1. Discover Toyota
 2. About us
 3. Toyota in Europe
Odaberite

Toyota u Europi

Naša paneuropska organizacija
Naše se europske aktivnosti obavljaju u svakom kutku kontinenta, a obuhvaćaju proizvodna postrojenja, logističke centre, poduzeća za prodaju i marketing, postrojenja za istraživanje i razvoj, centre za osposobljavanje i dizajn, sportski segment svjetske klase, tisuće lokalnih servisno-prodajnih centara, KINTO usluge mobilnosti i Toyota Connected. 

Šest desetljeća rasta u Europi

Naša je europska priča počela vrlo skromno. Početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, u Europu se iz Japana uvozio mali broj vozila. Otada vršimo ulaganja kako bi Europa postala jedno od naših najvažnijih i najaktivnijih globalnih tržišta i to ne samo za prodaju automobila, već i kao mjesto za dizajn, tehnologiju i proizvodnju istih. 
 • Od 1963

  1963. godine 400 je vozila Toyota Crown dopremljeno iz Japana našem prvom europskom distributeru, tvrtki  Erla Auto, čime je započet Toyotin dugogodišnji rad u Europi. 

 • 25,000 

  Izravno zapošljavamo preko 25.000 ljudi diljem Europe. 

 • EUR 11 bn 

  Od uspostave prvih postrojenja 90-ih godina prošlog stoljeća, na lokalnoj smo razini uložili preko 11 milijardi eura.

 • 8 postrojenja u 6 zemalja

  Vodimo 8 proizvodnih postrojenja u 6 europskih zemalja. 

 • EUR 6 bn/year 

  S 400 europskih dobavljača ostvarujemo godišnji promet od preko 6 milijardi eura. 

 • 53 zemlje

  Upravljamo mrežom od 28 nacionalnih tvrtki za marketing i prodaju u 53 zemlje. 

 • 3000 trgovaca

  Mreža od preko 300 Toyota i Lexus ovlaštenih trgovaca. 

 • 21 logistički centar

  14 logističkih centara za dijelove i 8 logističkih centara za vozila.

Europski automobili za europske vozače

Toyotina europska obitelj podupire održivi razvoj Toyotinog poslovanja u Europi na temelju naših ključnih prioriteta vrhunske kvalitete i zadovoljstva kupaca. Marljivo radimo na dodatnom jačanju ponude Toyota i Lexus vozila u Europi. Naša vozila objedinjuju ekološku prihvatljivost i užitak vožnje, a usluge su prilagođene očekivanjima europskih kupaca. Uvažavajući činjenicu da su europski kupci među najzahtjevnijima u svijetu, njihova očekivanja koristimo kao mjerilo za dizajniranje automobila koji zadovoljavaju najviše standarde performansi, dizajna i estetske privlačnosti.  

Masovna proizvodnja ljudske sreće

Sebe smatramo pružateljem mobilnosti, a ne samo proizvođačem automobila. Brend KINTO Europe pokrenuli smo kako bismo ubrzali rast Toyotinih usluga mobilnosti u Europi te nastojimo postati preferirani pružatelj usluga za sve potrebe na području mobilnosti, na način da svim kupcima pružamo sveobuhvatna rješenja za mobilnost. Podupiranjem načela „Mobilnost za sve“ dajemo održiv doprinos masovnoj proizvodnji ljudske sreće. 
 • Proizvedeno u Europi

  Počeli smo istraživati na koji nam način automobili mogu biti čišći i ekonomičniji puno prije nego što je to postalo veliko pitanje za autoindustriju u cjelini. Posebno su nam značajna ulaganja u hibridnu tehnologiju te tehnologiju gorivih ćelija. Od lansiranja Priusa, našeg originalnog hibrida, na europske smo ceste stavili preko četiri milijuna elektrificiranih vozila. Hibridna vozila ne samo da prodajemo u Europi, već ih ovdje i proizvodimo u našim postrojenjima u UK-u, Francuskoj, Turskoj, Češkoj i Poljskoj. 

 • Tvornice automobila koje su ujedno i eko-tvornice

  Postrojenja u Europi omogućuju nam da kupcima nudimo kraće rokove isporuke i smanjujemo utjecaj transporta na okoliš. Proizvodnja čišćih automobila u Europi i za Europu tek je jedan od aspekata naših nastojanja da štitimo i njegujemo okoliš. Tvornice i uredi koje smo izgradili na svjetskoj su razini revolucionarni u pogledu novih i učinkovitih načina smanjivanja otpada, očuvanja prirodnih resursa, svođenja emisija na minimum te rada u skladu s prirodnim svijetom koji nas okružuje.