1. New Cars
 2. Corolla Cross
Odaberite

Šta sad želite učiniti?

Namijenjena za životne avanture

Potpuno nova Toyota Corolla Cross pruža vama i vašim najbližima sve šta je potrebno za uzbudljiv i nepredvidiv porodični život. Zahvaljujući nevjerovatno niskoj potrošnji goriva, mogućnosti pogona na sva četiri točka i prostranom putničkom prostoru, koji je bogato opremljen intuitivnom tehnologijom, praktična Corolla Cross nudi sve šta vam je potrebno da se opustite za upravljačem.

Lake legure
LED prednja svjetla
Upravljivost
Panoramski krov
Prošireni branici

Lake legure

Kako bi se uklopili u sportski izgled novog modela, za vozilo Corolla Cross dostupni su jedinstveni sportski, a ujedno elegantni 18" kotači od lake legure.

LED prednja svjetla

Zahvaljujući snažnim LED prednjim svjetlima, vi i vaša obitelj uvijek ste spremni za sve scenarije, u bilo koje doba dana, kako na neasfaltiranim cestama tako i na putu do škole.

Upravljivost

Visoki položaj za vožnju, karakterističan za SUV, omogućuje pregled prometa s povišenog i opušteniju vožnju.

Panoramski krov

Velik panoramski krov svaku vožnju čini boljom, a umove mališana potiče na interakciju s vanjskim svijetom.

Prošireni branici

Upečatljiva trodimenzionalna fuzija prednjih i stražnjih branika modelu Corolla Cross daje profinjen izgled, a opet dovoljno upečatljiv da privuče svačiju pažnju.

Posebno dizajnirana za ugodnu svakodnevicu

Corolla Cross ima sve šta je potrebno da svakome izmami osmijeh na lice. Snažna je i odvažna poput robusnog porodičnog automobila, ali ima intuitivni dizajn SUV modela, šta je apsolutno savršeno za svakodnevne potrebe.

Idealna za vaš najdragocjeniji teret

Malo je stvari jednako nepredvidivo kao porodični život. Na sreću, Corolla Cross opremljena je svime šta je potrebno za uspješno savladavanje svih izazova na koje biste mogli naići.
Saznajte više

Tehnološka rješenja koja nudi izuzetno su napredna

Bilo da se radi o dužem putovanju ili kratkoj vožnji dok djecu prevozite u školu ili na slobodne aktivnosti, napredna tehnologija vam omogućava da to bude jednostavno i praktično.
Saznajte više
 • Idite gdje god želite, uz osjećaj apsolutne sigurnosti

  Bez obzira gdje ste se uputili, 5. generacija hibrida Corolla Cross neće iznevjeriti ni vas ni vašu porodicu. Inteligentni sistem pogona na sva četiri točka i snažno kretanje uzbrdo i unazad znače da ste uvijek spremni, tokom cijele godine.

JEDNOSTAVNIJA SVAKODNEVICA

Kad imate puno posla i stalno ste u pokretu, lakše je kad vam je sve dostupno na jednom mjestu. Aplikacija MyT na vašem pametnom telefonu služi upravo tome. Uz inteligentnu mogućnost povezivanja vašeg pametnog telefona s automobilom, aplikacija MyT čini sve što je potrebno kako bi isplanirala vaše putovanje kući, a uz to šalje novosti i obavijesti o servisnom održavanju. Hybrid Coaching analizira vaš stil vožnje i daje vam savjete kako smanjiti potrošnju goriva. Uz MyT vožnja je zabavnija.
Saznajte više

Toyota T-Mate – uvijek uz vas kako biste sigurnije putovali

Za pružanje svih vodećih u klasi sigurnosnih funkcija, Corolla Cross ima ugrađeni sistem T-Mate koji vam pomaže pri vožnji. T-Mate sadrži brojne funkcije koje su posebno osmišljene kako bi vam pružile pomoć i doprinijele vašoj sigurnosti tokom vožnje, prilikom parkiranja, po autocesti i u gradu. T-Mate vam pruža dodatnu sigurnost. Na popisu u nastavku navedene su istaknute funkicije, a sve što T-Mate nudi za model Corolla Cross možete saznati putem alata za konfiguraciju automobila.
 • Sistem za zaštitu prije sudara (PCS)

  Naš sistem za zaštitu prije sudara može otkriti druga vozila, pješake i bicikliste te vam pomoći da izbjegnete sudar s njima. Radi tako da upozorava vozača emitiranjem zvučnih i vizuelnih upozorenja, a aktivira i kočnice prema potrebi. Ako vozač ne uspije zakočiti na vrijeme, sistem automatski aktivira kočnice kako bi se spriječio sudar ili umanjile njegove posljedice. Može detektovati druge automobile, bicikliste i motore. Osim toga, sistem za dodatnu zaštitu i predviđanje potencijalnih sudara na raskršću i sistem servo upravljanja u slučaju nužde pružaju vam podršku prilikom skretanja na raskršćima i kod manevara za izbjegavanje sudara.

 • Sistem za zaustavljanje u slučaju nužde, eng. Emergency Driving Stop System (EDSS)

  Ako duže vrijeme nema reakcije vozača, aktiviraju se zvučna upozorenja kako bi upozorila vozača. Ako vozač ni nakon toga ne reaguje, vozilo automatski usporava i u potpunosti se zaustavlja izlazeći iz trenutne prometne trake. Uključuju se svjetla upozorenja kako bi upozorila ostale učesnike u saobraćaju i otvaraju se vrata kako bi se omogućio lakši pristup hitnim službama, ako je to potrebno.

 • Prilagodljivi regulator brzine (ACC)

  Ovaj sistem drži vaš automobil na minimalnoj, unaprijed zadanoj udaljenosti (automatski drži propisani razmak) od vozila ispred. Ako se taj razmak od vozila ispred smanji, sistem smanjuje brzinu kretanja automobila i prema potrebi koči i uključuje stop svjetla. Budući da je vaš automobil opremljen sistemom za prepoznavanje prometnih znakova, prepoznaje i znakove ograničenja brzine na cesti po kojoj vozite i u skladu s njima preporučuje potrebne prilagodbe brzine vožnje.

 • Sistem za nadzor mrtvog ugla (BSM)

  Naš sistem za nadzor mrtvog ugla upozorava vozača na sva vozila koja vozač možda ne vidi u bočnim retrovizorima. Ova je značajka posebno korisna prilikom pretjecanja.

 • Sistem za pomoć pri parkiranju Toyota Teammate Advanced Park

  Ovaj sistem reguliše ubrzavanje, upravljanje i kočenje kako biste se sigurno parkirali. Čak može i zapamtiti vaša omiljena parking mjesta koja nisu definisana zacrtanim linijama, ili prepoznatljiva po nekim objektima koji se nalaze pored njih.

 • Sistem za upozorenje na stražnjem sjedištu, eng. Rear Seat Reminder System (RSRS)

  Ovaj sistem upozorava vozača kad zaboravi na putnike ili ostavi neke predmete na stražnjem sjedištu prilikom izlaska iz automobila. Upozorenje obuhvata sljedeće: upozorenje na digitalnom ekranu na ploči s instrumentima, zavisno o modelu, uključivanje svjetala upozorenja i zvučnog upozorenja nakon izlaska iz vozila i njegovog zaključavanja.

 • Sistem s elektronskim zaporom Safe Exit Assist (SEA)

  Sistem upotrebljava radar sisteme za nadzor mrtvog ugla i pomaže vozaču da izbjegne sudar prilikom otvaranja vrata ili izlaska putnika dok se druga vozila ili biciklisti približavaju vozilu straga. Ako procijeni da postoji mogućnost sudara, sistem aktivira i prikazuje indikator u bočnom retrovizoru i na ekranu za prikaz informacija, a paralelno aktivira i zvučno upozorenje.

Jeste li spremni? Odaberite željeni nivo opreme i tip motora

3 Opcije

 • Corolla Cross - Luna - SUV (5vrata)

  Corolla Cross Luna

  Hybrid
  SUV (5vrata)

  Odaberite svoj motor


  Od

  67.000 KM

  72.000 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x2 (2WD)

  Od

  63.900 KM

  68.900 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x2 (2WD)
 • Corolla Cross - Style - SUV (5vrata)

  Corolla Cross Style

  Hybrid
  SUV (5vrata)

  Odaberite svoj motor


  Od

  76.930 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x2 (2WD)

  Od

  76.630 KM

  81.630 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x4 (AWD)

  Od

  73.830 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x2 (2WD)
 • Corolla Cross - Executive - SUV (5vrata)

  Corolla Cross Executive

  Hybrid
  SUV (5vrata)

  Odaberite svoj motor


  Od

  84.360 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x2 (2WD)

  Od

  89.060 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x4 (AWD)

  Od

  76.660 KM

  Stalno promjenjivi prijenos (CVT) | 4x2 (2WD)

Corolla Cross Galerija

 • Doživite model Toyota Corolla Cross

  Saznajte sve o modelu Corolla Cross putem naše aplikacije koja se bazira na proširenoj stvarnosti. Preuzmite aplikaciju i pogledajte kako automobil izgleda iz svakog ugla na vašem prilazu, u vašoj garaži ili čak u vašoj dnevnoj sobi koristeći prikaz s proširenom stvarnošću. Aplikaciju možete preuzeti u trgovinama App Store ili Google Play putem linkova u nastavku.