1. Discover Toyota
 2. Beyond Zero
 3. Emissions
Odaberite

DALJE OD EMISIJA

Prošlo je 25 godina otkada smo lansiranjem modela Prius postali pioniri elektrificirane tehnologije. Nastavili smo marljivo raditi u tom području i nećemo biti zadovoljni dok svaki kupac ne bude imao rješenje po mjeri, a koje je ujedno dobro za našu planetu. To znači da trenutno imamo čitav niz električnih pogonskih agregata – hibride, priključna hibridna električna vozila (PHEV), baterijsko električno vozilo (BEV) i vozilo na vodik. Cilj nam je ne samo ostvariti nultu stopu emisija, već otići dalje od nulte emisije. Kreirati vozila s pozitivnim utjecajem. Vozila poput modela Mirai koji pogoni vodik, koji ispušta isključivo vodu te u vožnji čisti zrak.
 • Hibridna i priključna hibridna vozila

  Prošli smo dug put od legendarne Toyote Prius, prvog hibridnog vozila u masovnoj proizvodnju u svijetu. Stručnost stečena tokom 25 godina dovela je na današnje ceste milione hibrida. Ti hibridi visokih performansi mogu voziti na električnu energiju i do 70% vremena, bez ikakvih emisija, a u narednim ćemo godinama svjedočiti daljnjem napretku.

 • Toyota serije bZ

  Toyotina serija bZ skupina je baterijskih električnih modela sljedeće generacije, koji idu dalje od nulte emisije. Prvi od tih potpuno električnih automobila sadrži i druge inovacije, poput elektroničkog upravljača i punjenja baterije putem solarnih panela.

 • Mirai

  Toyota na području pogona na vodik ima vlastitu legendu, a to je model Mirai. Radi se o prvom automobilu na vodik u masovnoj proizvodnju u svijetu, a već je dogurao i do druge generacije. Mirai je jedini automobil koji je već otišao dalje od nulte emisije. Vozilo ispušta isključivo čistu vodu, a ne samo da nema emisija, već tokom vožnje čisti zrak.

BEYOND ZERO

Saznajte više

DALJE OD OGRANIČENJA

Saznajte više

DALJE OD OČEKIVANJA

Saznajte više

DALJE OD PREPREKA

Saznajte više