1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Designing quality
Odaberite

Konstruiranje kvalitete

Razvoj načina rada i vještina za kvalitetu

Ništa ne prepuštamo slučaju kada je riječ o isporuci izuzetne kvalitete. Koristimo precizne metode i stroga ispitivanja na svim proizvodima.

Zadatak ugradnje najviše kvalitete u naša vozila započinje od procesa početne konstrukcije. Svaki novi model je podvrgnut strogim ispitivanjima, laboratorijskim provjerama i tisućama kilometara vožnje u stvarnim uvjetima.

Kada je riječ o razvoju proizvoda, ogolimo svaki detalj u potrazi za mogućim problemima te kako bismo mogli dijeliti znanje i iskustvo među našim inženjerskim timovima. Naši strogi standardi i dobro uspostavljeni procesi nam omogućavaju izgradnju temelja za ugradnju kvalitete na svakom koraku procesa.

Kvaliteta izgrađena na strogim provjerama

Da bismo shvatili kako će se naša vozila ponašati u rukama naših stranaka, provodimo temeljita istraživanja i provjere, u laboratorijima i na stvarnim cestama.

Kada je riječ o osiguravanju visoke kvalitete naših proizvoda, ništa ne prepuštamo slučaju. Prije nego bilo koje novo vozilo krene u prodaju, ono je podvrgnuto strogim provjerama i mjerenjima, u laboratoriju, na privatnim ispitnim stazama i kroz tisuće kilometara na javnim prometnicama, u ekstremnim uvjetima. Svi prikupljeni podaci se proučavaju da bismo osigurali da će, kada stranka bude vozila taj automobil, performanse biti izvanredne.

Europski test trajnosti

Sva naša vozila su podvrgnuta temeljitom ispitivanju u stvarnim uvjetima kao dio evaluacijskog programa koji provodimo da bismo osigurali da performanse zadovoljavaju standarde koje zahtijevamo te da bismo pokušali pronaći moguće probleme.

Europski test trajnosti je stroga provjera ponašanja naših novih modela u oprečnim klimatskim uvjetima i na cestama različite kvalitete koje je moguće naći širom Europe.

Svaki novi model prelazi preko 100.000 km vozeći u raznim uvjetima, od arktičkih uvjeta na sjeveru Švedske, loših cesta u Rusiji do dobrih, i brzih autocesta u Njemačkoj. Proizvedeni podaci se analiziraju radi otkrivanja bilo kakvih problema i provođenja poboljšanja ili ispravaka, prije nego vozilo krene u prodaju.

“Od sada nadalje, želim da svi ujedinimo naše napore u pronalaženju načina da proizvedemo superiorna vozila.”

Kiichiro Toyoda, osnivač Toyota Motor Corporation

 

Razvoj načina rada i vještina za kvalitetu

Kada razvijamo novo vozilo, počinjemo razmišljati o tome gdje bi i zašto mogli nastati problemi, od samog početka. Shvaćanje gdje postoje opasnosti i izrada rješenja za izbjegavanje problema koji bi iz toga mogli nastati je ključ proizvodnje sve boljih automobila.

Provjera konstrukcije na temelju kvara (DRBFM)

Razvojna faza novog proizvoda ili sklopa je ključni trenutak za identifikaciju i rješavanje problema. Poduzimanjem mjera u ranoj fazi možemo spriječiti ozbiljnije i teže rješive probleme koji se javljaju bliže proizvodnji.

Koristimo provjeru konstrukcije na temelju kvara (Design Review Based on Failure Mode - DRBFM) kao PROAKTIVNU preventivnu tehniku u kojoj se konstruktori usredotočuju na područje izmjena, precizno određuju problematična područja i primjenjuju znanja stečena na prethodnim projektima.

Zatim razrađuju konstrukcijska rješenja koja su provjerili stručnjaci i specijalisti. Naši mladi inženjeri pohađaju specijalističku obuku o konceptu i primjeni DRBFM, pa na taj način neprestano razvijamo ljude s naprednim tehničkim uvidom i vještinama koji će moći odgovoriti na buduće konstrukcijske izazove.