Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Snažan početak za Toyota Gazoo Racing

u Spa

Toyota Gazoo Racing je dovršio naporan prvi dan postavljajući najbrže vrijeme kruga na treningu za 6 sati Spa-Francorchampsa.

Mike Conway i Kamui Kobayashi će dijeliti automobil broj 7, ovog vikenda bez José María Lópeza, koji se oporavlja od nesreće u Silverstoneu.Postavili su najbrže vrijeme u oba 90-minutna treninga.
Sébastien Buemi, Anthony Davidson i Kazuki Nakajima, automobilu broj 8 TS050 HYBRID, vodeći su u Svjetskom prvenstvu nakon pobjede u prvoj utrci u Silverstoneu. Oni su zabilježili četvrto vrijeme kruga u oba treninga.
/
Ovaj tjedan će TOYOTA po prvi put nastupiti s tri automobila u WEC, jerće TS050 HYBRIDs brojem 9 koji voze StéphaneSarrazin, YujiKunimotoi Nicolas Lapierreu Belgiji imati svoj premijerni nastup kao dio priprema za nastup na 24 sata LeMansa.
Ovaj trojac nastavlja svoj napredak koji je već iskazao na testiranjima i u oba nastupa su osvojili peto mjesto. Iako su Stéphanei Nicolas vrlo iskusni u Spa, danas je Yuji po prvi put vozilo na legendarnoj stazi dugoj 7,004 kilometra. Prvak iz Super Formule je proveo dvije sezone učeći stazu u Spa kao i posebne zahtjeve WEC.
Ovo je tjedan novih izazova za TOYOTA GAZOO Racing, jer po prvi put koriste aerodinamičku konfiguraciju malog downforcea. Posada automobila broj 9 će cijeli vikend koristiti ovu specifikaciju kao dio timskih priprema za LeMans.
/
/
Zbog toga je važno iskoristiti današnji trosatni trening za fino podešavanje u natjecateljskim uvjetima, uspoređujući istovremeno automobil s malim downforceom sa specifikacijom s velikim downforceom koji koriste posade u automobilima broj 7 i 8.
Vremenski uvjeti su bili relativno povoljni za sve sudionike; unatoč jakim pljuskovima u srijedu, današnji trening se održao po suhoj stazi uz nisku temperaturu okoline od oko 11°C.
Produktivan dan je okončan s ukupno 178 krugova, odnosno 1.246 km, sveukupno, za sva tri automobila TS050 HYBRID, unatoč nekolicini crvenih zastava koje su izazvali drugi automobili. Tim je zadovoljan dosadašnjim napretkom i vesele se nastavku tijesne borbe s Porscheom nakon uzbudljive utrke u Silverstoneu.
TS050 HYBRID broj 7 (Mike Conway, KamuiKobayashi)
Slobodni trening 1: 1. (1min 57,940s), 31 krug
Slobodni trening 2: 1. (1min 56,369s), 25 krugova
Mike Conway (TS050 HYBRID broj 7): “Bili smo najbrži na oba treninga, pa sve izgleda pozitivno. Ali, Porsche nije daleko iza nas i to je oštra borba. Još uvijek pokušavamo postići optimalni trkaći postav automobila i tu nam predstoji još posla, ali smo dobro krenuli. Bili smo učinkoviti i prikupili smo mnoštvo podataka. Šteta je da smo izgubili nešto vremena na stazi zbog nekoliko crvenih zastava, ali to je svima bilo isto.”
Kamui Kobayashi (TS050 HYBRID broj 7): “Uvijek je lijepo odvoziti najbrži krug na treningu, ali to nije glavni cilj za danas. Sa svim automobilima želimo pronaći najbolji postav za utrku. Dobro smo krenuli i uvjeren sam da ćemo poboljšati naše performanse nakon što proučimo podatke. Znamo da ćemo s Porscheom voditi oštru borbu i zbog toga moramo puno raditi da bismo se spremili za utrku.
/
TS050 HYBRID broj 8 (SébastienBuemi, Anthony Davidson, KazukiNakajima)
Slobodni trening 1: 4. (1min 58,914s), 31 krug
Slobodni trening 2: 4. (1min 57,917s), 29 krugova
Sébastien Buemi (TS050 HYBRID broj 8): “Bio je to uobičajeni dan treninga za nas. Odvezli smo puno krugova i nismo imali vremenskih problema, iako smo očekivali kišu. Kao i uvijek, imamo mnoštvo podataka za proučavati. Provjerit ćemo što je dobro radilo i pokušati izvući iz automobila najviše za petak i subotu. Dobro se ovdje osjećamo, bolje nego prošle godine. Sada moramo vidjeti je li to dovoljno.”
Anthony Davidson (TS050 HYBRID broj 8): “Bilo je neočekivano suho na oba treninga, ali sam imao nesreću da me je zaustavila crvena zastava pa sam imao ograničeno vrijeme vožnje punim tempom, posebno na drugom treningu kada sam imao sam jedan čisti krug. Automobil se dobro ponaša, posebno u smislu trkaće ravnoteže. Još uvijek moramo odlučiti koji nam postav guma najbolje odgovara, pa nas večeras čeka temeljito proučavanje brojki.
Kazuki Nakajima (TS050 HYBRID broj 8): “Uživao sam ponovno ovdje voziti; jako volim Spa. Imali smo učinkovit dan, sada samo moramo skupiti sve zajedno i shvatiti kako stojimo. Puno smo naučili o različitim postavama guma i istraživali smo razne varijante postava. Automobil se dobro ponaša, posebno uz prianjanje koje dobivamo uz paket s velikim downforceom. Naš je zadatak sada pronaći najbolje rješenje za utrku.”
/
TS050 HYBRID broj 9 (StéphaneSarrazin, YujiKunimoto, Nicolas Lapierre)
Slobodni trening 1: 5. (1min 59,633s), 32 kruga
Slobodni trening2: 5. (1min 58,494s), 30 krugova
Stéphane Sarrazin (TS050 HYBRID broj 9): “Automobil se doima snažnim. Danas smo radili na postavu za utrku. Nico i Yuji su odradili dobar posao i stalno smo poboljšavali automobil. Zadovoljan sam time kako se stvari do sada odvijaju. U utrci će se naš automobil s malim downforceom iskazati kako se gume budu trošile. Bit će to dobra borba i nadam se da ćemo biti dovoljno brzi za pravu utrku.”
Yuji Kunimoto (TS050 HYBRID broj 9): “Ovo je bilo prvi put da vozim na ovoj stazi i uživao sam; staza je zabavna, pogotovo u ovom automobilu. Međutim, još moram učiti prije utrke. Usredotočen sam na poboljšanje, korak po korak i na to da izvučem najviše iz automobila na ovoj stazi u Spa. Dobro sam surađivao sa Stéphaneom i Nicolasom, kao i s drugim vozačima; puno mi pomažu.
Nicolas Lapierre (TS050 HYBRID broj 9): “Bilo je sjajno vratiti se u automobil ovdje u Spa. To je jedna od najboljih staza za automobile LMP1 i zato mi je bilo uzbudljivo. Moramo još ponešto naučiti o paketu s malim downforceom da bismo se bolje prilagodili i pronašli pravi postav. Na kraju današnjeg treninga smo pronašli dobar temelj i veselimo se ostatku vikenda.
Rezultati 1. slobodnog treninga:
1.broj 7 TOYOTA GAZOO Racing 1min 57,940s, 31 krug
2.broj 2 Porsche (Bernhard/Bamber/Hartley) +0,036s, 34 kruga
3.broj 1 Porsche (Jani/Lotterer/Tandy) +0,929s, 35 krugova
4.broj 8 TOYOTA GAZOO Racing +0,974 s, 31 krug
5.broj 9 TOYOTA GAZOO Racing +1,693s, 32 kruga
6.broj 36 Alpine (Dumas/Menezes/Rao) +6,231s, 26 krugova
Rezultati 2. slobodnog treninga:
1.broj 7 TOYOTA GAZOO Racing 1min 56,369s, 25 krugova
2.broj 2 Porsche (Bernhard/Bamber/Hartley) +0,505s, 30 krugova
3.broj 1 Porsche (Jani/Lotterer/Tandy) +0,676s, 31 krug
4.broj 8 TOYOTA GAZOO Racing +1,548 s, 29 krugova
5.broj 9 TOYOTA GAZOO Racing +2,125s, 30 krugova
6.broj 24 Manor (Graves/Hirschi/Vergne) +6,293s, 25 krugova

Saznajte više o Toyoti

Toyota predstavlja novi kompaktni SUV za Europu Toyota predstavlja novi kompaktni SUV za Europu Toyota Motor Europe (TME) objavila je svoje planove za uvođenje potpuno novog modela u svoju paletu za Europu. Radit će se o potpuno novom, kompaktnom SUV vozilu, temeljenom na novoj izvedbi platforme GA-B. Toyotin grad budućnosti Toyotin grad budućnosti Toyota će u Japanu izgraditi prototip "grada budućnosti" koji će se koristiti za razvoj i testiranje budućih tehnologija TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Europu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Europu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da će započeti prodaju GR Supra GT4*1, trkačkog automobila, za kupce u Evropi od marta 2020. 200 sadnica za 200 hibrida 200 sadnica za 200 hibrida Toyota BiH nastavlja sa akcijom pošumljavanja u sklopu projekta „1 hibrid – 1 stablo“
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.