Sanjamo Olimpijske snove
Ispraćaj BH olimpijskog tima na Olimpijske igre

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, 15. jula 2021. godne, organizovano je svečano predstavljanje i ispraćaj tima najboljih BH sportista koji će od 23. jula do 8. augusta ove godine nastupati na XXXII Ljetnim olimpijskim igrama u glavnom gradu Japana – Tokiu, a Toyota je imala čast i privilegiju biti dijelom ovog velikog dana. Atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, judašica Larisa Cerić, tekvandoista Nedžad Husić, plivači Lana Pudar i Emir Muratović te streljačica Tatjana Đekanović čine naš olimpijski tim od 7 sportista kojima će se pridružiti 6 trenera u borbi za osvajanje prve olimpijske medalje za Bosnu i Hercegovinu.

/

Toyota, kao partner Olimpijskog komiteta, ali i kao globalni sponzor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara želi sreću i sjajne nastupe BH sportistima, a ispred Toyote BiH svečanom ispraćaju je prisustvovao Direktor Toyote BiH, Damir Višošević te poželio sreću reprezentativcima.

Svečanom ispraćaju BH olimpijskog tima prisustvovao je i Ambasador Japana NJ.E. Ito Makoto koji je u svom obraćanju podsjetio na prijateljske odnose naše dvije države, povezanost Japana i BiH osobito kroz sport i umjetnost te uvjerio sve prisutne da će i uprkos nezahvalnoj situaciji koju sa sobom nosi pandemija, BH sportski tim u dalekom Tokiu osjetiti gostoprimstvo, ljubav i poštovanje građana zemlje izlazećeg Sunca, uz odlično organizovane Igre.

/

Svoje nade i očekivanja su iznijeli svi naši olimpijci, koji su obećali dati svoj maksimum i ostvariti najbolje rezultate, dok se u ime svih trenera prisutnima obratio Mehmed Skender učesnik prvih olimpijskih igara na kojima je učestvovala Bosna i Hercegovina – OI Barcelona 1992. Igre u Tokiu su bile planirane da se održe 2020. godine, ali iz već poznatih razloga uzrokovanih pandemijom COVID19, njihovo održavanje je pomjereno na 2021. godinu uz propisivanje mnogobrojnih restrikcija i ograničenja.

Olimpijske igre „Tokyo 2020“ će zasigurno biti zapamćene kao specifične, neobične i izazovne, a cijela BH olimpijska porodica se iskreno nada da će biti upamćene po vrhunskim rezultatima sportista. Toyota će kao sponzor i partner za mobilnost Olimpijskih igara u Tokiju učiniti sve u svojoj moći da ovo budu jedne od najbolje organizovanih Olimpijskih igara u istoriji.

/

Saznajte više o Toyoti

Toyota i Specijalna Olimpijada proširuju partnerstvo na Europu Toyota i Specijalna Olimpijada proširuju partnerstvo na Europu Toyota Motor Europe i Special Olympics Europe-Eurasia najavili su trogodišnje partnerstvo, počevši od 2020. godine, radi pružanja podrške programima i sportskim događajima u cijeloj regiji Europe, usmjerenoj ka Specijalnim Olimpijskim igrama. Toyota odabrala 250 sportista kao „Globalnu ekipu Toyotinih sportista“ na putu za Tokio 2020. Toyota odabrala 250 sportista kao „Globalnu ekipu Toyotinih sportista“ na putu za Tokio 2020. Toyota Motor Corporation (Toyota), globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara je danas predstavila posebnu podstranicu na svojim internet stranicama kao znak podrške i platformu za predstavljanje priča o otprilike 250 sportista iz 48 zemalja svijeta, koji se nazivaju „Globalnom ekipom Toyotinih sportista“. Toyota osigurava raznolika rješenja mobilnosti za Tokio 2020. uključujući i cijelu paletu elektrificiranih vozila Toyota osigurava raznolika rješenja mobilnosti za Tokio 2020. uključujući i cijelu paletu elektrificiranih vozila Otprilike 90 posto Toyotinih vozila na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020 će biti elektrificirano., s ciljem postizanja najniže emisije plinova ikada zabilježene za flotu službenih vozila Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Ništa napola! - Priča o uspjehu Ilme Kazazić Ništa napola! - Priča o uspjehu Ilme Kazazić Godinu dana prije Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine najbolja bosanskohercegovačka paraolimpijska skijašica, Ilma Kazazić, priča nam svoju inspirativnu priču o uspjehu.