1. Owners
  2. Warranty
  3. Toyota relax
Odaberite

TOYOTA RELAX - OSJEĆAJ POTPUNE BEZBRIŽNOSTI KOJI TRAJE I DO 10 GODINA

JEDINSTVENA USLUGA NA TRŽIŠTU - TOYOTA RELAX.

TOYOTA RELAX ZA BEZBRIŽNA PUTOVANJA:

Do 10 godina potpune bezbrižnosti

Do 200.000 km

Redovni servisi

10 godina garancije na gume

Toyota Eurocare - 10 godina garancije

BUDITE BEZBRIŽNI TOKOM ČITAVE GODINE UZ TOYOTA RELAX

Opustite se i osigurajte si do 10 godina potpune bezbrižnosti redovnim održavanjem vozila u novom Toyota Relax programu.
Nakon isteka fabričke garancije nudimo mogućnost uključivanja u Toyota Relax program. Kao potvrdu kvalitete, pouzdanosti i trajnosti naših vozila, nudimo dodatnu sigurnost od 12 mjeseci bez premca - do najviše 10 godina starosti vozila.

Toyota Relax program razvijen je s ciljem osiguranja bezbrižnosti te uklanjanja nastalih nedostataka u slučaju kvara vašeg vozila. Prednosti Toyota Relax programa možete iskoristiti u slučaju kvarova mehaničkih, elektroničkih ili električnih komponenti vašeg vozila* koji se mogu pripisati greškama u procesu proizvodnje ili ugradnje.

Vozite Toyotu stariju od 5 godina? To nije problem. Povećajte vrijednost vašeg vozila, jer TOYOTA RELAX program vrijedi i za vozila starija od 5 godina.

*Detalje o pokrivenosti i uključenim dijelovima provjerite u uslovima Toyota Relax programa.

Obezbijedite dodatnu bezbrižnost sa svakim servisom

Kad odaberete ovlašteni Toyota servis za održavanje svog vozila, dobit ćete stručne mehaničare koji koriste isključivo originalne dijelove. Vašu vjernost ćemo nagraditi sa dodatnom garancijom Toyota Relax u trajanju jednog dodatnog servisnog intervala (obično 12 mjeseci ili 15.000 km, šta prije nastupi), sve dok vaš automobil ne navrši 10 godina, odnosno prijeđe 200.000 kilometara (šta prije nastupi). 
Naručite se na servis

Da li je vaša toyota obuhvaćena programom Toyota Relax?

Ako imate auto koji još nije star 10 godina i ima manje od 200.000 pređenih kilometara, sve što treva da uradite je da dođete na redovni servis u ovlaštenu Toyota mrežu. Uz svaki obavljeni servis, besplatno dobijate još jedan servisni interval Relax garancije, sve do 10 godina starosti automobila ili pređenih 200.000 kilometara.

Trajanje Toyota Relax

Toyota Relax važit će od datuma obavljanja redovnog servisa, do predviđenog datuma za naredni servis, u skladu sa planom održavanja (obično 12 mjeseci ili 15.000 kilometara, zavisno od toga šta prije nastupi).

 

Pronađite Toyota partnera

Uključenost u Toyota Relax

Vaša Toyota biti će uključena u Toyota Relax program nakon svakog redovnog servisa u Toyotinoj ovlaštenoj mreži, ako:

  • je vozilo je registrovano u Toyota Adria regiji (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo) i proizvedeno je za europsko tržište,
  • vozilo nije starije od 10 godina i nije prešlo više od 200.000 kilometara

Pronađite Toyota partnera

DO 10 GOD. GARANCIJA NA GUME

Nudimo vam i mogućnost besplatnog uključivanja vozila u program dodatne garancije za gume - do 10 godina starosti vozila ili 200.000 km, koja  traje jedan servisni interval propisan za vozilo. U sklopu dodatne garancije, u slučaju oštećenja gume, nudimo besplatnu pomoć na cesti koja će organizirati prevoz vozila u Toyota ovlašteni servis, gdje će oštećena guma biti zakrpljena ili zamijenjena novom.

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ne ostavljajte nikakve sumnje, evo svih odgovora na vaša pitanja.

Toyota posvećuje veliku pozornost dobrom osjećaju u vožnji svojih kupaca. Toyota Relax je program produžene garancije koji vam garantuje bezbrižnost sve do navršene 10-te godine starosti automobila ili 200.000 km u zavisnosti šta prije nastupi. Prednosti Toyota Relax programa možete iskoristiti u slučaju kvarova mehaničkih, elektroničkih ili električnih komponenti vašeg vozila koji se mogu pripisati pogreškama u procesu proizvodnje ili ugradnje. Vlasnik vozila s aktivnim Toyota Relax programom ima pravo na besplatan popravak u skladu s Općim/Opštim uvjetima/uslovima programa.

Program se aktivira u skladu s općim/opštim uvjetima/uslovima u trenutku kada vozilo obavi redovan servis u ovlaštenoj mreži servisa Toyota Adria* i vrijedi do sljedećeg redovnog servisa koji je potrebno odraditi zbog starosti vozila ili kilometraže (šta nastupi prije), u skladu s uvjetima/uslovima održavanja navedenim u servisnoj i garancijskoj knjižici vašeg vozila.

* Mrežu Toyota Adria ovlaštenih servisera čine ovlašteni Toyota servisi u sljedećim zemljama: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo. Ovlašteni serviseri navedeni su na službenim web stranicama Toyote gore navedenih država.

Za aktiviranje Relax programa garancije, dovoljno je da obavite redovni servis po uputama za održavanje vozila, za vaše vozilo, prema načelu koji uslov se prije ispuni (vremensko ograničenje ili pređena kilometraža).

Toyota Relax aktivira se redovnim održavanjem u skladu s Općim/Opštim uvjetima/uslovima, a pokriće programom traje jedan servisni interval, kako je propisao proizvođač za vaše vozilo – obično 12 mjeseci ili 15.000 km, šta prije nastupi.

Toyota Relax program obnavlja se odnosno ponovno aktivira pri svakom sljedećem obavljenom redovnom održavanju od strane odabranog ovlaštenog Toyota servisa.
Može se obnoviti do najviše 10 godina starosti vozila ili 200.000km (šta prije nastupi), pod uvjetom/uslovom da je u trenutku aktiviranja vozilo ispravno.

Toyota Relax program aktivira se i stupa na snagu nakon obavljenog redovnog održavanja vozila, ukoliko su kumulativno ispunjeni sljedeći uvjeti/uslovi:

1) vozilo je registrovano u regiji Toyota Adria*
2) garancija proizvođača (tvornička garancija) za vozilo je isteklo ili je do isteka ostalo manje od 1 godine ili manje od 15.000 km
3) vozilo je mlađe od 10 godina i ima manje od 200.000 km
4) vozilo je tehnički ispravno
5) vozilo se ne koristi za posebne namjene (npr. policija, vatrogasci, hitna pomoć, utrke, taksi, rent-a-car, auto-škole i slično)
6) na vozilu ne postoji dijagnostički kôd pogreške izbrisan u posljednjih 30 dana ili 1.500 km prije nego što je vozilo stiglo u ovlašteni Toyota servis u mreži Toyota Adria*.

 

* Mrežu Toyota Adria ovlaštenih servisera čine ovlašteni Toyota servisi u sljedećim zemljama: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo. Ovlašteni serviseri navedeni su na službenim web stranicama Toyote gore navedenih država.

Toyota Relax program zahtijeva da svoje održavanje obavljate u ovlaštenom Toyota servisu i da vozilo nema mehaničkih i/ili elektroničkih kvarova u vrijeme održavanja. U slučaju tehničke neispravnosti, svi postojeći nedostaci i/ili kvarovi moraju se popraviti u ovlaštenom Toyota servisu o trošku vlasnika, kako bi se vozilo uključilo u Toyota Relax program.

Toyota Relax uključuje besplatan popravak, uključujući troškove rada, originalne rezervne dijelove / komponente, elemente i materijale koji se koriste u službenoj Toyotinoj prodajno-servisnoj mreži. Dijelovi u programu mogu se popraviti ili zamijeniti u skladu s uputama proizvođača za popravak.
Popis svih uključenih dijelova pronađite u Općim/Opštim uvjetima/uslovima programa.

Nisu uključeni nikakvi kvarovi ili oštećenja uzrokovani trošenjem, bukom, zračnosti, vibracijom, dijelovi karoserije, potrošni dijelovi, gumeni dijelovi, dijelovi unutrašnjosti, kvarovi nastali kao posljedica vanjskog uticaja ili prirodne pojave, sabotaža i/ili pojave uzrokovane nemarom, vanjske manipulacije, reprogramiranje itd.
Popis svih dijelova koji NISU uključeni u Toyota Relax program detaljno je opisan u Općim/Opštim uvjetima/uslovima.

Toyota Relax program je vezan za određeno vozilo i njegov broj šasije, tako da se prenosi na novog vlasnika.