1. Company
  2. Saopštenje - Ichiban
Odaberite

Toyota dodjelila nagrade najboljim trgovcima u Europi

Kompanija Sladaboni iz Banja Luke deveti put u samom vrhu

“Ichiban” na japanskom znači “Broj jedan”, a to je ujedno i naziv prestižne nagrade koju Toyota Motor Europe (TME) svake godine dodjeljuje najboljima od najboljih među svojim ovlaštenim trgovcima.

Više od 2500 europskih Toyotinih trgovaca natjecalo se za čast da budu jedan od pobjednika Ichiban izbora, pokazujući jedinstven pristup i predanost Toyota principima. Nagrađene su one kompanije koje su imale ne samo impresivne rezultate na polju prodaje i brige o kupcima, već su pokazale i spremnost da budu vodeći u svojim sredinama na području održivosti, usluga mobilnosti i doprinosa društvu.

Već deveti put, prestižna Ichiban nagrada dodijeljena je i kompaniji Sladaboni iz Banja Luke, jednom od pet ovlaštenih Toyota partnera u Bosni i Hercegovini. Događaj je proslavljen u Schloss Elmau, ekskluzivnom zamku u njemačkim Alpama gdje se održavaju i summiti G7, a ispred Sladabonija, prisutni su bili Božana i Slavko Jotanović, vlasnici kompanije.

Tokom ceremonije dodjele priznanja, posebni gosti podijelili su svoju strast i viziju budućnosti sa Toyota Ichiban pobjednicima. Victorien Erussard, osnivač i kapetan Energy Observera, objasnio je kako se njegov san o održivoj budućnosti i ekološkoj tranziciji pretvorio u stvarnost s prvim plovilom s nultom emisijom na vodik. Natalie Berg, stručnjakinja za maloprodaju, osvježila je publiku vizijom budućnosti maloprodaje i evolucije ponašanja kupaca.

Izvršni direktor Toyota Motor Europe, Matt Harrison, odao je priznanje svim trgovcima za njihova izvanredna postignuća, komentirajući: “Vi ste si najbolji od najboljih! Vi ste uzor u nadmašivanju očekivanja kupaca, pružanju nezaboravnog korisničkog iskustva i brzom prilagođavanju vašeg poslovanja promjenjivim tržišnim uslovima. Čestitam vam!”

Didier Gambart, potpredsjednik za prodaju, marketing i korisničko iskustvo, TME također je komentirao postignuća trgovaca: “Nakon dvije godine virtuelnog Ichibana zbog pandemije COVID-a, bila nam je čast fizički proslaviti i nagraditi najbolje trgovce u Europi za njihov prodajni učinak i korisničko iskustvo. Uzbuđeni smo što smo ponovo zajedno kao jedna velika porodica! Slavimo otpornost i agilnost naših trgovaca u ovim turbulentnim trenucima, njihovu energiju da idu dalje. To nikada nije bilo lako zato pobjednicima čestitamo na trudu. Hvala vam i idemo dalje, zajedno."