1. Owners
 2. Connected Services
 3. Više informacija

VIŠE INFORMACIJA O ZNAČAJCI MYT

PRONAĐI MOJ AUTOMOBIL

 • Uz pomoć aplikacije MyToyota možete provjeriti zadnju lokaciju na kojoj se nalazilo vaše vozilo Toyota. Ovisno o vašem modelu vozila Toyota, podaci o lokaciji dobivaju se na temelju zadnje zabilježene geolokacije, što je podatak koji se šalje u vaše vozilo Toyota u trenutku kad ste zadnje isključili kontakt na vozilu ili se prenose podaci u stvarnom vremenu.
 • Do automobila se možete odvesti uz pomoć aplikacije s kartama / aplikacije za navigaciju (primjerice, Apple Maps, Google Maps i sl.), ili možete podijeliti lokaciju svog automobila putem instaliranog programa za razmjenu poruka ili e-pošte.


MOJA ODREDIŠTA

 • Ako je vaše vozilo opremljeno multimedijskim sustavom Toyota Smart Connect i ispunjavaju potrebne uvjete, možete samo izraditi plan puta prema vlastitim željama u aplikaciji MyToyota i potom ga poslati u svoje vozilo Toyota. Adresu kod kuće i na poslu, kao i ostala omiljena odredišta možete podesiti pod „Favoriti” u aplikaciji MyToyota. Napomena: da biste odredište mogli dobiti u vozilo, potrebno je aktivirati pametne usluge „Smart Services” u centru za pretplate u aplikaciji MyToyota. Dodatne informacije o mogućnostima povezivanja i radu sustava za navigaciju koji je ugrađen u vaše vozilo dostupne su u korisničkom priručniku vozila Toyota.


ANALITIČKI PODACI O VOŽNJI

 • Putem aplikacije MyToyota možete pregledati podatke o stilu vožnje / ponašanju ovisno o geolokacijskim podacima, prema očitanjima žiroskopa i G-senzora te ovisno o prijeđenoj kilometraži i podacima o potrošnji goriva. Svi ovi podaci dostupni su za svaku vožnju odnosno putovanje. U Analitičkim podacima o vožnji možete pogledati događaje kao što su, primjerice, naglo kočenje, naglo ubrzavanje i konstantna brzina, zajedno s podacima o tome koliko su trajali i na kojim su se lokacijama dogodili za razdoblje od 12 mjeseci.


REZERVACIJA TERMINA ZA SERVIS PUTEM INTERNETA

 • Ovisno o podacima o prijeđenoj kilometraži za vaše vozilo Toyota, na zaslonu aplikacije prikazat će se tajmer (koji se još naziva klizač) s prikazom kad je vaš sljedeći termin za redovni servis. Moći ćete provjeriti sve obavljene servise i dogovoriti termin za servis kod svog ovlaštenog distributera. Preporučujemo vam da putem svog računa MyToyota zadate omiljene ovlaštene distributere.
 • Sami ste odgovorni za redovno održavanje i servisiranje svog vozila Toyota u preporučenim intervalima. To što vam mi pružamo ovu uslugu vas ni u kojem slučaju ne oslobađa ove odgovornosti.

 

KONTROLNA SVJETLA UPOZORENJA

 • Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, u aplikaciji MyToyota mogu se prikazati neki signali upozorenja koji su se ranije prikazivali u vašem vozilu Toyota. Ovi signali upozorenja signaliziraju, ali ne predstavljaju zamjenu za kontrolna svjetla upozorenja koja se prikazuju na ploči s instrumentima i kombiniranim instrumentima u vozilu Toyota. Vi ste kao vozač sami u svakom trenutku odgovorni djelovati u skladu s kontrolnim svjetlima upozorenja koja vam se prikazuju u vozilu Toyota.
 • Ovi signali upozorenja prenijet će se u mrežu Toyota kako bi vam se mogla pružiti podrška i pomoć ako vam je potreban popravak. Ako date odobrenje tvrtki Toyota i u aplikaciji MyToyota, imat ćete priliku odlučiti želite li da netko s vama kontaktira ili ne. Napominjemo da Toyota i mreža Toyota ne pružaju nikakva jamstva da će kontaktirati s vama u vezi s uključenim kontrolnim svjetlom upozorenja budući da ova usluga uvelike ovisi o regiji, dostupnosti i tome ima li signala mobilne mreže. Ako vam se prikaže poruka upozorenja, pridržavajte se uputa iz korisničkog priručnika i primijenite tamo navedene korake.

RAZINA GORIVA

 • Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, u aplikaciji MyToyota prikazat će se podatak o tome koliko je goriva dostupno u spremniku u vašem vozilu Toyota. Preostala razina goriva prikazat će se u postocima u odnosu na ukupni kapacitet goriva (koliko ga ukupno stane u spremnik). Koja će se razina goriva prikazati ovisi o tome koje je podatke sa senzora mjerača razine goriva zadnje primilo vaše vozilo Toyota u trenutku kad ste zadnji put isključili kontakt. Obzirom na to, moguća su odstupanja između vrijednosti razine goriva koja se prikazuje u aplikaciji MyToyota i podatka o razini goriva koji se prikazuje na ploči s instrumentima u vašem vozilu Toyota. Moguća su i minimalna odstupanja ovisno o tome kakvi uvjeti vladaju na mjestu gdje je vaše vozilo Toyota parkirano (primjerice, vanjska temperatura, nagib itd.). Uvijek se držite podataka koji se prikazuju na mjeraču razine goriva na ploči s instrumentima u vašem vozilu Toyota jer Toyota ni u kojem slučaju ne snosi odgovornost za točnost i potpunost informacija koje se prikazuju u aplikaciji MyToyota.


FUNKCIJA HYBRID DRIVING COACHING

 • Ova usluge omogućuje vam da se informirate o tome koliko je učinkovita vaša vožnja na hibridni pogon putem aplikacije MyToyota, a na temelju ključnih pokazatelja za hibridni sustav (vrijeme vožnje samo na struju i učinkovitost hibridne vožnje).
 • Svi ovi podaci dostupni su za svaku vožnju odnosno putovanje. Svaka se vožnja mapira s istaknutom količinom vožnje samo na struju te raznim događanjima i poduzetim radnjama tijekom vožnje (ubrzavanje, kočenje i konstantna brzina), a koji su povezani s funkcijom koja ima za cilj pomoći vam da usvojite bolje tehnike i znanja koje vam mogu pomoći da smanjite potrošnju goriva. Svim prikupljenim podacima lako možete pristupiti i tako pratiti koliko je učinkovita vaša vožnja na hibridni pogon i mijenja li se s vremenom.


ZNAČAJKE DOSTUPNE NA DALJINU

Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, u aplikaciji MyToyota prikazat će se podatak o razini napunjenosti baterije i preostalom dosegu vašeg plug-in hibridnog ili električnog vozila.


Preostali doseg prikazuje se u km, ali može se razlikovati od dosega koji se prikazuje u automobilu. Uvijek se držite podatka o baterije koji se prikazuje na ploči s instrumentima u vašem vozilu Toyota.


Toyota ni u kojem slučaju ne snosi odgovornost za točnost i potpunost informacija koje se prikazuju u aplikaciji MyToyota. Osim toga, ova usluga vam omogućuje da na daljinu zakažete termin za sesiju punjenja za svoj automobil.

Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, moći ćete na daljinu unaprijed zagrijati ili rashladiti svoje vozilo putem aplikacije MyToyota. Ovisno o modelu vašeg vozila, možda ćete moći i odrediti željenu vrijednost temperature na daljinu, uključiti uređaj za odmrzavanje vjetrobranskog ili stražnjeg stakla ili zadati aktivaciju za jednu ili više sesija predgrijanja ili predhlađenja vašeg automobila.

Ako želite upotrebljavati usluge daljinskog upravljanja, pobrinite se za sljedeće:

 • U potpunosti imobilizirajte vozilo i provjerite razinu sigurnosti u neposrednom okruženju vozila. Provjerite da u vozilu nema drugih osoba ni životinja.
 • Nemojte pokretati sustav ako je otvoren poklopac motora ili ako je vozilo parkirano u zatvorenom prostoru bez ventilacije.
 • Ovu uslugu upotrebljavajte samo kad je to neophodno. Pazite na zaštitu okoliša i razinu buke i zagađenja zraka svedite na minimum.

Preduvjeti:

*zaključana vrata
*zatvoren poklopac motora
*podignuta stakla
*ključ nije detektiran u unutrašnjosti.

 • Ako je vozilo opremljeno naknadno ugrađenom daljinskom blokadom paljenja, motor se neće pokrenuti pa tako ni klima-uređaj neće raditi na daljinu.
 • Mirovanje: Ako je vozilo mirovalo dulje od 9 dana, korisnik će ga možda morati pokrenuti na guranje. Ugrađeni sustav automatski prelazi u stanje mirovanja kako bi zaštitio bateriju od 12 V.
 • PHEV i BEV vozila s klimatizacijom na daljinsko upravljanje ne mogu se pokrenuti pri temperaturama nižim od -10°C.

Klima-uređaj s daljinskim upravljanjem radit će 20 minuta između jednog ciklusa uključivanja i isključivanja kontakta. Uvijek se pridržavajte lokalnih i nacionalnih zakonskih propisa kojima te usluge mogu biti ograničene u vašem području (primjerice, u pojedinim općinama ili parkovima prirode).

 

STATUS AUTOMOBILA

Putem aplikacije MyToyota odmah možete provjeriti status svog vozila. Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, u aplikaciji MyToyota prikazivat će se različiti statusi za vrata vozila, stakla, krovni otvor, vrata prtljažnika ili ako vam slučajno u automobilu ostane pametni ključ (eng. Smart Key).

Možda ćete primiti direktnu obavijest 4 minute nakon što isključite kontakt. Ova obavijest prikazuje se u slučajevima kad postoji nešto neobično sa statusom vašeg automobila (funkcija primanja direktnih obavijest mora biti aktivirana u postavkama pametnog telefona i u postavkama obavijesti aplikacije ako želite primati obavijesti). Možete dobiti jednu ili više sljedećih obavijesti:

 • Spuštena su stakla (ako je jedno ili više stakala ostalo spušteno).
 • Otključana su ili otvorena vrata (ako neka vrata ostanu otključana ili otvorena).
 • Klizni krovni otvor je otvoren (ako ostane otvoren klizni krovni otvor).
 • Uključena su svjetla (ako vam ostanu uključena prednja ili stražnja svjetla).
 • Podsjetnik za stražnja vrata (ako nije detektirano otvaranje stražnjih vrata nakon isključivanja motora)


ZAKLJUČAVANJE/OTKLJUČAVANJE

Ovisno o tome koji je povezani uređaj ugrađen u vaše vozilo Toyota, možete zaključavati i otključavati vozilo na daljinu putem aplikacije MyToyota u samo nekoliko klikova.

Napominjemo da zaključavanje automobila nije moguće u sljedećim situacijama:

 • ako neka vrata ostanu otvorena
 • ako se fizički ključ i mobilni telefon (kad je aktiviran pametni digitalni ključ) nalaze u automobilu
 • ako je uključen alarm
 • ako je automobil zaključan ključem.

U svim ovim slučajevima pokušaj otključavanja vrata neće uspjeti i prikazat će se poruka o pogrešci.

Prije nego što upotrijebite značajku zaključavanja, pobrinite se da djeca, starije ili nemoćne osobe ili životinje nikad ne ostaju u automobilu bez nadzora kako ih ne biste nehotično tamo zaključali. Ako ostanu u vozilu, može doći do srčanog udara, dehidracije ili hipotermije, ali i smrti i teških ozljeda. Toyota ni u kojem slučaju nije odgovorna ni za kakvu materijalnu štetu, oštećenja ili nezgode koje se dogode kao posljedica ovakvog zaključavanja vozila. Korisnik na sebe preuzima sve rizike i svaku odgovornost koja proizlazi iz ovakvog zaključavanja vozila.

Moramo napomenuti da upotreba ove značajke otključavanja vozila može omogućiti neovlašteni pristup vašem vozilu. Toyota ni u kojem slučaju nije odgovorna ni za kakvu materijalnu štetu, oštećenja ili nezgode koje se dogode kao posljedica ovakvog otključavanja vozila. Korisnik na sebe preuzima sve rizike i svaku odgovornost koja proizlazi iz ovakvog otključavanja vozila.


SVJETLA UPOZORENJA

Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, može vam biti dostupan jednostavan način da lakše pronađete svoj automobil na krcatom parkiralištu. Upotrijebite svjetla upozorenja kako biste lakše locirali svoje vozilo. Svjetla upozorenja uključuju se na 60 sekundi. Po isteku ovih 60 sekundi, možete ponovno aktivirati funkciju i uključiti svjetla upozorenja.

 

NAPREDNE KOMANDE

Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, moći ćete na daljinu unaprijed regulirati neke dodatne značajke u svom vozilu. Moći ćete na daljinu upravljati podizanjem stakala, trubom, zvučnim upozoriteljem, svjetlima upozorenje, prtljažnikom i prednjim svjetlima.

Uvijek se pridržavajte lokalnih i nacionalnih zakonskih propisa kojima te usluge mogu biti ograničene u vašem području (primjerice, u pojedinim općinama ili parkovima prirode).

 

UPRAVLJANJE BATERIJOM

Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, moći ćete na daljinu pristupati detaljnim podacima o razini napunjenosti baterije vašeg vozila. Prikaz će sadržavati prikaz razine napunjenosti baterije u postocima, preostali doseg samo s baterijom ili u kombinaciji s gorivom, kao i saznati radi li klima-uređaj ili ne. Isto tako, minimalna razina napunjenosti baterije prikazivat će se samo za rad na bateriju za plug-in hibridna vozila.

 

PUNJENJE KOD KUĆE

Ovisno o tome kojim je povezanim uređajem opremljeno vaše vozilo Toyota, moći ćete jednostavno zakazati početak ili prekid punjenja kako biste, primjerice, uskladili vrijeme punjenja s razdobljima kad je cijena električne energije najniža ili kad ne rade drugi električni uređaji u vašem domu. Moći ćete podesiti jedno vrijeme koje će se ponavljati svaki dan ili više različitih termina na različite dane.

 

TOYOTINA MREŽA ZA PUNJENJE

 • Toyotina mreža za punjenje omogućuje vam pristup jednoj od najvećih paneuropskih mreža za punjenje. Moći ćete pretraživati stanice za punjenje i pregledavati detalje o svakoj stanici za punjenje, primjerice o njihovoj dostupnosti u stvarnom vremenu, dostupnoj brzini punjenja i vrstama priključaka.
 • Ako se pretplatite, uz već navedene informacije moći ćete vidjeti koje su cijene punjenja i otključati stranicu za punjenje putem aplikaciji ili s RFD karticom te odmah započeti sa sesijom punjenja. Na kraju svakog mjeseca dobit ćete račun za sve sesije punjenja.
 • Neke od tih usluga možda će vam pružati naši vanjski partneri, a neke osobne podatke kao što su VIN (identifikacijski broj vozila), korisnički ID, ID ugovora i datum početka, proslijedit ćemo svojim partnerima. Toyotina mreža za punjenje usluga je koju pružamo u suradnji s tehničkim partnerima i podliježe dodatnim odredbama i uvjetima te za nju vrijedi druga obavijest o zaštiti privatnosti, a sve to dostupno je na sljedećoj adresi: https://dxp-global-en-prod.toyota.eu/content/toyota/global/en/electrification/charging-  (za marku TOYOTA)
 • Možete birati između tri različite tarife ovisno o vašim potrebama za punjenjem.

 

POVEZANE USLUGE OSIGURANJA

Polica osiguranja prema vrsti upotrebe (UBI), polica osiguranja za potpuno hibridna vozila (FHI) i police osiguranja za PHEV vozila povezani su proizvodi za osiguranje automobila koje nudi Toyota u okviru svojih usluga osiguranja.

Police osiguranja u okviru Toyotine usluge osiguranja inovativne su usluge povezane s mogućnosti povezivanja s automobilom, pri čemu se premije osiguranja temelje na podacima o stvarnom vremenu vožnje koje generiraju vozači.

 • Polica osiguranja prema vrsti upotrebe pruža neprekidne povratne informacije o ponašanju pojedinih vozača tijekom vožnje i to na temelju 4 kriterija (kočenje, ubrzavanje, vožnja u zavojima, prekoračenje ograničenja brzine).
 • Polica osiguranja za potpuno hibridna vozila osiguranje je po mjeri za vozače hibridnih vozila, s bonusima za sigurnu vožnju u načinu rada samo na struju (EV).
 • Polica osiguranja za PHEV vozila namijenjena je vozačima plug-in hibridnih vozila (PHEV), s posebnim bonusima ako maksimalno iskoriste sve pogodnosti PHEV vozila i često ga pune kako bi ostvarili maksimalni broj prijeđenih kilometara samo na struju.

Prilikom registracije za povezane usluge osiguranja, imajte na umu da su police osiguranja UBI, FHI i PHEV posve različiti proizvodi od usluge MyToyota. Pretplata na povezane usluge osiguranja moguća je samo putem odabranih pružatelja usluga osiguranja, posrednika za Toyotine usluge osiguranja, a moguća je i primjena posebnim odredbi i uvjeta koje korisnici trebaju prihvatiti ako se žele pretplatiti.

Ako potpišete ugovor za policu UBI, FHI ili PHEV, potrebni podaci o vožnji šalju se osiguravajućoj kući koja potom djeluje kao kontrolor podataka i brine se da budu ispunjeni svi uvjeti ugovora.

Ako potpišete ugovor o osiguranju UBI, FHI ili PHEV, povezane usluge osiguranja povezuju se s aplikacijom MyToyota. Tako možete pratiti analitičke podatke o vožnjama, pojedinačne rezultate vožnji te podatke o tome koliko vremena vozite u načinu rada samo na struju (EV).

Značajka prikaza kreditnog rezultata za osiguranje neovisna je značajka koja je u potpunosti neobavezna i može se upotrebljavati neovisno o tome upotrebljavate li aplikaciju MyToyota ili račun MyToyota. Značajku prikaza kreditnog rezultata za osiguranje u svakom trenutku možete jednostavno aktivirati ili deaktivirati putem aplikacije MyToyota i to neće utjecati na vaše rezultate vožnje niti uvjete ugovora o osiguranju.

Dodatne informacije potražite na stranici https://www.toyota-europe.com/brands-and-services/toyota-insurance-services