Besplatno isprobajte Toyotu
Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Moja Toyota

Prius

HYBRID

Originalni hibrid, izabran od onih koji predvode

Od 55.740 KM
 • Čiste linije privlačne siluete

  Na prednjem kraju vozila svjetla stvaraju elegantni sklop koji naglašava elegantni oblik poklopca motora. Impresivna zadnja svjetla privlače pažnju na elegantne vodoravne linije automobila. Rezultat je automobil koji je podjednako privlačan za oko koliko je i užitak za voziti.

 • Vožnja hibrida nikada nije predstavljala ovakvo zadovoljstvo

  1,8-litarski motor osigurava mirnu vožnju uz izuzetan odziv. Automobil puni svoju bateriju u vožnji, pa ga nikada ne morate spajati na struju. Pri tome, Prius je najučinkovitiji hibrid među onima koji se ne spajaju na struju.

 • Uživajte u stvarnom spokoju

  U srcu sistema Toyota Safety Sense nalazi se pet aktivnih tehnologija: sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara* s otkrivanjem pješaka, upozorenje za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem volana, automatska duga svjetla, čitanje saobraćajnih znakova, prilagodljivi tempomat. A, uz paletu pametnih sistema pomoći u vožnji kao što su monitor mrtvog ugla i inteligentna pomoć pri parkiranju, svaka vožnja će biti podjednako laka i puna užitka. * Tehnički naziv: Sistem za zaštitu pri sudaru

  Istražite sigurnosne sisteme >

Prius predvodi. Ostali slijede.

Priča o Priusu je započela 1997. Prvi serijski hibrid je toj tehnologiji dao sasvim novo značenje. Sada je vrijeme za novo poglavlje. Prius objedinjuje inteligentnu konstrukciju i tehnologiju kako bi pružio dinamične vozne performanse i odličnu upravljivost, zahvaljujući čemu je podjednako zabavan za voziti koliko je i učinkovit.

Oblikuje budućnost. Predvodi.

Automobil koji je definisao hibridni pogon prije više od dva desetljeća i dalje ga ponovo definiše.

 • Savremeni dizajn. Inteligentna vožnja.

  Ovo je automobil savremenog izgleda koji je u skladu s njegovim naprednim mogućnostima. Novi dizajn je zadržao legendarnu trokutastu Priusovu siluetu, ali je dopunjen izrazito modernim, čistim linijama oblikovanim za optimalno strujanje zraka. Rezultat je automobil koji je podjednako privlačan za oko koliko je i užitak za voziti.

 • Visokoučinkovit. Istinski zabavan.

  Vožnja hibrida nikada nije predstavljala ovakvo zadovoljstvo. Neprimjetan prelazak između električnog i benzinskog pogona vam daje dinamičko ubrzanje kada vam je potrebno, a uživat ćete i u pogodnostima impresivnih performansi i voznih karakteristika zahvaljujući spuštenom težištu, naprednom ovjesu i linearnom dotoku snage.

 • Bolje prianjanje radi dodatne sigurnosti uz Hybrid AWD-i.

  Uvođenje inovacija se nastavlja uz Hybrid AWD-i. Ovaj sistem, konstruisan po mjeri Priusa, je prvi inteligentni pogon na sve točkove na automobilu ove klase. Konstruisan je kako bi pružio dodatnu kontrolu nad vozilom na klizavoj cesti, na primjer po kiši ili snijegu, i tako vam daje dodatnu dozu bezbrižnosti kada je stvarno trebate. S obzirom na njegove male dimenzije, ne morate raditi nikakve ustupke po pitanju učinkovitosti ili zapremine prtljažnika.

Impresivno inovativan. Nevjerojatno efikasan.

Usavršavamo hibride preko 20 godina.

Istinskii komfor i intuitivna tehnologija.

Istinskii komfor i intuitivna tehnologija.

Kada je riječ o stvaranju ugodnog okruženja, svaka je pojedinost važna. Putnička kabina u Priusu kombinuje kvalitetne materijale s čistim, savremenim dizajnom, a za presvlake ergonomskih sjedišta nudimo niz prekrasnih novih tkanina. Veliki virtuelni ekran prikazuje brzinu, te podatke o hibridnom sistemu i udaljenosti vozila ravno na vjetrobran, dok intuitivni sistem Toyota Touch® 2 with Go čini zabavu u vozilu i navigaciju jednostavnima.

Informisani, kako biste mogli reagovati na vrijeme

Informisani, kako biste mogli reagovati na vrijeme

Inovativni sistem Toyota Safety Sense podiže pojam pomoći vozaču na novi nivo. Ovaj sistem koristi 22 senzora brižljivo raspoređena po vozilu radi predviđanja mogućih opasnosti i davanja upozorenja kako biste mogli odmah reagovati - na taj način su svi u vozilu, i oni izvan vozila, sigurniji.

Istražite sigurnosne sisteme

Više o Priusu

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.