Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi

Prošle sedmice u Španiji je isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo, Corolla GR SPORT, ponosnom novom vlasniku Nicolásu Jiménezu. Corolla GR SPORT, proizvedena u Velikoj Britaniji, izdvaja se od ostatka porodice Corolla zahvaljujući svom sportskom dizajnu inspirisanom Toyotinim uspjesima u moto sportu.

Nicolás Jiménez objasnio je da se odlučio za hibridni električni automobil Toyota, jer mu je auto neophodno za vožnju u centru Madrida: „Danas je ograničenje ulaska u centralne zone mnogih gradova realnost. Nisam razmatrao nijednu drugu mogućnost osim hibridne, jer zone s niskim emisijama neće doprijeti samo do gradova poput Madrida ili Barcelone, nego i do mnogih drugih.

/

Odabrao sam Corolla GR SPORT zbog dizajna, zbog kojeg se i ja osjećam 30 godina mlađe. Mlad sam u srcu i ovo je verzija Corolle koja mi najviše odgovara. Otišao sam u Toyota salon zbog Yaris hibrida, ali kada sam bacio pogled na Corollu shvatio sam da još bolje odgovara mojim potrebama. Veličinom, ali i zato što je to automobil koji omogućava i putovanje na velike udaljenosti i udobno kretanje u gradu poput Madrida.“

Predsjednik i izvršni direktor Toyote Španija, Miguel Carsi, prisustvovao je primopredaji nove Corolle Hybrid: „Za Toyota Španiju velika je čast isporučiti 3-milionsko hibridno električno vozilo. Nakon brzog rasta hibrida, uzbuđeni smo što kupci koji traže automobile sa više sportske privlačnosti razmišljaju i o hibridnim električnim pogonima. To naglašava njihovo povjerenje da naša hibridna tehnologija može pružiti potrebno zadovoljstvo i performanse u vožnji.“

/

Toyota je počela sa prodajom hibridnih električnih vozila u Europi 2000-te godine. Danas kupci mogu birati između 20 različitih hibridnih električnih modela brandova Toyota i Lexus u Europi, koji su u 2019. godini činili 52% ukupnog obima prodaje, a 63% u zapadnoj Europi.

Toyotina dugoročna strategija da se fokusira na hibridne električne pogone u većem dijelu svoje game omogućila je kompaniji da postane lider u ispunjavanju strožih propisa o emisijama u Europi, pri čemu je potpuna hibridna tehnologija većinu vremena nevjerovatno efikasna u radu bez emisija, specijalno u gradskim jezgrama.

Tri miliona prodatih hibridnih električnih vozila u Europi važan je korak jer naglašava masovnu privlačnost Toyota hibrida kod europskih kupaca. Toyota je već prodala više od 15 miliona hibridnih vozila u svijetu, smanjujući emisiju CO2 za više od 120 miliona tona.

/

Saznajte više o Toyoti

Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Toyota Motor Europe predstavila je prodaju automobila u prvom kvartalu 2018. godine. Ukupno je prodato 280.300 Toyota i Lexus vozila, što je 4% više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno tržišno učešće grupacije poraslo je za 0.1ppt na 5.1%. Svjetska premijera potpuno nove Toyota RAV4 Svjetska premijera potpuno nove Toyota RAV4 Toyota predstavlja potpuno novu, petu generaciju svog SUV-a RAV4 na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku 2018.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.