Zbog ostvarivanja Toyotinog izazova zaštite okoliša 2050., postavljeni su i međuciljevi za 2030. na temelju trenutnog stanja Toyote i društvenih trendova.

Izazov 1 - međucilj
Izazov novog vozila s nultom emisijom CO2

Naš cilj je do 2030. godišnje prodavati više od 5,5 miliona elektrificiranih vozila širom svijeta, uključujući više od 1 milion vozila s nultom emisijom.

Procjena godišnjeg prosjeka smanjenja emisije CO2 u g-CO2/km iz novih vozila je 35% ili više, zavisno o uslovima na tržištu, u odnosu na nivo iz 2010.

Otkrijte Izazov 1

/
Izazov 2 - međucilj
Izazov nulte emisije CO2 u životnom vijeku

Naš cilj je do 2030. smanjiti emisiju CO2 za 25 posto ili više kroz cijeli životni vijek vozila, u usporedbi s nivoom iz 2013.

Otkrijte Izazov 2

/
Izazov 3 - međucilj
Izazov fabrika s nultom emisijom CO2

Naš cilj je do 2030. smanjiti emisiju CO2 iz svih naših fabrika za 35 posto u uporedbi s nivoom iz 2013.

Otkrijte Izazov 3

/
Izazov 4 - međucilj
Izazov smanjenja na minimum i optimizacije potrošnje vode

Naš cilj je do 2030. uvesti mjere u četiri odabrane fabrike u sjevernoj Americi, Aziji i Južnoj Africi radi smanjenja njihove potrošnje vode.

Po pitanju kvalitete vode, isto tako ćemo napraviti cjelokupnu procjenu uticaja za sve naše 22 fabrike u Sjevernoj Americi, Aziji i Europi u kojima se korištena voda ispušta izravno u rijeke.

Otkrijte Izazov 4

/
Izazov 5 - međucilj
Izazov uspostavljanja društva i sistema temeljenih na recikliranju

Naš cilj je do 2030. završiti globalno uspostavljanje prikupljanja baterija i sistema recikliranja, kao i izrada 30 testnih pogona koji odgovaraju lokalnim pogonima za primjerenu obradu i recikliranje vozila na kraju životnog vijeka.

Otkrijte Izazov 5

/
Izazov 6 - međucilj
Izazov uspostavljanja budućeg društva u skladu s prirodom

Naš cilj je do 2030. ostvariti 19 „Fabrika u skladu s prirodom“ (12 u Japanu i 7 širom svijeta), kao i uvesti aktivnosti u skladu s prirodom u svim područjima u kojima Toyota posluje, u saradnji s lokalnim zajednicama i kompanijama.

Dodatno, nastavit ćemo doprinositi aktivnostima očuvanja bioraznolikosti u saradnji s nevladinim organizacijama te ćemo širiti inicijative, unutar naše kompanije i izvan nje, koje jačaju ekološki osviještene ljude koji preuzimaju odgovornost za budućnost planete.

Otkrijte Izazov 6

/

Saznajte više

Osiguranje kvalitete Osiguranje kvalitete Posvećeni smo pružanju najviše kvalitete i osiguravanju potpunog zadovoljstva stranaka neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga. Toyota Kvaliteta Kvaliteta Kupci određuju kvalitetu. Naš zadatak nikada ne završava. Dom Toyotine sigurnosti Dom Toyotine sigurnosti Kako bismo osigurali dojam sigurnosti za upravljačem naših automobila u svim uvjetima, razvili smo Toyota Safety Sense, niz tehnologija i aktivnih sigurnosnih sistema. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense donosi niz novorazvijenih sigurnosnih tehnologija: sistem upozorenja na predstojeći sudar, sistem upozorenja na napuštanje saobraćajne trake, sistem automatskog snopa svjetala i sistem očitavanja saobraćajnih znakova.