RAV4 Plug-in Hybrid, Toyotin novi vodeći hibrid

Od svog lansiranja, kao prvog svjetskog rekreativnog SUV vozila za životni stil u 1994, RAV4 se stalno razvijao da bi zadovoljio rastuće zahtijeve kupaca za sve boljim kvalitetom, stilom, performansama i raznolikošću koji su osigurali njegovu poziciju kao jednog od najprodavanijih vozila na svijetu. Nakon uspjeha RAV4 kao pionirskog hibrida među SUV vozilima, Toyota je sada spremna da proširi svoju paletu, predstavljanjem novog RAV4 Plug-in Hybrid, novog vodećeg vozila u svijetu hibrida, koje obećava da bude ne samo snažnije, već i ekonomičnije i ekološki podobnije nego bilo koje drugo vozilo u klasi.

Ova verzija RAV4 nastavlja više od 20 godina liderstva Toyote u tehnologiji hibridnog pogona. Vrhunska verzija RAV4 serije pete generacije, model koji je reafirmisao svoj istorijski status kao jednog od najpopularnijih SUV vozila u Evropi, uz više od 120.000 narudžbi od prvog puštanja u prodaju početkom 2019, uključujući više od 105.000 hibrida.

RAV4 Plug-in Hybrid klijentima će ponuditi najbolja moguća tehnološka rješenja. To podrazumeva Toyotinu najnoviju tehnologiju hibridno-električnih vozila, uz veću snagu i bolju dinamiku vožnje, kao i originalnu sposobnost čisto električne vožnje, bez potrebe za razmišljanjem o broju pređenih kilometara ili stajanjem da biste napunili akumulator.

Sa iskustvom razvijanja dvije generacije svog Prius Plug-in Hybrid modela, Toyota je riješena da proizvede efikasan novi pogon za RAV4. Sa punom sistemskom izlaznom snagom od 306 DIN ks/225 kW, ima potencijal da razvije ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 6.2 sekunde, tako pobijedivši svu svoju konkurenciju na konvencionalni pogon. Pored toga, na putu je da razvije najbolju ekonomičnost goriva i emisije CO2 u klasi: Toyotina prehomologacija, podaci o WLTP standardu indikuju da je emisija CO2 manja od 30 g/km. Ove vrijednosti su nedostižne za bilo koje drugo hibridno električno AWD SUV vozilo D segmenta.

Saznajte više o Toyoti

Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, Toyota Corolla i RAV4 2019., ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožijem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. U Sarajevu spektakularno predstavljeni Rav4 i Toyota Corolla U Sarajevu spektakularno predstavljeni Rav4 i Toyota Corolla U Sarajevu je u utorak 5. marta upriličena ekskluzivna prezentacija nove Toyota generacije automobila. U Toyota prodajnom salonu Bunjo u Sarajevu u prisustvu velikog broja zvanica predstavljeni su Rav4 i Toyota Corolla, a događaj je svojim prisustvom uveličao i Njegova ekselencija Hideyuki Sakamoto, Ambasador Japana u BiH. RAV4 Predstavljen u Mostaru RAV4 Predstavljen u Mostaru Auto Nuić d.o.o zvanično je predstavio novi RAV4. Ekskluzivna prezentacija održana je 22. veljače u mostarskom Toyota prodajnom salonu. RAV4 zablistao u Expo Auto salonu u Tuzli RAV4 zablistao u Expo Auto salonu u Tuzli Začetnik SUV segmenta i apsolutni lider u svojoj klasi stigao je u Tuzlu. U Toyota prodajnom salonu Expo Auto, 21. februara ove godine, novi RAV4 zasjao je kao prava zvijezda.