1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Producing quality
  4. How do we develop the skills needed to deliver quality
Odaberite

Izgradnja vještina za kvalitetu kroz učenje

Europski globalni proizvodni centar

Zadatak

Naš Europski globalni proizvodni centar (European Global Production Centre) je ključni resurs za pružanje obuke radi poboljšanja kvalitete rada u našim proizvodnim pogonima širom Europe.

Njegov zadatak je osigurati obuku i razvoj rješenja koja su izravno primjenljiva na rad u našim proizvodnim pogonima, prenoseći znanja na radna mjesta putem obuke.

Na taj način on ima za cilj poboljšati organizacijsku sposobnost i izgraditi samodostatnost u našim europskim proizvodnim pogonima.

Europski globalni proizvodni centar je dodatno osnažio filozofiju "Made by TOYOTA" proizvodnje vozila širom svijeta uz dosljedno osiguranje kvalitete.

 

 

 

Učenje kvalitete za buduće generacije

Aktivnosti u pripravništvu – Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited

Obuka za pripravnike osigurava da nova generacija posjeduje vještine koje naše poslovanje, i automobilska industrija općenito, trebaju radi osiguravanja budući rad i uspjeh. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je pokrenula ovu obuku, radeći s lokalnim školama na osnivanju Centra za razvoj pripravnika (Apprenticeship Development Centre).

Ovaj centar osigurava pripravništvo ne samo za mlade ljude među svojim zaposlenicima nego i za dobavljače kao i za mala i srednja poduzeća iz svoje regije. Odličnu kvalitetu njihovog rada prepoznao je i nacionalni savjet za vještine u UK - SEMTA.

 

 

 

 

 

 

 

Kvaliteta predvođena iskustvom – umještnost Takumi

Iako nam suvremeni, računalom upravljani proizvodni procesi pomažu u dosezanju kvalitete preciznosti u djeliću milimetra, svaki put, postoje područja našeg rada u kojima ljudska ruka i oko ostaju najbolji alati koje možemo koristiti.

Na primjer, naši takumi zanatski majstori su odgovorni za ručno dovršavanje i preciznu provjeru kvalitete naših modela Lexus. Potrebne su godine iskustva za usavršavanje njihovih posebnih vještina - znanja koja prenose na nove generacije putem poduke i obuke.

Međunarodno priznanje i natjecanje World Skills

Savladane vještine Toyotini zaposlenici redovito iskušavaju na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Uspjesi koje postižu naši zaposlenici jasno pokazuju učinkovitost naših programa obuke i osobnu posvećenost učenju, poboljšanju i primjeni osobnih vještina.

Natjecanje World Skills International, koje se održava svake dvije godine, okuplja najbolje pripravnike iz cijelog svijeta iz svih vidova industrije u prijateljskom nadmetanju. Ponosni smo rezultate koje smo postigli osvojivši 50 medalja, uključujući 23 zlatne medalje, sve do zadnjeg održanog natjecanja 2015. godine u Brazilu. Ovaj uspjeh pomaže nadahnuti sljedeću skupinu pripravnika da razviju i pokažu vlastite vještine najbolje što mogu.