1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. 2021
  4. TOYOTA HILUX osvojila međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu
Odaberite

TOYOTA HILUX osvojila međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu

· Nagradu IPUA (International Pick-up Award) dodjeljuje međunarodni žiri IVOTY u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina
· Žiri je prepoznao Hiluxov nov, snažan i uglađen pogonski sklop, besprijekorno upravljanje i legendarnu kvalitetu, trajnost i pouzdanost
· Konačnoj odluci o pobjedniku prethodi zajedničko testiranje koje je ove godine održano u Hrvatskoj - na Velebitu
· Ova prestižna nagrada potiče Toyotine ambicije za daljnjim jačanjem svog položaja u segmentu lakih teretnih vozila u Europi

 

Toyota Hilux je osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu. Svečanost dodjele ove prestižne nagrade održana je tijekom salona Solutrans 2021. u Lyonu u Francuskoj.

Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award – IPUA) održava se svake druge godine (ovo je šesto izdanje), a o najboljem je odlučivao Međunarodni žiri Nagrade za teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury – IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina.

Svakom proglašenju pobjednika prethodi zajedničko testiranje svih automobila koji se natječu za ovu prestižnu nagradu. Ove godine testiranje je održano početkom listopada u Hrvatskoj - točnije na Velebitu - gdje su članovi žirija tijekom tri dana imali priliku isprobati sva vozila na cesti kao i izvan uređenih cesta. Ove godine u konkurenciji su bili Isuzu D-Max, Jeep Gladitor te Toyota Hilux koja je proglašena najboljim automobilom.

Međunarodni žiri prepoznao je Hiluxov snažan i uglađen pogonski sklop, besprijekorno upravljanje i legendarnu kvalitetu, trajnost i pouzdanost. Osim toga, žiri je prilikom ocjenjivanja u obzir uzeo i sve veću privlačnost Hiluxa na rastućim tržištima vozila s dvostrukom namjenom - za slobodno vrijeme i gradsku vožnju.

„Višenamjenska vozila se proizvode i prodaju u cijelom svijetu, pri čemu se i proizvod i tržište neprekidno razvijaju, a mnoge marke postavljaju visoke standarde performansi, sigurnosti i udobnosti za vozača i suvozača“, objasnio je Jarlath Sweeney, predsjednik Međunarodnog žirija IVOTY.

Komentirajući ovo postignuće, Didier Gambart, potpredsjednik za Prodaju, marketing i iskustvo kupca u Toyota Motor Europe je izjavio: „Tijekom više od 50 godina Hilux je uvijek predstavljao izvanrednu kvalitetu, trajnost i pouzdanost, kao i izuzetne terenske sposobnosti. Najnovijim Hiluxom proširili smo ponudu motora novim 2,8-litarskim dizelskim motorom koji nudi još veću profinjenost i snagu. Time zadovoljavamo potrebe stranaka koje žele ne samo radni stroj, nego i vozilo za slobodno vrijeme. Zato je, za nas, ova nagrada priznanje svih odlika ugrađenih u Hilux“.

Prvu generaciju Hiluxa Toyota  je predstavila 21. ožujka 1968. u Japanu, a godinu dana kasnije ovaj je model uveden i na europsko tržište. Otad je Hilux pick-up postao jedan od najuspješnijih modela u Toyotinoj ponudi. Proslavljen zbog svoje kvalitete, trajnosti i pouzdanosti, nezaustavljivi Hilux stalno i iznova dokazuje svoju nepobjedivost. Osvojio je Sjeverni pol, vulkane na Islandu, Antarktik, mjesto na postolju na Reliju Dakar…

Danas se Hilux proizvodi u šest, a prodaje u 180 zemalja diljem svijeta. S isporučenih više od 18 milijuna vozila u cijelom svijetu, on je najprodavaniji pick-up na svijetu.

Osim potvrde kvalitete Hiluxa, ova nagrada naglašava Toyotinu usredotočenost i napore u razvoju poslovanja u segmentu lakih teretnih vozila u Europi, što dokazuje i nedavno Toyotino širenje u novi segment modelom PROACE CITY, u novo doba teretnih vozila predstavljanjem modela PROACE ELECTRIC i PROACE CITY ELECTRIC te revitalizaciju Hiluxa osnaženog 2,8-litarskim motorom s poboljšanim cestovnim i terenskim sposobnostima. Zahvaljujući svim ovim dojmljivim proizvodima, Toyota stremi osvajanju 5% tržišta lakih teretnih vozila do 2023.