Toyota proširuje preventivnu servisnu kampanju

Ideja potpune sigurnosti

Toyota je posvećena ideji potpune sigurnosti i pouzdanosti svojih vozila što znači održavati visoke razine zadovoljstva stranaka.
Toyota Motor Corporation proširuje preventivnu servisnu kampanju na vozilima s ugrađenim Takata zračnim jastucima.

Približno 1.266.000 vozila u Europi će biti obuhvaćeno kampanjom.

Uključena vozila

Modeli uključeni u preventivni servis u Europi su Toyota Corolla, Yaris, Picnic, Avensis Verso, Tundra i Sequoia proizvedeni od ožujka 2003. i ožujka 2007. godine zbog inflatora prednjeg zračnog jastuka za suvozača i Toyota RAV4, Yaris i Hilux proizvedeni od srpnja 2003. i prosinca 2005. godine zbog inflatora zračnog jastuka vozača.

Preventivne mjere koje se poduzimaju:

  • Inflatori prednjeg zračnog jastuka za suvozača će biti pregledani u ovlaštenim Toyota servisima i oni kod kojih se utvrdi propusnost zraka odmah će biti zamijenjeni novim. Dodatno, zamijenit ćemo sve inflatore čim dovoljne količine budu osigurane, počevši od najstarijih vozila.
  • Inflatori zračnog jastuka vozača, bit će zamijenjeni novim inflatorima proizvedenim od strane japanskog proizvođača Daicel.
Podrška koju pružamo našim strankama

Vlasnici vozila će biti direktno kontaktirani od stane svog Toyota distributera u zemljama koje su obuhvaćene preventivnim servisom narednih tjedana; pregled i zamjena inflatora zračnog jastuka su besplatni za sve vlasnike.

Na ovoj stranici svi mogu provjeriti da li je njihovo vozilo obuhvaćeno preventivnom servisnom akcijom.

U međuvremenu, ukoliko imate bilo kakvih pitanja, molimo vas da se obratite generalnom uvozniku za Toyota vozila u Republici Hrvatskoj ili najbližem ovlaštenom Toyota prodajno-servisnom salonu.

Razlozi za ovaj preventivni servis

Toyota intenzivno ispituje Takatine inflatore, kako sama, tako i preko različitih nezavisnih specijaliziranih laboratorija u različitim zemljama svijeta. Dosadašnje istrage su pokazale da je tijekom vremena, moguća greška povezana sa prodorom vlage u inflator. Kao rezultat zračni jastuci bi se mogli ponašati neispravno u slučaju prometne nesreće. 

Za određene vrste zračnih jastuka kod kojih bi mogla biti moguća neispravnost inflatora, Toyota pokreće novi poziv na preventivni servis ili proširuje postojeći kako bi uključila približno 4.999.000 dodatnih vozila širom svijeta.

Provjerite vaše vozilo

Ako ste bili kontaktirani od strane Toyote ili imate razlog vjerovati da bi vaše vozilo moglo biti uključeno u preventivnu servisnu akciju, možete to provjeriti u tri jednostavna koraka.

Saznajte više o Toyoti

Mobilnost za sve Mobilnost za sve Predstavljamo Toyotinu viziju za budućnost Jedan hibrid, jedno stablo Jedan hibrid, jedno stablo Toyota u Bosni i Hercegovini pokrenula projekat pošumljavanja. Za svako prodato hibridno vozilo, posadit ćemo jedno novo stablo. TOYOTA GAZOO Racing ekipa osvojila prva dva mjesta u utrci TOYOTA GAZOO Racing ekipa osvojila prva dva mjesta u utrci Ekipa TOYOTA GAZOO Racing osvojila je prva dva mjesta na domaćem terenu nakon sadržajem bogatog, kišnog natjecanja 6 Hours of Fuji, sedme runde natjecanja FIA World Endurance Championship (WEC) 2017. Postolje u Teksasu za Toyota Gazoo Racing Postolje u Teksasu za Toyota Gazoo Racing TOYOTA GAZOO Racing je završio na postolju u utrci 6 sati Circuit of the Americas nakon borbe za pobjedu koja je trajala cijelu utrku u 6. krugu FIA Svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti (WEC) 2017.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.