1. Discover Toyota
  2. Safety
  3. Toyota pedestrian avoidance steer assist system
Odaberite

Sustav kontrole upravljanja radi izbjegavanja pješaka

Napredak u našoj tehnologiji aktivne sigurnosti
  • Kako radi

    Uporabom tehnologija, koje se nalaze u prošle godine predstavljenom sistemu predviđanja sudara (PCS), funkciji pomoći pri naglom kočenju i pripremi sistema kočenja, ova slijedeća generacija ovih sistema uključuje sistem naprednog upravljanja.

    Kao i kod prethodne generacije PCS sistema, ovaj novi sistem će također detektirati rizik od sudara s preprekom ili pješakom. Uz početno upozoravanje vozača zvučnim i vizualnim upozorenjima, aktiviraju se obje funkcije pomoći pri naglom kočenju i pripreme sistema kočenja ako sistem detektira vjerojatan ili neizbježan sudar. U situaciji, gdje ima dovoljno prostora, sistem upravljanja će manevrirati vozilo dalje od opasnosti i aktivirati će kočnice. U situaciji gdje nema dovoljno prostora, sistem će aktivirati samo kočnice.

  • Sigurnija budućnost

    Kompanija TMC planira dovesti napredni PCS sistem na tržište do 2015., nakon čega će slijediti PCS kontrola upravljanja, a sve u sklopu vizije ove kompanije o sigurnijem i više zaštićenom sistemu transporta koji smanjuje smrtnost o ozljede na nulu.