Obnovom do energije

Maksimaliziranje potencijala procesa zbrinjavanja na otpad

Energija iz otpada može igrati važnu ulogu u mješavini energije koju trebamo za pokretanje naših modernih ekonomija. Ali, mi u Toyoti smatramo ovu opciju zadnjom u nizu. Težimo osigurati da se obnovi svaki resurs potreban za naše operacije i proizvode, prije nego se u obzir uzme ova opcija.

Važnost hijerarhije otpada

Prepoznajemo vrijednost sustava hijerarhije otpada kako bi razumjeli relativnu važnost različitih metoda koje koristimo kako bi postigli ekološki odgovorne operacije. To prevenciju – izbjegavanje uporabe energije i prirodnih resursa – stavlja na prvo mjesto, nakon čega slijedi minimizacija, ponovna uporaba, recikliranje i obnova energije do zbrinjavanja otpada kao najmanje željene opcije.

Ako se obavili dobar posao u smanjenju, ponovnoj uporabi i recikliranju materijala i resursa, tada bi trebali imati samo ograničenu potrebu za obnovom ili zbrinjavanjem bilo kakvih ostataka i otpada.

Kako mislite napraviti posao a da ne zaprljate ruke!

Kiichiro Toyoda, osnivač Toyota Motor Corporation

Obnova energije iz ostataka recikliranja automobila zadnja je opcija prije konačnog zbrinjavanja otpada.

Obnova energije iz zbrinjavanja vozila na kraju radnog vijeka.

Nakon što su s automobila uklonjeni bilo kakvi materijali koji zagađuju, te dijelovi koji se mogu ponovo iskoristiti ili reciklirati, školjke se prešaju i režu. Iz izrezane mase izdvajaju se metali i plastika, nakon čega ostaje supstanca koja se naziva ASR – Automotive Shredder Residue.

Iako se ona sastoji od ostataka stakla, gume, plastike i prljavštine, još uvijek se može iskoristiti. Uporabom inovativne tehnologije obrade nakon rezanja možemo obnoviti čak i najmanje dijelove materijala. Samo nakon ovog temeljitog sortiranja, preostali materijal koji se ne može spasiti šalje se na obnovu energije ili, zadnju fazu, spaljivanje.

/
ASR – Automotive Shredder Residue, ono što ostane nakon rezanja automobila i dodatne obrade nakon rezanja.
Obnavljanje iz naših operacija

Naš proizvodni proces očito kreira višak materijala i otpad, stoga je važno da ih zadržimo na minimumu i što je više moguće obnovimo radi recikliranja i ponovne uporabe.

Nakon proizvodnje dijelova ili vozila, često ostaje višak materijala ili otpada, bilo da se radi o metalima, plastici, bojama ili vodi. Trebamo osigurati da obnovimo sve što je moguće, tako da se može ponovo upotrijebiti, reciklirati ili odgovorno zbrinuti, bez riskiranja štete za okoliš.

Poduzimamo sve mjere kako bi smanjili otpad i ponovo upotrijebili i reciklirali materijale gdje god je to moguće, u svakom stupnju naših proizvodnih procesa. Osiguravamo da se na kraju bilo kakav otpad ili višak materijala iskoristi za obnovu energije kao zadnja opcija.

Saznajte više

Konstruiranje kvalitete Konstruiranje kvalitete Ništa ne prepuštamo slučaju kada je riječ o isporuci izuzetne kvalitete. Koristimo precizne metode i stroga ispitivanja na svim proizvodima. Osiguranje kvalitete Osiguranje kvalitete Posvećeni smo pružanju najviše kvalitete i osiguravanju potpunog zadovoljstva stranaka neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga. Proizvodnja kvalitete Proizvodnja kvalitete Ulažemo u ljude, obuku i načine rada da bismo osigurali da je svako vozilo koje proizvedemo najviše kvalitete, da zadovoljava visoke standarde koje postavljamo i da ih premašuje. Dom Toyotine sigurnosti Dom Toyotine sigurnosti Kako bismo osigurali dojam sigurnosti za upravljačem naših automobila u svim uvjetima, razvili smo Toyota Safety Sense, niz tehnologija i aktivnih sigurnosnih sistema.