1. Discover Toyota
  2. Electrified
  3. Battery Electric
Odaberite

Toyotina baterijska električna vozila

Saznajte više o našim električnim vozilima s nultom emisijom

Naša nova generacija baterijskih električnih vozila (EV) uživa pogodnosti našeg iskustva bez premca u elektrifikaciji i pruža izvanrednu mješavinu snage, pouzdanosti i iskoristivosti. U narednih pet godina na tržište ćemo uvesti najmanje deset novih vozila s nultom emisijom, predvođene modelom PROACE Electric, furgonom koji nudi 300 km potpuno električnog dosega, 30-minutno brzo punjenje i sve sposobnosti i svestranosti konvencionalnog Proacea.

Sve prednosti baterijskog električnog vozila

S obzirom na to da koriste samo električnu energiju za pogon, EV imaju nultu potrošnju goriva i nultu emisiju. Jednostavno se pune, pružaju profinjenu i uzbudljivu vožnju zahvaljujući trenutno dostupnom okretnom momentu iz elektromotora, a nude i niže troškove korištenja od konvencionalnih vozila. A, s obzirom na to da pridonose poboljšanju kvalitete zraka u gradovima, možete ih voziti i u dijelovima grada s ograničenjima u pogledu emisije i gužve.

Trajna snaga


Kao i svaki drugi Toyotin sklop, baterije u našim potpuno električnim vozilima su konstruisane da budu trajne. Radi opuštenosti naših stranaka, svaka baterija se isporučuje sa garancijom od 8 godina ili 160.000 km (šta prije nastupi).

Naš program povrata osigurava da, kada naše baterije električnih vozila dosegnu kraj svog životnog vijeka, njihovo zbrinjavanje bude sigurno i odgovorno. Toyotini ovlašteni serviseri trenutno zbrinjavaju više od 90% naših baterija, a naš je cilj reciklirati više od 50% težine hibridne baterije.

 

 

OTKRIJTE PROACE ELECTRIC

Prvi u nizu Toyotinih baterijskih električnih vozila, furgon PROACE Electric nudi slobodu nulte emisije bez umanjivanja performansi ili pouzdanosti.