Svjetska premijera potpuno nove Toyota RAV4

Međunarodni sajam automobila u New Yorku 2018.

Toyota predstavlja potpuno novu, petu generaciju svog SUV-a RAV4 na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku 2018. Iako je ovo prvi RAV4 koji će biti postavljen na platformi Toyota New Global Architecture (TNGA), novi RAV4 ostaje potpuno odan svom dojmljivom nasljeđu kao izvorni pionir segmenta SUV, čineći iskorake u tehnologiji pogonskog sklopa, dinamičkih performansi, inteligentnih sigurnosnih rješenja i sveukupne kvalitete.

Robusni dizajn

Robusni dizajn novog RAV4 izražava Toyotin pristup zadnjim doradama najprodavanijeg SUV-a na svijetu. Novi izgled odaje dojam "nezaustavljivosti" u vožnji za zabavu i pustolovinu koji je privlačan mladim obiteljima koje uživaju u životu, bilo u vožnji gradom ili u odlasku na sportske aktivnosti ili odmor na velikim prostranstvima.

Upravljivost je uvijek bila jedna od najsnažnijih kvaliteta RAV4 i ostaje i dalje. Uz dužinu od 4.600 mm, prednji i stražnji prevjesi su skraćeni, dok je međuosovinski razmak povećan za 30 mm, što je omogućilo još veću prostranost i udobnost putničke kabine. Povećan je i prtljažnik, a odlikuje se ugrađenom prilagodljivošću s preklapanjem stražnjih sjedala, dvostrukom podnicom prtljažnika i mrežama na bokovima prtljažnika.

Širina vozila je povećana za 10 mm što je omogućilo udobniju i prostraniju putničku kabinu.

Inovativna dinamika vožnje

Novi RAV4 će se proizvoditi u dvije izvedbe TNGa pogonskih sklopova, radi manje potrošnje goriva i poboljšane dinamičnosti vožnje.

Hibridni električni pogon ostaje jedinstvena prodajna ponuda za RAV4 u toj klasi, zbog čega je samo još privlačniji kupcima. Potpuno novi hibridni pogonski sklop s benzinskim motorom od 2,5 litara učinkovito koristi hibridni sustav koristeći drugi elektromotor za pogon stražnjih kotača i postizanje velikog okretnog momenta, smanjujući gubitak energije, pridonoseći smanjenju potrošnje goriva te nudeći izuzetne performanse pogona na sva četiri kotača (AWD) u različitim uvjetima vožnje.

Novi benzinski motor od 2 litre je također dostupan, uz izbor ručnog ili automatskog mjenjača, poboljšanog dvostrukom spojkom i odvajanjem stražnje osovine na izvedbama s automatskim mjenjačem. Platforma TNGA, zahvaljujući niskom težištu i optimiranoj raspodjeli težine dodatno osnažuje dinamičke sposobnosti RAV4, omogućavajući kruću konstrukciju i precizniji, stabilniji i točniji odziv na vozačeve zahtjeve.

Više o RAV4

Novi RAV4 Plug-in Hybrid Novi RAV4 Plug-in Hybrid Toyota predstavlja najbolje iz RAV4 serije, novi RAV4 Plug-in Hybrid Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, Toyota Corolla i RAV4 2019., ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožijem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. U Sarajevu spektakularno predstavljeni Rav4 i Toyota Corolla U Sarajevu spektakularno predstavljeni Rav4 i Toyota Corolla U Sarajevu je u utorak 5. marta upriličena ekskluzivna prezentacija nove Toyota generacije automobila. U Toyota prodajnom salonu Bunjo u Sarajevu u prisustvu velikog broja zvanica predstavljeni su Rav4 i Toyota Corolla, a događaj je svojim prisustvom uveličao i Njegova ekselencija Hideyuki Sakamoto, Ambasador Japana u BiH. RAV4 Predstavljen u Mostaru RAV4 Predstavljen u Mostaru Auto Nuić d.o.o zvanično je predstavio novi RAV4. Ekskluzivna prezentacija održana je 22. veljače u mostarskom Toyota prodajnom salonu.