Besplatno isprobajte
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2014.

Ljubitelji automobila, novinari i proizvođači sa svih strana svijeta u listopadu posjećuju 'Mondial de l’Automobile 2014', a uzbuđenje raste kako se predstavljaju noviji modeli i otkrivaju futuristički koncepti.

Toyota C-HR Concept

Svjetska premijera i koncept koji privlači mnogo pozornost na Sajmu je Toyotina vizija budućnosti u obliku C-HR koncepta. Baš kao što je RAV4 1994. godine donio svježu energiju u segment 4x4 vozila, Toyota C-HR koncept predstavlja Toyotin jedinstveni pogled na segment kompaktnih crossovera.

Uvodeći u ovaj segment upečatljiv novi dizajn inspiriran dijamantima, novi koncept je prepun atraktivnih detalja, izvedenih poput precizno brušenog dragog kamenja.

Ovaj novi izgled je rezultat suradnje centara za dizajn, iz mnogih krajeva svijeta i predstavlja evulociju našeg 'prodornog' i 'naglašenog' dizajnerskog jezika, ali također donosi i neke nove detalje koji nagovještavaju budući smjer dizajna Toyotinih vozila.

Ispod profila jednog kupea, sa linijom krova koja završava spojlerom i dramatičnim konturama, krije se nova platforma stvorena da zadovolji zahtjeve kupaca za vrhunskim voznim karakteristikama i kontrolom. Pored toga, novi napredni hibridni pogonski agregat nudi jedinstven doživljaj vožnje, uzizvrsnu efikasnost.

Sajam automobila u Parizu 2014. - početak posjete

Svrha svih koncept automobila je provjera reakcije posjetitelja i potencijalnih kupaca, na novi stil i dizajnerski smjer. Stoga se nadamo da će, uz dizajn za kojim se okreću glave te agilne vozne performanse i napredni pogonski agregat, kompaktni crossover poput C-HR postati stvarnost za Toyotu.

Na drugim dijelovimaizložbenog prostora, naša vizija mobilnosti u budućnosti je očita. Za razliku od mnogih drugih proizvođača, mi ne vjerujemo da će se u budućnosti koristiti samo jedna tehnologija, već smatramo da najbolji način pokretanja automobila ovisi isključivo od toga kako ga kupac namjerava koristi.

i-ROAD

Mi vjerujemo da je i-ROAD savršeno rješenje za poslednjih nekoliko kilometara, na početku ili kraju putovanja po gradu. Prikazano prije gotovo dvije godine kao koncept, naše kompaktno i zabavno vozilo za osobnu mobilnost sa nultim emisijama, sada se može registrirati i spremno je za gradske ulice.

Ključ jedinstvenog iskustva vožnje i-ROAD-a je nova, potpuno intuitivna 'Active Lean' tehnologija. Uz ugrađen čitav set pametnih senzora, motora i prijenosnih mehanizama, susutav automatski pomiče kotače vozila gore ili dolje u suprotnim smjerovima, a u stanju je nagnuti se na pravu stranu kada ulazi u zavoj.

Potpuno električno vozilo kombinira agilnost motocikla i udobnost automobila, a zbog vodootporne kabine, vozaču nije potrebna kaciga. Zahvaljujući ovakvom sustavu naginjanja, nema potrebe da spustite noge na cestu u bilo kojem trenutku, pa vozač ostaje u sigurnosti zatvorene kabine, uz sve prednosti automobila kao što su grijanje, audio i povezivanje s mobilnim telefonom.

Nudeći odlično ubrzanje i gotovo bešumnu vožnju, i-ROAD može voziti brzinom do 50 km/h i može se napuniti preko standardne kućne utičnice za svega tri sata. Kada pogledate njegov futuristički izgled i agilnost, teško je povjerovati da sretnici, stanovnici Grenobla (Francuska) sada mogu sjesti za upravljač jednog ovakvog vozila koji je dio potpuno novog sustava gradskog prijevoza.

U partnerskom projektu Toyote i gradskih i regionalnih vlasti Grenobla, EDF-a, Sodetrel-a i firme za iznajmljivanje automobila Citelib, 35 zabavnih Toyota i-ROAD i 35 COMS vozila sada su sastavni dio javnog gradskog pšrometa Grenobla. Ovaj probni projekt, koji će trajati tri godine, stanovnicima nudi rješenje za kratke relacije, kao dio njihovih svakodnevnih putovanja po gradu, što će smanjiti prometne gužve i emisije štetnih plinova, te značajno poboljšati kvalitetu zraka u gradu.

Pokreće budućnost

Smatramo da su gorive ćelije ključna tehnologija za budućnost, a na našem štandu u Parizu predstavlja se 'važan igrač': Fuel Cell Sedan - limuzinu sa pogonom na gorive ćelije. Nakon 20 godina razvoja, naš prvi serijski automobil sa pogonom na vodonik - Fuel Cell Sedan dolazi na europske ceste u ljeto 2015, a prvo će biti dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Danskoj.

Na prvi pogled možete pomisliti da se radi o 'običnoj' limuzini sa benzinskim motorom, ali ako priđete bliže, vidjeti ćete da se ispod pokrova krije budućnost održivog prijevoza.

Na mjestu dobro poznatog motora sa unutrašnjim sagorijevanjem leži nešto potpuno novo: sklop gorivih ćelija. Vodik, koji se može proizvesti iz prirodnih izvora energije kao što su sunce i vetar, reagira sa kisikom iz zraka i stvara električnu energiju. Radeći nezavisno ili u simbiozi, gorive ćelije, zajedno sa električnom energijom iz baterija, mogu vas odvesti kamo god poželite.

Najnevjerovatnije od svega su emisije: iz ispušne cijevi izlazi samo vodena para! Spojite to sa vremenom punjenja rezervoara od samo tri minuta, dometom od preko 500 km i mjestom za četiri osobe i uviđate da Fuel Cell Sedan nudi fleksibilnost konvencionalnog automobila, bez bilo kakvog štetnog utjecaja.

Bti će potrebno neko vrijeme, i ići ćemo korak po korak, ali smo uvjereni da će, u ne tako dalekoj budućnosti, automobili sa pogonom na gorive ćelije biti česta pojava na cestama. Nema sumnje da nas čeka svijetla budućnost, ali sada i ovdje hibridna tehnologija je ključna za naše poslovanje. Hibrid je postao sinomim za Toyotu i obratno, pa očekujemo da će taj pogon biti najčešći izbor na većini tržišta.

Kako gotovo pola prodanih Aurisa i više od trećine prodanih Yarisa pokreće hibridni pogon, ova tehnologija je postala ono po čemu se Toyota izdvaja od drugih.

Najsvježiji kompaktni automobil na tržištu

Za Toyotu, stmosfera na ovom Sajmu odiše optimizmom. Posljednjih nekoliko mjeseci je bilo uzbudljivo, jer su dvije nove 'face' stigle na scenu: AYGO i Yaris. Ova dva modela su najsvježija ponuda na tržištu kompaktnih automobila i sa njima smo ispunili obećanje da ćemo dovesti emocije u naše salone, jer oni 'pršte' od zabave, personalizacije, najmodernijeg dizajna i izvanrednih voznih karakteristika.

Mnoštvo filmova osmišljenih da vas zabave na našem štandu u Parizu dostupno je na YouTube kanalu tijekom sljedećih dana.

Više o ovoj temi

Toyota objavila globalne godišnje rezultate i potvrdila posvećenost ugljičnoj neutralnosti Toyota objavila globalne godišnje rezultate i potvrdila posvećenost ugljičnoj neutralnosti Kompanija Toyota Motor Corporation (TMC) objavila je finansijske rezultate za poslovnu godinu koja je završila 31.03.2021. CROATIA RALLY CROATIA RALLY U nevjerovatnoj završnici TOYOTA GAZOO Racing ostvario dvostruku pobjedu VAŽNO UPOZORENJE – LAŽNA NAGRADNA IGRA VAŽNO UPOZORENJE – LAŽNA NAGRADNA IGRA Obaviješteni smo da su u našoj zemlji počele kružiti Viber/SMS/WhatsApp poruke u kojima se građani obavještavaju kako su srećni dobitnici nagradne igre u organizaciji Toyote. Toyota Motor Europe postigla rekordnih 6% tržišnog udjela u 2020. godini  i značajno nadmašila tržište Toyota Motor Europe postigla rekordnih 6% tržišnog udjela u 2020. godini i značajno nadmašila tržište Toyota Motor Europe (TME) danas je objavila rezultate prodaje za 2020. godinu. Od januara do decembra, ukupno je prodato 993.113 vozila Toyota i Lexus, što je pad od samo 9,0% u odnosu na prošlu godinu, na tržištu koje je palo za 20%.