Nadahnjujemo
svijet da se kreće

Kao Globalni partner za mobilnost Olimpijskih i Paraolimpijskih igara vjerujemo da, kada se krećemo,
možemo postići nemoguće.

/

"Pod ovom olimpijskom i paraolimpijskom zastavom, želimo ojačati moć sporta da ujedinjuje ljude. "

AKIO TOYODA

Predsjednik, Toyota Motor Corporation

TOYOTINO OPREDJELJENJE

Svim smo srcem posvećeni oslobađanju ljudskog potencijala kroz moć kretanja, zbog čega smo ponosni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.Igre su najveća svjetska proslava kretanja. Tu shvaćamo istinsku moć sporta - sport nas može potaknuti, nadahnuti i, najvažnije, ujediniti. A, kao Globalni partner za mobilnost Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, dijelimo tu viziju da nadahnemo ljude da se nastave truditi - i nakon prolaska kroz ciljnu crtu, i nakon što dosegnu ono što je za njih nemoguće.

U nastojanju da približimo duh sporta u sve kutove svijeta, surađujemo s Međunarodnim olimpijskim odborom i Međunarodnim paraolimpijskim odborom kako bismo pomogli svima onima koji streme postati olimpijci i paraolimpijci da ispune svoje snove bez obzira na okolnosti.

/

ANDREA ESKAU

Njemačka vozačica ručnog bicikla, paraolimpijska biatlonka i skijašica trkačica. Već nekoliko sezona Toyota partnerski podupire njemačku četverostruku zlatnu olimpijku Andreu Eskau kako bi izradili bicikl od ugljičnih vlakana po mjeri za Paraolimpijske igre i sjedeće skije za Zimske paraolimpijske igre. Andrea se rodila s odlučnošću i porivom da bude šampionka, i ushićeni smo što igramo malu ulogu na njenom uzbudljivom putovanju paraolimpijke.
/

TYRONE PILLAY

Južnoafrički paraolimpijski bacač kugle i Toyotin zaposlenik. Ponosni smo i zbog toga što navijamo za našeg Tyronea Pillaya, Toyotinog tehničkog specijalista iz Durbana u Južnoj Africi, koji se natječe i u bacanju kugle. Tyrone je rođen s oštećenjem stopala, ali nikada nije dozvolio da ga to uspori ili zaustavi na putu do zvijezda. S ponosom smo Tyroneu dodijelili nagradu Toyota Global President’s Award 2017. godine za njegova izuzetna postignuća i timski rad na Paraolimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

/
/
PARA ATLETIKA Tatyana je osvajačica 17 paraolimpijskih medalja – a, tek joj je 28 godina. Rođena s dijagnozom spina bifida, krenula u život iz ruskog sirotišta, Tatyana danas iskušava granice mogućeg, jedno po jedno natjecanje.
/
PLIVANJE Natječući se kao plivač za Olimpijski izbjeglički tim, Rami Anis trenira kako bi ostvario svoj olimpijski cilj 2020. godine. Čak i nakon što je rat poharao njegov rodni grad Aleppo u Siriji, Rami je nastavio svoje olimpijsko putovanje, pokazujući svijetu svoju ustrajnost.
/
/
/
ATLETIKA Američko-nigerijska trkačica Seun Adigun natjecala se na 100 metara s preponama za SAD 2012. godine, a sada želi voziti bob na nigerijsku reprezentaciju.
/
MARATON Iako su se estonske sestre Leila, Liina i Lily kvalificirale pojedinačno, bile su prve identične trojke koje su se zajedno natjecale na Olimpijskim igrama.
/
Toyota nastavlja sa projektom pošumljavanja Bosne i Hercegovine - Jedan hibrid – jedno stablo Toyota nastavlja sa projektom pošumljavanja Bosne i Hercegovine - Jedan hibrid – jedno stablo Toyota u Bosni i Hercegovini nastavila je sa projekatom pošumljavanja, pokrenutim prošle godine, na 20-tu godišnjicu predstavljanja svog prvog hibrida. Za svako prodato hibridno vozilo, posadit ćemo jedno novo stablo. Toyota kani stvoriti inkluzivnije društvo putem POI 2020. u Tokiju Toyota kani stvoriti inkluzivnije društvo putem POI 2020. u Tokiju Uz dvije godine do Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020., Toyota podržava sport za osobe s invaliditetom i inkluziju kroz mobilnost na više razina Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Toyota Motor Europe predstavila je prodaju automobila u prvom kvartalu 2018. godine. Ukupno je prodato 280.300 Toyota i Lexus vozila, što je 4% više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno tržišno učešće grupacije poraslo je za 0.1ppt na 5.1%. Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Prodaja Toyota Motor Europe (TME) 2017. dosegnula 1 milijun vozila uz preko 40% hibridnih vozila Toyota Motor Europe je objavila prodaju u 2017. godini 1.001.700 Toyotinih i Lexusovih vozila, što je povećanje od 8% u odnosu na 2016. Ukupni tržišni udio grupe narastao je na 4,8%.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.