoserije, koje se pojave kao greška nastala tokom procesa proizvodnje i važi 3 godine, bez obzira na pređeni broj kilometara.

Garancija na rezervne dijelove i dodatnu opremu - 1 godina

Ako želite da vaša Toyota zaista besprijekorno i sigurno radi, preporučili bi vam da koristite originalne rezervne dijelove i dodatnu opremu marke Toyota. Oni su proizvedeni u skladu s najvišim standardima kvalitete, te napravljeni tako da se idealno slažu uz specifikacije vašeg vozila. Isto vrijedi za ulje i ostale tekućine. To nam omogućuje da vam za rezervne dijelove i dodatnu opremu nudimo jednogodišnju garanciju.

Garancija za hibridnu bateriju - 10 godina

10 godina bezbrižnosti za hibridnu bateriju još je jedan dobar razlog zašto voziti hibridno vozilo, a garancija se ostvaruje besplatnim pregledom hibridnog sistema jednom godišnje do desete godina starosti vozila. Uz opštu garanciju od 5 godina bez ograničenja kilometraže i 5 godina asistencije Eurocare koja pokriva čitavu Europu, 10-godišnja bezbrižnost za hibridni sistem dodatno osnažuje ponudu Toyota hibrida.

DO 10 GOD. GARANCIJA NA GUME

Nudimo vam i mogućnost besplatnog uključivanja vozila u program dodatne garancije za gume - do 10 godina starosti vozila ili 185.000 km, koja  traje jedan servisni interval propisan za vozilo. U sklopu dodatne garancije, u slučaju oštećenja gume, nudimo besplatnu pomoć na cesti koja će organizirati prevoz vozila u Toyota ovlašteni servis, gdje će oštećena guma biti zakrpljena ili zamijenjena novom.