Toyota na IAA Salonu automobila u Frankfurtu 2017.

Svjetska premijera novog Land Cruisera

Na ovogodišnjem IAA Toyota predstavlja jasnu kariku između svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Svjetska premijera novog Land Cruisera izgrađenog na njegovoj 65-godišnjoj reputaciji kvalitete, trajnosti i pouzdanosti bez premca. Ove jeseni Toyota isto tako slavi 20. godišnjicu legendarnog Priusa, prvog komercijalnog hibridnog automobila. 20 godina kasnije, hibrid je temeljni dio naše palete modela, što ocrtava konceptni automobil Toyota C-HR HY-POWER.

Terenske performanse, cestovna dinamičnost

Uz svoje terensko nasljeđe koje se proteže preko 65 godina unatrag, Land Cruiser ostaje jedinstven u ovom segmentu po svojoj sposobnosti kombiniranja izvanredne kvalitete, trajnosti i pouzdanosti s terenskim performansama bez prebca koje su mu priskrbile čvrstu reputaciju jednog od najčvršćih i najpouzdanijih vozila 4x4 na svijetu.

Novi Land Cruiser dodatno pojačava ovu reputaciju još višom razinom luksuza, udobnosti za putnike i vlasničkog prestiža. Novi, suvremeniji i robusniji izgled prednjeg kraja; sofisticiranija i udobnija putnička kabina još više razine kvalitete, s novom pločom s instrumentima i središnjom konzolom poboljšane praktičnosti; poboljšanja dinamičnosti u cestovnoj vožnji uz sustave za pomoć u terenskoj vožnji - to su neke od glavnih odlika novog Land Cruisera koje ga čine vrhunskim terencem, mješavinom savladavanja svih vrsta terena, udobnosti i profinjenosti.

Kamo god pošli, Land Cruiser će vas odvesti tamo. I vratiti vas natrag.

/
/
Rijetki dijamant

Toyota C-HR je doživjela veliki uspjeh od predstavljanja javnosti krajem 2016. godine. Toyotin adut u segmentu crossovera srednje klase odmah je udario svoj pečat dojmljivim izgledom i izuzetnim voznim karakteristikama. Snažniji hibridni pogonski sustav je u srži nove Toyota C-HR HY-POWER Concept, vozila koje je osmišljeno da bi privuklo još više kupaca koji imaju naglašeni osobni ukus i stil, utjelovljujući visoku kvalitetu i posvećenost detaljima.

Nastavljajući s korištenjem uzorka romba, dizajnerski tim je našao nadahnuće u prirodnim silama koje pretvaraju ugljik u dijamante i u načinu na koji čvrsta stijena može skrivati užarenu, rastopljenu jezgru. Ovo razmišljanje se očituje u vanjskom dizajnu korištenjem nove mat srebrne boje Dark Carbon, u dramatičnoj opreci s upečatljivim detaljima u narančastoj boji Burning Orange, te se provlači i kroz unutrašnjost kombinirajući crne presvlake i obloge s detaljima u boji Burning Orange.

Ovaj konceptni automobil je konstruiran oko novog hibridnog pogonskog sklopa koji nudi više snage od pogonskog sklopa snage 122 KS koji se ugrađuje u aktualni C-HR, ocrtavajući strateški budući razvoj tehnologije u kojoj je Toyota vodeća u svijetu, a koja će voditi ka ugradnji hibridnih pogona većih performansi u sve osnovne modele.

/
/
20 godina Toyotinog predvodništva u hibridima

Toyota je 1997. godine započela električnu revoluciju u motoindustriji predstavljanjem svojeg prvog hibridnog vozila, Priusa, prvog električnog automobila koji ne treba puniti. Predvodeći hibridnu tehnologiju predstavili smo svoju viziju budućnosti mobilnosti za 21. stoljeće i pokazalo se da je Toyota imala pravo i bila ispred svog vremena jer su električna i hibridna vozila danas glavni prioriteti za mnoge druge proizvođače.

Ove godine slavimo 20 godina Toyotine hibridne tehnologije i preko deset i pol milijuna hibrida na cesti, od toga milijun i pol u Europi. Od predstavljanja prvog hibrida, Priusa, ova inovativna tehnologija je sada dostupna u 16 Toyotinih ključnim modela, koristeći pri tome sedam različitih hibridnih pogonskih sustava. Ali, ne odmaramo se na lovorikama: Toyota i dalje pomiče granice hibridne tehnologije kako bi zadovoljila različite potrebe stranaka i prometne okolnosti.

Zahvaljujući tome razvijamo vrhunske hibridne izvedbe, kao što je plug-in hibrid sa sustavima punjenja radi povećanja kapaciteta baterije, dostupan na novom Priusu PHV. Inovacija koja se umiješala u hibridnu tehnologiju je naš prvi automobil s nultom emisijom, Mirai, s gorivnim ćelijama koji pokreće blok vodikovih gorivnih ćelija, simbol naše posvećenosti zaštiti okoliša i cilju da smanjimo emisiju CO2 vozila za 90 posto do 2050. godine.

/

Više o Toyotinom izlaganju

Toyota EverTest ekspedicija: misija završena Toyota EverTest ekspedicija: misija završena Veliki i ambiciozni projekt Toyota EverTest uspješno je završen. Projekt se održavao od travnja do lipnja 2016. godine i okupio je legendarni SUV Toyota Land Cruiser, hrabre ljude i najviši svjetski vrh Mount Everest.