Toyota podržala manifestaciju

Olympic Day 2019

Toyota, kao globalni lider u promociji svijeta punog beskrajnih mogućnosti, podržala je ovogodišnju manifestaciju Olympic Day 2019.

Na lokalitetu vrela Bune, nadomak Mostara, više od 300 djece iz 23 osnovne škole iz Mostara i gosti učenici iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća imali su priliku upoznati se sa 10 različitih sportskih disciplina: karate, gimnastika, judo, boks, badminton, orijentacija, streličarstvo, tavla i šah, streljaštvo i sportsko penjanje kao novi sport koji će se na olimpijskoj listi naći u Tokyu 2020. godine.

Sve vrijednosti sporta mladim učesnicima Olympid Day-a predstavila su zvučna imena domaćeg sporta među kojima su se našli i legendarni skakači sa starog mosta. Događaju su prisustvovali i ambasador Japana u BiH Hideyuki Sakamoto te direktor Toyota Adria Grupacije Kensuke Tsuchiya koji je još jednom istakao Toyotino zalaganje za inkluzivnije društvo u kojem će svaki pojedinac ostvariti svoj puni potencijal.

Saznajte više o Toyoti

Toyota odabrala 250 sportista kao „Globalnu ekipu Toyotinih sportista“ na putu za Tokio 2020. Toyota odabrala 250 sportista kao „Globalnu ekipu Toyotinih sportista“ na putu za Tokio 2020. Toyota Motor Corporation (Toyota), globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara je danas predstavila posebnu podstranicu na svojim internet stranicama kao znak podrške i platformu za predstavljanje priča o otprilike 250 sportista iz 48 zemalja svijeta, koji se nazivaju „Globalnom ekipom Toyotinih sportista“. Toyota osigurava raznolika rješenja mobilnosti za Tokio 2020. uključujući i cijelu paletu elektrificiranih vozila Toyota osigurava raznolika rješenja mobilnosti za Tokio 2020. uključujući i cijelu paletu elektrificiranih vozila Otprilike 90 posto Toyotinih vozila na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020 će biti elektrificirano., s ciljem postizanja najniže emisije plinova ikada zabilježene za flotu službenih vozila Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Ništa napola! - Priča o uspjehu Ilme Kazazić Ništa napola! - Priča o uspjehu Ilme Kazazić Godinu dana prije Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine najbolja bosanskohercegovačka paraolimpijska skijašica, Ilma Kazazić, priča nam svoju inspirativnu priču o uspjehu. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti pomoći će posjetiteljima da iskuse svoj san o posjeti Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.