Toyota podržala manifestaciju

Olympic Day 2019

Toyota, kao globalni lider u promociji svijeta punog beskrajnih mogućnosti, podržala je ovogodišnju manifestaciju Olympic Day 2019.

Na lokalitetu vrela Bune, nadomak Mostara, više od 300 djece iz 23 osnovne škole iz Mostara i gosti učenici iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća imali su priliku upoznati se sa 10 različitih sportskih disciplina: karate, gimnastika, judo, boks, badminton, orijentacija, streličarstvo, tavla i šah, streljaštvo i sportsko penjanje kao novi sport koji će se na olimpijskoj listi naći u Tokyu 2020. godine.

Sve vrijednosti sporta mladim učesnicima Olympid Day-a predstavila su zvučna imena domaćeg sporta među kojima su se našli i legendarni skakači sa starog mosta. Događaju su prisustvovali i ambasador Japana u BiH Hideyuki Sakamoto te direktor Toyota Adria Grupacije Kensuke Tsuchiya koji je još jednom istakao Toyotino zalaganje za inkluzivnije društvo u kojem će svaki pojedinac ostvariti svoj puni potencijal.

Saznajte više o Toyoti

Toyota osigurava raznolika rješenja mobilnosti za Tokio 2020. uključujući i cijelu paletu elektrificiranih vozila Toyota osigurava raznolika rješenja mobilnosti za Tokio 2020. uključujući i cijelu paletu elektrificiranih vozila Otprilike 90 posto Toyotinih vozila na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020 će biti elektrificirano., s ciljem postizanja najniže emisije plinova ikada zabilježene za flotu službenih vozila Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Ništa napola! - Priča o uspjehu Ilme Kazazić Ništa napola! - Priča o uspjehu Ilme Kazazić Godinu dana prije Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine najbolja bosanskohercegovačka paraolimpijska skijašica, Ilma Kazazić, priča nam svoju inspirativnu priču o uspjehu. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti pomoći će posjetiteljima da iskuse svoj san o posjeti Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Toyota kani stvoriti inkluzivnije društvo putem POI 2020. u Tokiju Toyota kani stvoriti inkluzivnije društvo putem POI 2020. u Tokiju Uz dvije godine do Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020., Toyota podržava sport za osobe s invaliditetom i inkluziju kroz mobilnost na više razina