Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla

Izbor je vaš

Ikona postaje hibrid. Uz dinamičnu Corollu s pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen i kao hibrid. Corolla Sedan zaokružuje savršeni trio Corolle pružajući izbor idealan za svaku vrstu vozača. Koju god karoserijsku izvedbu odaberete, uživat ćete u prednostima Corolline sjajne reputacije, kao i u Toyotinom samopunjivom hibridu.

Hibrid nikada nije bio tako dobar.

Toyotina paleta hibrida objedinjuje vrlo malu potrošnju goriva i najmanju moguću emisiju, nudeći privlačne automobile povoljne za okoliš. Uz sve više i više europskih gradova koji uvode strože propise o emisijama, cijenit ćete što možete voziti bilo kuda, bilo kada. S obzirom na to da je Corolla samopunjiva, nikada je ne morate uključivati u struju.

Hibridni pogon s motorom od 1,8 litara osigurava mirnu i opuštenu vožnju punu zadovoljstva, dok izvedbe s 5 vrata i Touring Sports mogu biti opremljene novim sistemom Hybrid Dynamic Force s motorom od 2 litre koji pruža neodoljivo britku i dinamičnu vožnju. Šta god izabrali, uživat ćete u tihoj vožnji punoj veselja.

Kada je vožnja tako zabavna, znate da je savršen trenutak da se pridružite 12 miliona kupaca širom svijeta, uključujući dva miliona ovdje u Europi, koji su odabrali Toyota Hybrida.

/
Vožnja puna užitka

Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture - TNGA) unosi revoluciju u način na koji oblikujemo i konstruišemo vozila kao dio naše misije stvaranja sve boljih automobila, čineći ih sigurnijima i ljepšima, tako da pružaju još više užitka u vožnji.

Karoserija velike krutosti poboljšava svaki aspekt vožnje, nisko težište smanjuje valjanje vozila, a unaprijeđeni ovjes osigurava veliku mirnoću vožnje. Položaj za vožnju isto je tako optimiziran kako bi osjećaj bio nevjerovatno prirodan, pomažući vam da izbjegnete umor čak i na najdužim putovanjima.

Ovo je prva Corolla izgrađena na novoj platformi TNGA, koja nadopunjuje sve dostupne hibridne motore. To nam je omogućilo usavršavanje osnovnih elemenata automobila i podizanje ukupnog nivoa iskustva vožnje.

Odmah ćete primijetiti razliku. Nova Corolla Hybrid pruža odličnu upravljivost i stabilnost bez kompromisa u pogledu udobnosti i tako garantuje vožnju bez napora uz veliki užitak.

/
Impresivna iz svih uglova

Upečatljivi izgled nove Corolle će sigurno privlačiti poglede, posebno s izborom novih, atraktivnih boja. Privlačan, niski poklopac motora daje automobilu sportski profil, naglašen odabirom atraktivnih felgi. Naprijed i nazad se ističe snažan, širok stav automobila naglašen velikom prednjom maskom i elegantnim LED glavnim svjetlima. Impresivan vanjski izgled je u skladu s podjednako elegantnom unutrašnjošću.

/

Više o Toyota Corolla

Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi Toyota Corolla Sedan dobija snažniji izgled i privlačnost sa novom izvedbom GR SPORT Toyota Corolla Sedan dobija snažniji izgled i privlačnost sa novom izvedbom GR SPORT Toyota Corolla Sedan dobit će novu, još atraktivniju verziju sa novim modelom GR SPORT koji će se pridružiti postojećoj paleti, nastavljajući uspjeh Hatchback i Touring Sports Corolle GR SPORT. Novi sedan pridružuje se Corolla porodici Novi sedan pridružuje se Corolla porodici Nakon predstavljanja hatchback izvedbe s 5 vrata na Salonu automobila u Ženevi 2018. godine, odnosno izvedbe Touring Sports na Pariškom salonu automobila kasnije ove godine, sedan je treća karoserijska izvedba koja čini ponudu dvanaeste generacije Corolle.