1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. 2021
  4. Rekordan tržišni udio Toyote u Europi
Odaberite

Rekordan tržišni udio Toyote u Europi

Toyota Motor Europe (TME) ostvarila je rast prodaje i u drugom tromjesečju 2021., sa prodajom od 598.888 vozila Toyota i Lexus u prvom polugodištu, dostigavši rekordan tržišni udio od 6,6%. Sveukupno ovo predstavlja rast prodaje u odnosu na 2020. godinu od 41%, i rast od 4% u odnosu na 2019. godinu. Ekspanziju prodaje potiče stalna velika potražnja kupaca za Toyotinom visoko-tehnološkom, elektrificiranom linijom, posebno za hibridnim električnim modelima. Prodaja hibrida porasla je na 59% ukupnog europskog volumena, popevši se na 70% u zapadnoj Europi, dok je u istočnoj Europi predstavljala 27%.

“Potražnja potrošača je i dalje velika, a već smo revidirali naš plan prodaje za 2021. godinu na 1,15 miliona vozila. Također smo ostvarili i rekordan broj narudžbi, iako naravno, nismo imuni na izazove prekida opskrbe s kojima se suočava cijela industrija. Naš pristup elektrificiranju s više različitih tehnologija, a u cilju postizanja nulte stope ugljičnih emisija, omogućio nam je da dosljedno ispunjavamo zahtjeve kupaca i premašujemo naše ciljeve emisije CO2 u EU.“ – izjavio je Matt Harrison, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe.

Najprodavaniji Toyota modeli u Europi u prvih pola godine bili su Yaris, Corolla porodiva i RAV4 koji su predstavljali 61% ukupnog volumena, sa udjelom hibrida od 64%. Potražnja za novim modelima RAV4 Plug-In i Mirai nastavlja rasti, a Toyotino globalno predstavljanje električnog vozila bZ4X D-SUV concept signalizira daljnje proširenje BEV (baterijska električna vozila) ponude.