1. Company
  2. Premijera C-HR
Odaberite

Bh. premijera novog modela C-HR održana je u Tuzli

Bh. premijera novog modela C-HR održana je u Tuzli, u prostorijama Toyota partnera Expo Auto, pred većim brojem zvanica i novinara, koji su saznali šta sve donosi druga generacija.

Druga generacija se može pohvaliti smanjenom emisijom CO2, manjom ukupnom težinom, boljom upravljivošću i performansama, kao i većom efikasnosti i udobnosti. Dinamika vožnje je unaprijeđena zahvaljujući novim gumama, novim amortizerima i novom kontrolom stabilnosti.

C-HR je baziran na unaprijeđenoj GA-C platformi koja ima veću torzijsku krutost, sadrži više čelika visoke čvrstoće te efikasnije prigušuje vibracije i apsorbuje buku.

Toyota Safety Sense se sastoji od novih i unaprijeđenih značajki. Među novim su sprečavanje naglog ubrzanja pri malim brzinama, sprečavanje naglog ubrzanja ispred prepreke, korekcija putanje unutar saobraćajne trake, prilagodba brzine uz pomoć RSA, sistem zaustavljanje u slučaju nužde (EDSS), proaktivna podrška tokom vožnje (PDA) i over-the-air ažuriranja (OTA), dok su na listi poboljšanih sistem predsudarne zaštite (PCS), adaptivni tempomat punog raspona (ACC), sistem praćenja saobraćajne trake (LTA), upozorenje za napuštanje saobraćajne trake (LDA) i prepoznavanje saobraćajnih znakova (RSA).

Inače, dizajn spaja elemente coupea i crossovera u originalnu i prepoznatljivu siluetu s aerodinamičnim profilom coupea, tako da se može reći da novi C-HR ne liči ni na jedan drugi automobil. Dizajn je proizvod isprepletenih geometrijskih oblika, definisan je mišićavim oblinama i precizno izrezanim linijama, čime izaziva dinamičan osjećaj pokreta.

Prvi put jedan Toyotin model ima ručke vrata sa sistemom uvlačenja, što je ključan faktor za čist i elegantan izgled automobila.

Unutrašnjost je jednako impresivna i omogućava kupcu da istakne svoju osobnost. Na raspolaganju mu je ambijentalna rasvjeta s paletom od 64 različite boje.

Početna cijena druge generacije modela C-HR u BiH iznosi 59.900 KM, a riječ je o modelu sa 1,8-litarskim motorom i C-ENTER paketom opreme.

Za prvih 50 kupaca uz odabrani (dostupni) paket, zimske gume su standardna oprema.

Izvor : portal Klix