Bezbrižnost, za sve sudionike u saobraćaju.

Inteligencija koja poboljšava sigurnost za sve - unutar i izvan automobila.

/
/
/
/
Sistem kočenja u slučaju opasnosti s otkrivanjem pješaka noću

Pri slabom osvjetljenju sistem kočenja u slučaju opasnosti u sklopu Toyota Safety Sense kombinuje kameru s radarskom tehnologijom kako bi otkrio druga vozila i pješake na putanji automobila. Ako sistem procijeni da je sudar neizbježan, upozorava vozača zvučnim i vizuelnim signalima. Ako vozač ne reaguje na vrijeme, sistem automatski uključuje kočnice kako bi spriječio ili ublažio sudar. Čak i ako vozač reaguje, kompjuter povećava tlak u kočionom sistemu. Pored otkrivanja pješaka noću i vozila, ovaj sistem može prepoznati i bicikliste i pješake na putanji kretanja automobila danju.

Sistem kočenja u slučaju opasnosti s otkrivanjem biciklista

Sistem kočenja u slučaju opasnosti s otkrivanjem biciklista, u sklopu Toyota Safety Sense kombinuje kameru s radarskom tehnologijom kako bi otkrio bicikliste i druga vozila na cesti ispred vozila. Kada sistem utvrdi mogućnost sudara, upozorava vozača zvučnim i vizuelnim signalima. Ako vozač ne reaguje, kompjuter povećava tlak u kočionom sistemu. Pored otkrivanja pješaka noću i vozila, ovaj sistem može prepoznati i bicikliste i pješake na putanji kretanja automobila danju.

Inteligentni prilagodljivi tempomat

Inteligentni prilagodljivi tempomat u sklopu Toyota Safety Sense održava brzinu vozila na postavljenoj vrijednosti, održavajući pri tome i minimalni razmak od vozila ispred. Ako se razmak smanji, sistem automatski smanjuje brzinu, kočeći ako je potrebno. Ako se razmak ponovno poveća, automobil će postupno ubrzavati dok ne dosegne odabranu brzinu vožnje. Ako se ograničenje brzine promijeni, sistem će otkriti tu promjenu putem sistema čitanja saobraćajnih znakova i upozoriti vozača kako bi ovaj smanjio postavljenu brzinu na tempomatu koristeći prekidače na upravljaču.

Prilagodljivi tempomat punog raspona

Prilagodljivi tempomat punog raspona u sklopu Toyota Safety Sense omogućava automobilu održavanje stalne brzine bez korištenja papučice gasa, uz održavanje minimalnog, postavljenog razmaka od vozila ispred. Ako se razmak smanji, sistem smanjuje brzinu kako bi održao razmak, ako je potrebno i kočeći sve do potpunog zaustavljanja. Ako se razmak poveća, automobil će se kretati ubrzavajući i/ili usporavajući, prema potrebi, dok saobraćajne okolnosti ne omoguće povratak na postavljenu brzinu vožnje. Vodite računa da je ova funkcija dostupna samo na vozilima s automatskim mjenjačem.

/
/
/
/
Praćenje saobraćajnih linija

Koristeći senzorsku kameru i radar s milimetarskim valovima, sistem praćenja saobraćajnih linija prati crte na cesti ispred automobila ili putanje vožnje vozila ispred radi procjene svog položaja na cesti. Ako automobil nenamjerno počne krivudati iz središta saobraćakne trake, sistem zakreće upravljač radi ispravljanja putanje. Vodite račun da ovaj sistem djeluje samo kada su uključeni Sistem upozorenja za nenamjerno prestrojavanje i prilagodljivi tempomat punog raspona.

Automatska duga svjetla

Automatska duga svjetla su osmišljena za postizanje optimalne vidljivosti u noćnoj vožnji za sve učesnike u saobraćaju. Kamera smještena u blizini retrovizora otkriva svjetla vozila koja dolaze u susret, prateći istovremeno osvijetljenost javnom rasvjetom. Ovaj sistem automatski prebacuje između kratkih i dugih svjetala, omogućavajući vozaču punu koncentraciju na vožnju, podižući sigurnost i smanjujući zamor.

Sistem upozorenja za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača

Koristeći kameru za otkrivanje prometnih crta na cesti ispred automobila, sistem upozorenja za nenamjerno prestrojavanje, koji je dio Toyota Safety Sense, upozorit će vozača zvučnim i vizualnim signalima, ako vozilo počne izlaziti iz svoje saobraćajne trake bez uključivanja pokazivača smjera. U slučaju nenamjernog prestrojavanja ovaj sistem zakreće upravljač i tako ispravlja putanju vozila.

Čitanje saobraćajnih znakova

Sistem čitanja saobraćajnih znakova, koji je dio Toyota Safety Sense, prati saobraćajne znakove ispred automobila, prikazujući korisne informacije kao što su trenutno ograničenje brzine ili ograničenje pretjecanja, na TFT ekranu ispred vozača. Ovaj sistem isto tako upozorava vozača vizuelnim i zvučnim signalima ako se ne pridržava saobraćajnih znakova.

Saznaj više o Toyotinoj sigurnosti

Novi RAV4 stigao u Bijeljinu Novi RAV4 stigao u Bijeljinu U subotu, 16. februara, u Bijeljini je LD Auto, Toyotin prodajni salon, širom otvorio svoja vrata iza kojih je sve posjetioce dočekao beskompromisni RAV4. U Banja Luci predstavljen novi RAV4 U Banja Luci predstavljen novi RAV4 Novi RAV4 zvanično je stigao u Banja Luku. Toyotin ovlašteni prodajno-servisni partner Sladaboni d.o.o. iz Banja Luke je u četvrtak, 14. februara, u svom prodajnom salonu upriličio ekskluzivnu prezentaciju nove generacije RAV4 modela. Potpuno novi RAV4 u prodaji u Bosni i Hercegovini od 1. februara Potpuno novi RAV4 u prodaji u Bosni i Hercegovini od 1. februara Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih SUV-ova na našem tržištu, Toyota Rav4, počinje sa prodajom svoje pete generacije u Bosni i Hercegovini od 1. februara, a kupcima će osim potpuno novog dizajna donijeti i velika poboljšanja performansi, sposobnosti i sigurnosti. Potpuno nova Toyota RAV4 Potpuno nova Toyota RAV4 Izgrađen za vožnju i oblikovan za isticanje, novi RAV4 se odlikuje robusnim izgledom i majstorskom unutrašnjošću.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.