1. Discover Toyota
  2. Innovation
  3. Hydrogen-economy
  4. Fuel-cell-business
Odaberite

Toyotino poslovanje na području gorivnih ćelija

Toyota zasniva partnerske odnose s kupcima koji tragaju za rješenjima na bazi gorivnih ćelija s nultom razinom emisija
Kako bi e vodik uveo u širu primjenu, potrebno je povećavati količine kako bi se ostvarila ekonomija razmjera te kako bi se smanjili troškovi. Toyota s ciljem širenja primjena gorivnih ćelija formirala novu poslovnu grupu kako bi lakše surađivala s partnerima.  

Pružatelj rješenja

Posebna Grupa za gorivne ćelije koju je osnovala kompanija Toyota Motor Europe (TME) zadužena je za tehnički razvoj primjena, montažu i prodaju. Tim surađuje s vanjskim partnerima kako bi se zajamčila optimalna uporaba našeg modula gorivnih ćelija za namjene koje odabere partner. Ta grupa stoga igra ključnu ulogu pružatelja rješenja kupcima u čitavom nizu sektora. Praktični primjeri tog pristupa već su uočljivi. Nedavno smo integrirali našu tehnologiju gorivnih ćelija u čitav niz sustava, uključujući autobuse, kamione i plovila. 

Integracija znanja

Obavljamo i funkciju integratora sustava s partnerima za potrebe razvoja, ispitivanja i uspostave tehnologije gorivnih ćelija kao dugoročnog rješenja. Ne samo da vanjskim partnerima na raspolaganje stavljamo tehnologiju gorivnih ćelija, već nudimo i sveobuhvatno znanje na području integracije te tehničku podršku za razne namjene tvrtkama u brojnim sektorima diljem Europe.   

Poslovanje s predvodnikom sektora

Naša tehnologija gorivnih ćelija objedinjuje pojedine komponente vezane uz sustav gorivnih ćelija visokih performansi, kao što je sklop gorivnih ćelija, s komponentama za opskrbu zrakom, hlađenje i upravljanje energijom u jedinstven kompaktan modul. To znači da naša tehnologija gorivnih ćelija može biti pravo rješenje nulte razine emisija za niz partnera. Osim toga, naši inženjeri nude punu podršku u usvajanju tehnologije za određene namjene. To se ostvaruje putem uzajamne suradnje koja uključuje komercijalne zahtjeve, simulaciju i postprodajnu podršku.