TOYOTA PARA TECH
Toyotini inžinjeri i višestruka osvajačica zlatne paraolimpijske medalje Andrea Eskau su se udružili kako bi pomaknuli granice toga što je moguće u biciklizmu.
PREDSTAVLJAMO
Andrea Eskau
Andrea Eskau je osvajačica četiri zlatne i jedne srebrne medalje natječući se na ručnom biciklu na Paraolimpijskim igrama. Osvojila je i četiri zlatne medalje, četiri srebrne i dvije bronzane na Zimskim paraolimpijskim igrama. Sada se udružila s Toyotom kako bi dodatno izbrusila svoju oštricu.
Para Tech Power
Inžinjer Roger Kirschner je rođen s paraliziranom lijevom stranom tijela. Oboje njegovih roditelja su bili profesionalni vozači utrka, pa je i on želio nastaviti istim, ubrzanim načinom života. Andrea Eskau je doživjela ozljedu kičme u nesreći na biciklu. Međutim, nije željela usporiti, nego je odlučila utrkivati se na Paraolimpijskim igrama.

Čak niti nakon osvajanja četiri zlatne medalje na ljetnim i još četiri zlatne medalje na zimskim Paraolimpijskim igrama, njena odlučnost da ide još brže nije nestala. Roger i Andrea su surađivali s ekipom Toyotinih inžinjera kako bi nastavili s poboljšanjima njenog ručnog bicikla. Danas je njen ručni bicikl 30 posto lakši i optimiziran za nju, kako bi ostvarivala najbolje rezultate.
Pogledao sam postojeći ručni bicikli i odmah sam to osjetio. Treba mu novi koncept… više krutosti, ali manja težina. Uzbudljivo je da razgovaram s trkačem i trkaćim automobilom u jednoj osobi, jer ona sama je motor.
Roger Kirschner
Inženjer
/

Tehnologija mobilnosti
Toyotin inžinjerski tim se je poslužio tehnologijom koju koristi TOYOTA GAZOO Racing i primijenio je radi stvaranja ručnog bicikla za Andreu koji je lakši i krući nego ijedan koji je prije vozila.


Vizija mobilnosti
Toyota vjeruje u jednakost pristupa kroz mobilnost. Uzdizanje sportista kao Andrea je samo jedan primjer toga kako Toyota pomaže ljudima raznih mogućnosti da dosegnu svoj puni potencijal.

Posvećeno sportistima
Toyota i Andrea surađuju na raznim prijektima već sedam godina, uključujući njene prilagođene sjedeće skije. Posvećeni smo davanju našim sportistima alata koji su im potrebni kako bi osjećali moć kretanja.


Olimpijske i Paraolimpijske igre
Kao službeni globalni partner za mobilnost Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog paraolimpijskog odbora, Toyota je posvećena oslobađanju ljudskog potencijala kroz moć kretanja i pružanju pomoći kandidatima za Olimpijske i Paraolimpijske igre u ostvarivanju ciljeva povećavanjem pristupačnosti, vidljivosti i poboljšanjem tehnologije. Kroz ova partnerstva Toyota nastoji ohrabriti ljude širom svijeta da učine prvi korak prema ostvarivanju svojih snova, bez obzir na spol, dob, nacionalnost ili invalidnost, zato što mi u Toyoti vjerujemo da je sve moguće, kada se slobodno krećemo.

/

TOYOTA GAZOO Racing
Toyotino sudjelovanje u motosportu ima posebnu svrhu: fino ugađanje ne samo naših automobila nego i sposobnosti ljudi koji ih izrađuju. To je Toyotina filozofija proizvodnje još od vremena našeg osnivača, Kiichira Toyode. Ekstremni uslovi motosporta otkrivaju puni potencijal vozila. Potencijal koji ne vidimo u svakodnevnoj vožnji. Motosport nam omogućava iskušavanje krajnjih granica nekog vozila — te pomicanje tih granica još dalje, kako bismo mogli proizvoditi sve bolja vozila.

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.