Toyota proširuje preventivnu servisnu kampanju

Ideja potpune sigurnosti

Toyota je posvećena ideji potpune sigurnosti i pouzdanosti svojih vozila što znači održavati visoke razine zadovoljstva stranaka.
Toyota Motor Corporation proširuje preventivnu servisnu kampanju na vozilima s ugrađenim Takata zračnim jastucima.

Približno 1.266.000 vozila u Europi će biti obuhvaćeno kampanjom.

Uključena vozila

Modeli uključeni u preventivni servis u Europi su Toyota Corolla, Yaris, Picnic, Avensis Verso, Tundra i Sequoia proizvedeni od ožujka 2003. i ožujka 2007. godine zbog inflatora prednjeg zračnog jastuka za suvozača i Toyota RAV4, Yaris i Hilux proizvedeni od srpnja 2003. i prosinca 2005. godine zbog inflatora zračnog jastuka vozača.

Preventivne mjere koje se poduzimaju:

  • Inflatori prednjeg zračnog jastuka za suvozača će biti pregledani u ovlaštenim Toyota servisima i oni kod kojih se utvrdi propusnost zraka odmah će biti zamijenjeni novim. Dodatno, zamijenit ćemo sve inflatore čim dovoljne količine budu osigurane, počevši od najstarijih vozila.
  • Inflatori zračnog jastuka vozača, bit će zamijenjeni novim inflatorima proizvedenim od strane japanskog proizvođača Daicel.
Podrška koju pružamo našim strankama

Vlasnici vozila će biti direktno kontaktirani od stane svog Toyota distributera u zemljama koje su obuhvaćene preventivnim servisom narednih tjedana; pregled i zamjena inflatora zračnog jastuka su besplatni za sve vlasnike.

Na ovoj stranici svi mogu provjeriti da li je njihovo vozilo obuhvaćeno preventivnom servisnom akcijom.

U međuvremenu, ukoliko imate bilo kakvih pitanja, molimo vas da se obratite generalnom uvozniku za Toyota vozila u Republici Hrvatskoj ili najbližem ovlaštenom Toyota prodajno-servisnom salonu.

Razlozi za ovaj preventivni servis

Toyota intenzivno ispituje Takatine inflatore, kako sama, tako i preko različitih nezavisnih specijaliziranih laboratorija u različitim zemljama svijeta. Dosadašnje istrage su pokazale da je tijekom vremena, moguća greška povezana sa prodorom vlage u inflator. Kao rezultat zračni jastuci bi se mogli ponašati neispravno u slučaju prometne nesreće. 

Za određene vrste zračnih jastuka kod kojih bi mogla biti moguća neispravnost inflatora, Toyota pokreće novi poziv na preventivni servis ili proširuje postojeći kako bi uključila približno 4.999.000 dodatnih vozila širom svijeta.

Provjerite vaše vozilo

Ako ste bili kontaktirani od strane Toyote ili imate razlog vjerovati da bi vaše vozilo moglo biti uključeno u preventivnu servisnu akciju, možete to provjeriti u tri jednostavna koraka.

Saznajte više o Toyoti

Toyota hibridni karavan Toyota hibridni karavan Toyotini hibridi kreću u obilazak Hercegovine Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina. Toyota nastavlja sa projektom pošumljavanja Bosne i Hercegovine - Jedan hibrid – jedno stablo Toyota nastavlja sa projektom pošumljavanja Bosne i Hercegovine - Jedan hibrid – jedno stablo Toyota u Bosni i Hercegovini nastavila je sa projekatom pošumljavanja, pokrenutim prošle godine, na 20-tu godišnjicu predstavljanja svog prvog hibrida. Za svako prodato hibridno vozilo, posadit ćemo jedno novo stablo. Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Toyota Motor Europe predstavila je prodaju automobila u prvom kvartalu 2018. godine. Ukupno je prodato 280.300 Toyota i Lexus vozila, što je 4% više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno tržišno učešće grupacije poraslo je za 0.1ppt na 5.1%.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.