Toyotini kočioni diskovi i kočione pločice

Sigurno vas zaustavljaju

Kočioni sustav mora izdržati puno toga, od svakodnevnog pritiska do izdržavanja povremenih snažnih udaraca njegov je život težak. Kao najvažniji sigurnosni sklop na vašoj Toyoti, sposobnost zaustavljanja i usporavanja, posebno u lošim uvjetima za vožnju ili slučajevima nužde, u potpunosti se oslanja na djelovanje vaših kočnica.

Kako vaš kočioni sustav djeluje?

Kada pritisnete papučicu kočnice vašeg automobila, kočiona tekućina pritišće klipove u čeljistima na glavčini svih kotača, pomičući kočione pločice na obje strane kočionih diskova, koji se okreću zajedno s kotačima vašeg vozila. Ovo trenje usporava automobil i konačno ga zaustavlja.

Vremenom se kočione pločice i diskovi troše zbog čega ih je potrebno zamijeniti jer nastavak vožnje s istrošenim kočnicama može biti izuzetno opasna. Postoji nekoliko znakova istrošenih kočnica koje trebate poznavati. Evo na što trebate obratiti pažnju:

  • Zanošenje prilikom kočenja može ukazivati na nejednoliko trošenje kočionih pločica
  • Cviljenje i grebanje
  • Smanjenje sposobnosti zaustavljanja
  • Kočione diskove čija je debljina ispod zadane minimalne vrijednosti nužno je zamijeniti
/
/

Ugradnja originalnih Toyotinih kočionih pločica i diskova u vaš automobil pružit će vam tako važan miran san i osjećaj sigurnosti kada krenete na cestu:

  • Sve Toyotine originalne kočione pločice i diskovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala te konstruirani i provjereni da bi osiguravali maksimalnu sigurnost i učinkovitost
  • Učinkovite kočnice ne cvile niti grebu, tišina Toyotinih kočnica govori vrlo glasno
  • Za svaki Toyotin model postoje odgovarajuće kočnice što osigurava brzu zamjenu i savršenu kompatibilnost
  • Razvijene su koristeći dubinsko poznavanje Toyotinih vozila koje imamo samo mi
  • Sve naše kočnice Optifir su povoljne cijenom

Radi osiguravanja sigurne vožnje ključno je da svoj automobil redovito vozite ovlaštenom Toyotinom serviseru radi provjere kočionih pločica i diskova.

Više Toyotinih originalnih dijelova

Toyotini akumulatori Toyotini akumulatori Suvremena Toyota se odlikuje bogatstvom elektroničkih sustava koji vožnju čine sigurnijom, lakšom i daju vamviše užitka. Od satelitske navigacije do Bluetootha®, pomoći pri parkiranju i sustava audio-vizualne zabave, svi oni traže pouzdani izvor električne struje. Toyotin popravak karoserije i hladnjaka Toyotin popravak karoserije i hladnjaka Znajući kakve komplikacije u svakodnevnom životu može izazvati auto koji nije u voznom stanju, brz i kvalitetan popravak je izuzetno važan. Toyotin pročistač zraka u kabini Toyotin pročistač zraka u kabini Nema ništa tako dobro kao osjećaj udisanja svježeg zraka, posebno u našim životima koji postaju sve urbaniji. S Toyotinim pročistačima zraka u kabini, ovaj osjećaj postaje standard jer oni igraju ključnu ulogu u održavaju zraka u vašem vozilu čistim i divnim za udisanje cijele godine.