1. New Cars
 2. Yaris Cross
Odaberite

Iznimne značajke uključene kao standardna oprema

Vozite dalje u dinamičnom novom Yarisu Cross. Dizajniran za grad i šire, s iznimnim značajkama u svim aspektima.

arrow right
arrow left
 • Stvoren za grad

  Kompaktne veličine, ali s impresivnim položajem za vožnju SUV-a

 • Visok položaj za dobar osjećaj

  Visok položaj sjedenja ključan je za sigurnu vožnju bez stresa

 • Živite sinkronizirano s aplikacijom MyToyota

  Zahvaljujući besprijekornoj mobilnoj povezanosti svako putovanje počinje jednim dodirom

 • T-Mate vam uvijek čuva leđa

  Sigurnosni sustavi osmišljeni za mirno putovanje

 • Vozite svojim putem s hibridnom snagom

  Zahvaljujući naprednom novom motoru Hybrid 130 svako je putovanje učinkovito i optimalno

 • Preuzmite stav vozača SUV-a

  Zadivite kamo god krenete u nepogrešivom Yarisu Cross

 • Dovoljno prostora da ponesete sve što vam treba

  Prozračna, svijetla kabina s dovoljno mjesta za sve

 • Osigurajte svoj Yaris Cross

  Sveobuhvatno jamstvo za zaštitu automobila koje vam pomaže kroz život

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/ba/hr?modelId=5c933238-df10-41c5-b921-a2e4d25ef931&gad_source=1&gbraid=0AAAAADkY1kxmmWUPdtY14xoKVBysBq7Vp&gclid=CjwKCAjw1920BhA3EiwAJT3lSbZJ_IvqYl2_7AoLISU5uQ_XwAwkkN8ZtAGah7uMz1IyuwCdx0Dz4BoCHDMQAvD_BwE

Forced client side injection based on cached strategy

Često postavljana pitanja

Električna energija: odgovor na sva vaša pitanja

Toyota je započela hibridnu revoluciju prije više od 25 godina i nastavlja istraživati opcije za svijet s manje štetnih emisija. Hibridni modeli kombiniraju električni pogon i snažne benzinske motora kako bi se osigurale jednostavne performanse i praktičnost.

Hibridna se vozila jednostavno prebacuju s motora s unutarnjim izgaranjem na učinkovit električni pogon, pa imaju dva izvora energije: benzinski motor i elektromotor.

Hibridna vozila mogu upotrebljavati električnu energiju za kretanje, pa čak i pri manjim brzinama do 50 km/h. Budući da većina hibridnih vozila marke Toyota ima samostalno punjenje, kad se razina napunjenosti baterije smanji, višak energije iz motora vraća se natrag u bateriju.

Hibridna vozila opremljena su pionirskom tehnologijom samostalnog punjenja. Poznata su kao „hibridna električna” vozila zato što imaju dva izvora energije. To znači da ih, za razliku od potpuno električnih i Plug-in hibridnih vozila ne morate priključivati na struju da bi im se napunile baterije.

Pionirska baterijska tehnologija koja se upotrebljava u Toyotinim hibridnim vozilima posebno je projektirana da traje koliko traje i automobil. Zapravo, pojedini mehanički elementi poput spojke, alternatora i elektromotora u potpuno su uklonjeni, što dodatno smanjuje rizik od nepredvidivih troškova u budućnosti. Osim toga, na sve hibridne komponente, uključujući bateriju, Toyota daje jamstvo u trajanju od 5 godina / 100 000 km* od datuma kupnje.

*Ovisno o tome koji od uvjeta nastupi prvi.

Postoje tri vrste hibridnih električnih vozila: poluhibridni automobili, klasični hibridni i Plug-in hibridni automobili. Poluhibridni automobili elektromotor upotrebljavaju samo kao dodatak motoru tijekom usporavanja i lagane vožnje i elektromotor ne može sam pogoniti automobil. S potpuno hibridnim Toyotinim vozilom ili onim sa samostalnim punjenjem možete uživati u pogonu samo na struju za do 80 % gradske vožnje i pri vožnjama brzine do 50 km/h. Plug-in hibridni automobili rade na istom principu kao hibridni modeli, ali kapacitet baterije je veći kako bi se omogućile bolje performanse pri vožnji samo na struju.