Ulažemo u ljude, obuku i načine rada da bismo osigurali da je svako vozilo koje proizvedemo najviše kvalitete, da zadovoljava visoke standarde koje postavljamo i da ih premašuje.

Posvećeni smo proizvodnji vozila najviše kvalitete korištenjem preciznih proizvodnih procesa i uz stručnu i posvećenu radnu snagu. Svako vozilo koje proizvedemo podvrgnuto je tisućama provjera radi osiguravanja izvanrednih sigurnosti, performansi i kvalitete izrade, u skladu s našim zahtjevnim standardima.

Da bi naši zaposlenici naučili i shvatili kvalitetu, osiguravamo sveobuhvatnu obuku. Ona uključuje pripravništvo za mlade ljude na početku karijere kao i redovne prilike za razvoj vještina za naše dokazane zaposlenike. Iskustvo i znanje se prenose s jedne na drugu generaciju, jačajući posvećenost kvaliteti. Uspjeh naše obuke se očituje u brojnim nagradama osvojenim na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

/
* Andon znači ‘Znak’ ili ‘Signal’. Riječ je o vizualnom alatu koji upozorava i ističe gdje je potrebno poduzeti akciju te označava da je proizvodna linija prekinuta zbog neke nepravilnosti.
/
U svrhu osiguravanja sigurnosti, performansi i kvalitete proizvodnje provodi se niz od 2.000 provjera.
/
Intenzivnom obukom pomažemo našim zaposlenicima da nauče i shvate kvalitetu.
Toyotina superiorna kvaliteta

Toyota je stekla reputaciju zahvaljujući proizvodnji vozila vrlo visoke kvalitete u svim zemljama u svijetu. To je postignuto pristupu kontrole kvalitete i osiguranja kvalitete koji je jedinstven za Toyotu i razvijan je dugi niz godina. Od prvih faza postupka konstruiranja pa sve do silaska vozila s proizvodne linije, u Toyoti je kvaliteta ključna.

To možete vidjeti u materijalima, spojevima i završnoj obradi, te inovativnim novim tehnologijama koje ugrađujemo u sva naša vozila. Kvaliteta je temeljni preduvjet za postizanje osmijeha stranaka i zato je ugrađena u sve naše aktivnosti. Način na koji proizvodimo naša vozila utjelovljen je u Toyota Production System (TPS).

Kvaliteta osigurana u svakom vozilu

Ljudi koji proizvode naša vozila osjećaju velik osobni ponos zbog kvalitete svog rada. Svako vozilo je podvrgnuto tisućama provjera kvalitete tijekom proizvodnog procesa.

Postupak proizvodnje vozila uključuje mnogo radnika koji rade jedan za drugim na mnoštvu različitih zadataka. Svatko na proizvodnoj liniji odgovoran je za osiguranje kvalitete na svakom koraku, a osobni angažman na radnom mjestu doseže vrhunac na provjeri za osiguranje kvalitete koje se provode prije nego bilo koje vozilo izađe iz tvornice.

Zaposlenici koji provode tisuće provjera koje zahtijevamo, su ponosni na svoj posao kojim osiguravamo da svaka stranka može imati puno povjerenje u sigurnost i kvalitetu svog vozila.

Osiguranje kvalitete
Zadatak

Zadatak naših timova za osiguranje kvalitete je osigurati da svako vozilo koje izađe iz naših tvornica, bilo gdje u svijetu, zadovoljava naše visoke standarde sigurnosti i kvalitete.

Prije nego dobije formalno odobrenje za isporuku krajnjem kupcu, na svakom vozilu se provodi niz od 2.000 provjera.


“Kvaliteta nikada nije slučajna. Ona je uvijek rezultat usmjerenog napora.”

John Ruskin, filozof

/
Voditelj tima za osiguranje kvalitete

Amanda Rowland je Voditelj tima za osiguranje kvalitete u Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, gdje se proizvode modeli Auris i Avensis.

Ponosna je na ulogu koju ona i njeni kolege imaju u provjeri svakog vozila koje siđe s proizvodne trake, osiguravajući da je kvaliteta ispravna te da svaka pojedina funkcija na vozilu ispravno radi.

U ovom video zapisu ona objašnjava temeljitost postupka osiguranja kvalitete i osobnu odgovornost koju timovi preuzimaju za isporuku strankama vozila koja su sigurna i najviše kvalitete.

Glavne točke provjere kvalitete u tvornici
/
Akumulator/paljenje
/
Kočioni sustav
/
Motor
/
Svjetla
/
Sklop sjedala
/
Upravljač
/
Mjenjač
/
Dinamička procjena na cesti
Izgradnja vještina za kvalitetu kroz učenje

Kroz obuku, iskustvo, usvajanje vještina i natjecanje, osiguravamo da sljedeće generacije naših zaposlenika stječu i razvijaju znanja potrebna za postizanje najviše kvalitete.

Koncept kvalitete proizvodnje se stalno mijenja kako razvijamo nove modele, pronalazimo bolje načine rada, a naše stranke stječu profinjeniji ukus i oblikuju svoje želje.

Zbog toga je za nas važno uvijek učiti o kvaliteti, omogućavajući mladim ljudima da kao pripravnici razvijaju svoje vještine, ali i našim stalnim zaposlenicima obuku i prilike za stjecanjem novih vještina. Visoka kvaliteta rada naših zaposlenika prepoznata je kroz mnoštvo nagrada na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Europski globalni proizvodni centar
Zadatak

Naš Europski globalni proizvodni centar (European Global Production Centre) je ključni resurs za pružanje obuke radi poboljšanja kvalitete rada u našim proizvodnim pogonima širom Europe.

Njegov zadatak je osigurati obuku i razvoj rješenja koja su izravno primjenljiva na rad u našim proizvodnim pogonima, prenoseći znanja na radna mjesta putem obuke.

Na taj način on ima za cilj poboljšati organizacijsku sposobnost i izgraditi samodostatnost u našim europskim proizvodnim pogonima.

/

Europski globalni proizvodni centar je dodatno osnažio filozofiju "Made by TOYOTA" proizvodnje vozila širom svijeta uz dosljedno osiguranje kvalitete.

Tim

Europski globalni proizvodni centar je smješten u Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, ali pruža usluge obuke za sve naše proizvodne pogone u Europi.

Tim se sastoji od voditelja i pet trenera koji putuju u naše tvornice kako bi obučavali lokalne trenere u velikom broju disciplina, uključujući načine kontrole kvalitete i neprestanog poboljšanja (kaizen), te kako bi obučavali rukovoditelje proizvodnje izravno u proizvodnim pogonima. Tijekom godine oni će osigurati preko 350 čovjek-dana obuke.

/
Učenje kvalitete za buduće generacije
Aktivnosti u pripravništvu – Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited

Obuka za pripravnike osigurava da nova generacija posjeduje vještine koje naše poslovanje, i automobilska industrija općenito, trebaju radi osiguravanja budući rad i uspjeh. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je pokrenula ovu obuku, radeći s lokalnim školama na osnivanju Centra za razvoj pripravnika (Apprenticeship Development Centre).

Ovaj centar osigurava pripravništvo ne samo za mlade ljude među svojim zaposlenicima nego i za dobavljače kao i za mala i srednja poduzeća iz svoje regije. Odličnu kvalitetu njihovog rada prepoznao je i nacionalni savjet za vještine u UK - SEMTA.

/
Članovi Centra za razvoj pripravnika Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited 2015. godine.
Kvaliteta predvođena iskustvom – umještnost Takumi

Iako nam suvremeni, računalom upravljani proizvodni procesi pomažu u dosezanju kvalitete preciznosti u djeliću milimetra, svaki put, postoje područja našeg rada u kojima ljudska ruka i oko ostaju najbolji alati koje možemo koristiti.

Na primjer, naši takumi zanatski majstori su odgovorni za ručno dovršavanje i preciznu provjeru kvalitete naših modela Lexus. Potrebne su godine iskustva za usavršavanje njihovih posebnih vještina - znanja koja prenose na nove generacije putem poduke i obuke.

/
Zanatski majstori Lexus Takumi u Lexusovoj tvornici u Japanu.
Međunarodno priznanje i natjecanje World Skills

Savladane vještine Toyotini zaposlenici redovito iskušavaju na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Uspjesi koje postižu naši zaposlenici jasno pokazuju učinkovitost naših programa obuke i osobnu posvećenost učenju, poboljšanju i primjeni osobnih vještina.

Natjecanje World Skills International, koje se održava svake dvije godine, okuplja najbolje pripravnike iz cijelog svijeta iz svih vidova industrije u prijateljskom nadmetanju. Ponosni smo rezultate koje smo postigli osvojivši 50 medalja, uključujući 23 zlatne medalje, sve do zadnjeg održanog natjecanja 2015. godine u Brazilu. Ovaj uspjeh pomaže nadahnuti sljedeću skupinu pripravnika da razviju i pokažu vlastite vještine najbolje što mogu.

/
Toyota Motor Corporation osvaja zlatnu medalju na 43. World Skills Competition 2015. godine (popravak karoserije).
/
Toyota Motor Corporation osvaja zlatnu medalju na 43. World Skills Competition 2015. godine (elektronika).
/
Uspjeh pripravnika iz Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited na natjecanju WorldSkills UK Skills 2015. godine.

Saznajte više

ISO 14001:2015 ISO 14001:2015 Briga za životnu sredinu je jedan od najvažnijih Toyotinih postulata. Kako globalno, tako i lokalno. Bolja zemlja Bolja zemlja Mi u Toyoti, stalno tražimo načine smanjenja našeg utjecaja na okoliš. U ovom dijelu Bolja Zemlja, možete otkriti što smo napravili. Jednostavno bolje Jednostavno bolje Tijekom mnogo godina rada pod naše poslovanje postavili smo čvrste temelje koji osiguravaju da je sukladnost s okolišem ključan dio poslovne strukture, metodologija i certifikata koje koristimo kako bi osigurali da smo ”Jednostavno bolji”. Dom Toyotine sigurnosti Dom Toyotine sigurnosti Kako bismo osigurali dojam sigurnosti za upravljačem naših automobila u svim uvjetima, razvili smo Toyota Safety Sense, niz tehnologija i aktivnih sigurnosnih sistema.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.