1. Owners
  2. Parts & Accessories
  3. Child Car Seats
Odaberite

DJEČIJA SJEDALICA TOYOTA ISOFIX DUO PLUS

Ugradnja dječijih sjedalica

Donedavno, ugradnja većine dječijih sjedalica je zahtijevala da roditelji shvate složeni niz uputa, kuda treba provući pojas kroz sjedalicu i kojim kopčama ga uhvatiti. Kao pokazatelj nivoa ovog problema, nedavno istraživanje u SAD koje je proveo NHTSA, pokazalo je da troje od četvero djece nisu pravilno vezani u svojim sjedalicama. Kada znamo da su saobraćajne nesreće najveći uzrok smrti djece mlađe od 12 godina, jasno je koliko je važno da djeca budu ispravno vezana.

Naša ponuda automobilskih dječijih sjedalica

Srećom, Toyota nudi široku lepezu automobilskih dječijih sjedalica za sve uzraste koje se odlikuju najboljim pričvršćenjima i čvrstim tkaninama, te su oblikovane podjednako za udobnost i za sigurnost.

Naše upute za ugradnju

Unutar naše palete, pronaći ćete dva modela, Duo Plus i KidFix, koji su opremljeni pričvršćenjima ISOFIX. To je međunarodni standard za pričvršćivanje dječijih sjedalica krutim spojem sa sidrištima smještenima u sjedištima vaše Toyote. Korištenjem ovih jasnih uputa, izbjegavate sve poteškoće povezane s ugradnjom i pričvršćivanjem sigurnosnim pojasom.