1. Owners
  2. Connected Services
  3. More information
Odaberite

STATUS AUTOMOBILA 

Kroz  aplikaciju MyToyota možete trenutačno provjeriti status svog vozila. Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je vaše vozilo Toyota opremljeno, aplikacija MyToyota će prikazivati različite statuse vrata, prozora, krovnog prozora, prtljažnika, svjetala vašeg vozila, kao i obavijest o tome da ste ostavili pametni ključ (Smart Key) u automobilu.

Push obavijest možete primiti 4 minute nakon isključivanja kontakta. Na temelju toga ćete znati postoji li nešto neobično u pogledu statusa automobila (u postavkama vašeg pametnog telefona mora biti uključena funkcija push obavijesti). Možete primiti jednu ili više od sljedećih obavijesti:

·       Prozori otvoreni (jedan ili više prozora su otvoreni)

·       Vrata otključana (ako su bilo koja vrata otključana)

·       Klizni krov otvoren (ako je klizni krov otvoren)

·       Svjetla upaljena (ako su glavna ili stražnja svjetla još uvijek upaljena)

ZAKLJUČAVANJE/OTKLJUČAVANJE

Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je vaše vozilo Toyota opremljeno, možete daljinski otključati ili zaključati svoje vozilo putem aplikacije MyToyota uz samo nekoliko klikova.

Molimo vas da imate na umu da nećete moći zaključati automobil ako:

·        su bilo koja vrata otvorena

·        je pametni ključ (Smart Key) u automobilu

·        je uključen alarm automobila

·        je automobil bio zaključan ključem

U svim ovim slučajevima, tipka za zaključavanje ne djeluje

Kada koristite funkciju zaključavanja, molimo vas da vodite računa da u automobilu ne ostanu bez nadzora zaključana djeca, ranjive osobe ili kućni ljubimci. Ako ostanu u vrućem vozilu, mogu doživjeti toplinski udar ili dehidrirati što sve može dovesti do smrti ili teških posljedica. Toyota ne može biti odgovorna za bilo kakvu materijalnu štetu, oštećenja ili nezgode dok je vozilo zaključano. Korisnik snosi sve rizike i odgovornost za zaključavanje ovog vozila.

Kada koristite funkciju otključavanja, molimo vas da budete svjesni da to može dovesti do neovlaštenog pristupa tom vozilu. Toyota ne može biti odgovorna za bilo kakvu materijalnu štetu, oštećenja ili nezgode dok je vozilo otključano. Korisnik snosi sve rizike i odgovornost za otključavanje ovog vozila. 

UOČAVANJE AUTOMOBILA (CAR SPOTTER)


Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je vaše vozilo Toyota opremljeno, možete raspolagati jednostavnim načinom uočavanja svog vozila na punom parkiralištu. Uključite funkciju uočavanja automobila i daljinski će se uključiti svi pokazivači smjera kako bi vam pomogli uočiti vozilo. Pokazivači smjera se uključuju na 30 sekundi. Nakon 30 sekundi ih možete ponovno pokrenuti.

 

DALJINSKE FUNKCIJE

Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je vaše vozilo Toyota opremljeno, aplikacija MyToyota će prikazivati razinu napunjenosti akumulatora/baterije i preostali doseg vašeg plug-in hibrida ili vašeg električnog vozila.

Preostali doseg je naveden u km, ali se može razlikovati od dosega prikazanog u automobilu. Uvijek uzimajte kao važeću vrijednost napunjenosti baterije prikazanu na ploči s instrumentima u svom vozilu Toyota.

Toyota ne prihvaća bilo kakvu odgovornost u slučaju nepotpunog ili netočnog podatka prikazanog u aplikaciji MyT. Povrh toga, ova usluga vam omogućava daljinsko zadavanje vremena punjenja vašeg automobila.

Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je vaše vozilo Toyota opremljeno, moći ćete daljinski zagrijati ili ohladiti svoje vozilo putem aplikacije MyToyota. Ovisno o modelu vašeg vozila, možete daljinski zadati željenu temperaturu, pokrenuti odleđivanje vjetrobrana ili stražnjeg stakla, kao i zadati jedno ili više zagrijavanja ili hlađenja svog automobila.

Prilikom korištenja usluga daljinskog upravljanja (Remote Control), vodite računa o sljedećem:

  • Vozilo je potpuno nepokretno, te ste provjerili okolinu vozila radi sigurnosti. Vodite računa da u vozilu nema ljudi niti životinja.
  • Nemojte koristiti ovaj sustav ako je poklopac motora otvoren ili kada je vozilo parkirano na zatvorenom bez ventilacije. 
  • Koristite ovu uslugu samo kada je to nužno. Molimo vodite računa o zaštiti okoliša i svedite buku i zagađenje zraka na minimum.

Svakako se uvijek pridržavajte lokalnih i nacionalnih propisa koji bi mogli ograničavati korištenje ovih usluga na vašem području (na primjer, u nekim gradovima i parkovima prirode).