Naš Ekološki izazov 2050, najavljen 2015., sastoji se od šest odvojenih ”izazova” koji pokrivaju svaki aspekt našeg poslovanja, našeg istraživanja novih proizvoda i tehnologija, i naše uloge posrednika za individualce i zajednice u učenju o i poboljšanju prirodnog svijeta oko njih.

Izazov 1

Novo vozilo s nultom razinom CO2 emisija

Naš izazov Novog vozila s nultom razinom CO2 emisija, uključuje smanjenje CO2 emisija naših vozila za 90 posto do 2050., u usporedbi s razinama koje smo postigli u 2010.

Kako bi to učinili, učiniti ćemo da naša konvencionalno pokretana vozila budu štedljivija i promovirati ćemo razvoj vozila slijedeće generacije s niskom ili nultom razinom emisije ugljika, uključujući hibridna, plug-in hibridna, električka i vozila na gorive ćelije.

Automobili koji koriste čišća, alternativna goriva mogu imati utjecaj kada ih javnost prihvati u velikom broju, stoga ćemo raditi kako bi bili široko dostupni i potaknuti ćemo razvoj infrastrukture – na primjer, pumpnih stanica i točaka punjenja – potrebnih za podršku njihove uporabe.

Izazov 2

Nulta razina CO2 emisija kroz radni vijek

S našim izazovom postizanja nulte razine CO2 emisija kroz radni vijek, želimo učiniti više od uklanjanje CO2 emisija tijekom proizvodnje i vožnje naših vozila.

Želimo ukloniti emisije ugljika iz proizvodnje materijala i dijelova koje koristimo, iz naših logističkih aktivnosti i iz metoda zbrinjavanja i recikliranja, koje se koriste kada vozila dosegnu kraj njihovog radnog vijeka.

Kako bi to učinili, raditi ćemo na više ekološki prihvatljivim konstrukcijama koje koriste sirovine s nižim udjelom ugljika i manje dijelova. Više ćemo koristiti biološke materijale iz obnovljivih izvora i učiniti da se naša vozila mogu lakše rastaviti i reciklirati.

Izazov 3

Tvornica s nultom razinom CO2 emisija

Automobili ne proizvode CO2 emisije samo tijekom vožnje, one se generiraju i tijekom njihove proizvodnje.

Kako bi pomogli u ograničenju klimatskih promjena, imamo strategiju za postizanje nulte razine CO2 emisija u našim proizvodnim postrojenjima, fokusirajući se na poboljšanje tehnologija koje koristimo i prebacivanjem na alternativne izvore energije.

Mi ćemo racionalizirati naše proizvodne procese, čineći ih kraćim tako da se proizvodi manje CO2. Učiniti ćemo naša postrojenja više energetski učinkovitima i koristiti obnovljive izvore energije, kao što su energija sunca i vjetra, i izvori koji emitiraju nisku razinu ugljika, kao što je hidro energija.

Izazov 4

Minimiziranje i optimiziranje uporabe otpada

Svjetske potrebe za vodom brzo rastu, stoga je od vitalne važnosti sačuvati vodne resurse, smanjivanjem količine vode koju koristimo za proizvodnu naših proizvoda, i recikliranjem vode što je više moguće.

U našim proizvodnim postrojenjima započinjemo sa prikupljanjem kišnice, kako bi se smanjile količine potrebne vode iz tla ili vodovoda. Također smo razvili metode pročišćavanja, tako da se voda koju koristimo može ponovo koristiti, ili sigurno vratiti u lokalnu vodovodnu mrežu.

Kako se vodna okolina značajno razlikuje u globalnim regijama u kojima djelujemo, obratiti ćemo pažnju na uvođenje mjera koje su osjetljive na lokalne potrebe.

Izazov 5

Postavljanje društva i sustava na bazi recikliranja

Rastuća populacija, ekonomski rast i želja za praktičnim stilom života, povećali su pritisak na prirodne resurse i generiraju više otpada.

Želimo pomoći izgraditi idealno društvo bazirano na očuvanju resursa i recikliranju, djelujući u četiri ključna područja: većom uporabom ekološki prihvatljivih materijala; projektiranjem i uporabom dugotrajnijih dijelova; razvojem učinkovitijih i temeljitih tehnologija recikliranja; i iskorištavanjem više materijala nakon zbrinjavanja vozila, kako bi napravili nova.

U ovom području imamo više od 40 godina iskustva u kreiranju ideja i inovacija, te smo predani u budućnosti postići još bolje rezultate.

Izazov 6

Kreiranje budućeg društva u skladu s prirodom

Kako bi očuvali i unaprijedili suživot s prirodom, moramo sačuvati naše šume i druge bogate eko sustave.

Provodimo projekte – velike i male – u cijelom svijetu, na svim razinama naše organizacije, kako bi podržali naš cilj ”obogaćivanja života zajednica”, organiziranjem pošumljavanja i sadnje drveća, zelenih gradskih shema i drugih ekoloških inicijativa na našim lokacijama i van njih.

Iskoristiti ćemo iskustvo koje smo stekli kako bi igrali aktivnu ulogu u poboljšanju edukacije i podizanju svijesti o okolišu, kako bi izgradili društvo u kojem ljudi žive u harmoniji s prirodnim svijetom.

Više informacija

Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Na predstojećem Salonu teretnih vozila u Birminghamu, Toyota će predstaviti novi Hilux 2019 Special Edition. Nova Toyota Proace City Nova Toyota Proace City Nova paleta kompaktnog furgona ojačat će Toyotinu zastupljenost na europskom tržištu lakih teretnih vozila Toyota besplatno nudi skoro 24.000 tehnoloških patenata Toyota besplatno nudi skoro 24.000 tehnoloških patenata Toyota City, Japan, 3. april 2019. Fernando Alonso testira Dakar Hilux Fernando Alonso testira Dakar Hilux Vozač TOYOTA GAZOO Racinga Fernando Alonso je dovršio dvodnevnu provjeru za upravljačem pobjednika Relija Dakar, Toyote Hilux u Južnoj Africi 27. i 28. ožujka.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.