1. Company
  2. Sanjamo olimpijske snove - podrška našem timu na TOKYO 2020
Odaberite

Sanjamo olimpijske snove - podrška našem timu na TOKYO 2020

Mi u Toyoti vjerujemo, da je, kada se slobodno krećemo, sve moguće. Zato smo se transformisali - iz automobilske, u kompaniju koja pruža mobilnost u svoj svojoj širini. Mobilnost za nas podrazumijeva prevazilaženje izazova i ostvarivenje snova, a tu poruku i vrijednosti niko ne prenosi bolje od sportista, pa smo zato smo postali globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, kao najvećeg sportskog događaja na svijetu, ali i ponosni partner OIimpijskog i Paraolimpijskog komiteta BiH. U vremenu izuzetno brzog razvoja tehnologije, Toyota nastoji da stvori održivo društvo u kojem svako može da dostigne svoj puni potencijal.

Pred odlazak naših sportista na Olimpijske igre u Tokio, Toyota BiH je, u saradnji sa bh umjetnicom Almom Selimović kreirala simboličku bh baklju, koja je posjećivala bh gradove, te smo sa mladim sportskim nadama pričali o njihovom radu, željama i snovima u sportu, te poželjeli sreću našem timu na olimpijskim igrama u Tokiju.

Kao globalni partner olimpijskih i paraolimpijskih igara, Toyota se obavezala da će pružati svo svoje iskustvo i stručnost u području mobilnosti i logistike organizaciji Igara u Tokiju, a putem globalne inicijative "Start Your Impossible”, Toyota želi potaći svoje uposlenike, poslovne partnere i kupce na bavljenje sportom kao ljudskom aktivnošću koja nas povezuje. Naši uposlenici sigurno neće na Olimpijadu, osim kao gledatelji, ali to nije spriječilo mali tim Toyote u BiH da jednim zajedničkim treningom oda počast nastupajućim Olimpijskim igrama i nastupu naših najboljih sportista u Tokiju.

Naša simbolička bh baklja je putovala i u Teslić na Olimpijski dan, gdje smo se družili sa mladim sportistima, oprobali se u različitim sportskim disciplinama i radili Toyotin olimpijski kviz. Tako smo zajedno širili duh zajedništva kroz sport i poželjeli sreću našem olimpijskom timu na Igrama u Tokiju. A čast nam je svojim prisustvom ukazao i Njegova Ekselencija Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini.

Naposlijetku, bili smo dio ispraćaja BH tima na Olimpijske igre. Svim srcem smo uz najbolje BH sportiste i želimo im sjajan plasman i sportski uspjeh. Neka Igre počnu!