Toyota omogućuje pristup pionirskoj Tehnologiji gorivnih članaka Radi ubrzavanja društva vodika

• Toyota osniva novu europsku Poslovnu grupu za gorivne članke radi i podrške i poticanja partnera sličnog razmišljanja
• Povećanje zanimanja i ulaganja u tehnologiju vodikovih gorivnih članaka, čije su prednosti niska razina ugljika i niz različitih primjena
• Toyotina tehnologija gorivnih članaka se brzo razvija u pogledu mogućnosti, smanjenja troškova i praktičnosti
• Toyota u kratkom vremenu očekuje deseterostruki rast obujma poslovanja s gorivnim člancima

Potencijal vodika kao pomoći u ostvarenju društva budućnosti s nultom emisijom, budi rastuće zanimanje i ulaganja širom svijeta, pri čemu tvrtke i potrošači podjednako postaju svjesniji pogodnosti koje vodik može donijeti.

Radi maksimalnog iskorištavanja prilika koje vodik pruža u Europi, Toyota Motor Europe (TME) je osnovala Poslovnu grupu za gorivne članke, radi nadzora nad aktivnostima i primjenom vodika širom regije. Sa sjedištem u Bruxellesu, zadatak ovog tijela je jačanje poslovanja s vodikom i pružanje podrške njegovom uvođenju u mobilnosti i druga polja, čineći ga dostupnim novima komercijalnim partnerima. To će dati podršku strategiji dugoročne održivosti kompanije Toyota radi postizanja snažnijeg utjecaja na Strategiju održivog rasta.

/

Govoreći na Toyotinom Kenshiki forumu prošli tjedan, Thiebault Paquet, Direktor poslovne grupe za gorivne članke je rekao: ''Prednosti vodika su jasne. Zato očekujemo da će naša globalna prodaja sustava gorivnih članaka rasti deseterostruko u kratkom roku, te smo značajno povećali naše proizvodne kapacitete. Toyota predvodi ulažući značajna sredstva u društvo vodika, kroz vozila s gorivnim člancima sljedeće generacije, otvaranje novih tržišta i novih primjena, otvaranje dodatnih proizvodnih kapaciteta gorivnih članaka i našu organizaciju, upravo ovdje u Europi.“

Toyota je predvodnik inovacija u tehnologiji vodika, zahvaljujući predstavljanju modela Mirai, prve električne limuzine s vodikovim gorivnim člancima u prodaji na svijetu, još 2014. Otada je Toyota nastavila razvoj sustava gorivnih članaka, smanjujući njihove dimenzije, njihovu težinu, ali i povećanjem gustoće energije. U 2021., sveobuhvatno poboljšani sustav će doživjeti svoju premijeru u sljedećoj generaciji Miraija.

Toyotina tehnologija se odlikuje prilagodljivošću koja omogućava njezino korištenje i izvan automobila, primjerice za generiranje električne energije uz nultu emisiju u mnoštvu primjena. Već sada pogoni kamione, flote gradskih autobusa, viličare i generatore. Provode se ispitivanja njezinog korištenja u brodovima i vlakovima.

/

Radi ubrzavanja rasprostranjenog korištenja vodika, Toyota će se usredotočiti na „skupine“ vodika ili ekosustave u Europskim središtima gdje lokalna infrastruktura podržava prijevozne flote i usluge mobilnosti. Toyota vjeruje da će ovakve aktivnosti pokrenuti potražnju za vodikom, što će smanjiti cijene i jačati isplativost infrastrukture dobave, koja će onda s druge strane privući još kupaca.

Kroz novu Poslovnu grupu za gorivne članke, Toyota će usko surađivati s industrijskim partnerima, nacionalnim i regionalnim vladama i organizacijama radi poticanja razvoja vodikovih ekosustava i napretka prema cilju Društva vodika na korist svih.

Saznajte više o Toyoti

VAŽNO UPOZORENJE – LAŽNA NAGRADNA IGRA VAŽNO UPOZORENJE – LAŽNA NAGRADNA IGRA Obaviješteni smo da su u našoj zemlji počele kružiti Viber/SMS/WhatsApp poruke u kojima se građani obavještavaju kako su srećni dobitnici nagradne igre u organizaciji Toyote. Toyota Motor Europe postigla rekordnih 6% tržišnog udjela u 2020. godini  i značajno nadmašila tržište Toyota Motor Europe postigla rekordnih 6% tržišnog udjela u 2020. godini i značajno nadmašila tržište Toyota Motor Europe (TME) danas je objavila rezultate prodaje za 2020. godinu. Od januara do decembra, ukupno je prodato 993.113 vozila Toyota i Lexus, što je pad od samo 9,0% u odnosu na prošlu godinu, na tržištu koje je palo za 20%. Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Toyota je započela razvoj električnih vozila s vodikovim gorivnim člancima 1992. godine, uspješnim predstavljanjem limuzine Mirai na svjetskim tržištima 2014. godine. Upozorenje o lažnoj nagradnoj igri Upozorenje o lažnoj nagradnoj igri Obaviješteni smo da su u našoj zemlji počele kružiti SMS poruke u kojima se građani obavještavaju kako su srećni dobitnici nagradne igre u organizaciji Toyote.