1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Hybrid electric
  5. How has Europe embraced hybrid technology?
Odaberite

Kako je Europa prihvatila hibridnu tehnologiju?

Toyotini hibridi samo za Europu

 

Europa je ključno tržište za naš hibridni program. Već sada su četiri od svakih deset ovdje prodatih automobila, hibridi. Snažni rast na tržištu podržava naša europska proizvodnja.

Hibridi Yaris, Corolla, Corolla Touring Sports i C-HR se proizvode u našim tvornicama u Francuskoj, UK i Turskoj. Rastuća popularnost naših hibridnih modela pokazuje da naši kupci prihvaćaju hibride kao punopravni izbor i cijene mnoge pogodnosti koje nudi kao alternativa konvencionalnim benzinskim i dizelskim modelima. Dvije trećine svih modela Corolle i polovica Yarisa prodanih u Europi su hibridi. Četiri od pet vozila C-HR koje prodamo su hibridi. Sveukupno, ovi automobili proizvedeni u Europi predstavljaju tri od četiri hibrida koje prodamo na ovom području.

Važnost lokalne proizvodnje

 

Oduvijek prepoznajemo vrijednost proizvodnje vozila na ili u blizini tržišta na kojima se prodaju. To vrijedi i za naše hibridne modele, čija proizvodnja se odvija u mnogim zemljama izvan Japana. U Europi imamo proizvodne pogone za hibride u Valenciennesu, u Francuskoj (TMMF), Burnastonu i Deesideu u UK (TMUK) te u Sakaryai u Turskoj (TMMT). TMMF i TMUK su dvije od naših istaknutih održivih tvornica, koje postavljaju globalne standarde za ekološki učinkovitu proizvodnju.

To uključuje smanjenje iskorištavanja prirodnih resursa, recikliranje i smanjivanje otpada, izvlačenje energije iz održivih i obnovljivih izvora i rad u skladu s lokalnim okolišem i zajednicama. Lokalnom proizvodnjom hibrida dodatno smanjujemo njihov utjecaj na okoliš uklanjanjem potrebe za prijevozom na velike udaljenosti. To pridonosi smanjenju ugljičnog otiska naših vozila i podržava našu predanost u smanjenju emisije na svakom koraku životnog ciklusa vozila.