Često postavljana pitanja

Toyota hibrid

Pročitajte često postavljana pitanja o Toyota hibridima

Koliko često hibridna baterija zahtijeva promjenu?

Hibridne baterije u našim hibridima razvijene su da žive koliki je i životni vijek samog automobila. Danas, sve hibridne komponente stižu s pet godina jamstva ili 100 000 km*. Nakon tog perioda vaš hibrid će prolaziti hibridnu servisnu provjeru, čime ste u mogućnosti produžiti jamstvo za dodatnih godinu dana ili 15 000 km*. *Što prije nastupi

Može li hibridna bateriji biti reciklirana?

Da. Vaš najbliži TOYOTA ovlašteni partner vam može pomoći u uklanjanju i odlaganju hibridne baterije. Otkako je EU Direktiva 2006/66/EC na snazi od 2006. godine, subjekti odgovorni za recikliranje nikal-metal-hidridne baterije iz naših hibrida moraju zakonski zadovoljiti traženi postotak reciklažne vrijednosti od 50%.

Što će se dogoditi ukoliko se baterija u cijelosti isprazni?

Ne postoji mogućnost da se hibridna baterija u Toyota hibridu u cijelosti isprazni, jer se tijekom vožnje automatski nadopunjuje kada benzinski motor radi ili kada usporavate/kočite. Napredni sustav upravljanja hibridnim pogonom stalno nadzire bateriju i po potrebi ju nadopunjuje.

Je li skuplje servisirati hibrid?

Troškovi redovnog održavanja i servisiranja su isti kao i za bilo koji konvencionalni model automobila. Ustvari, dugoročno su troškovi i manje jer hibridni automobil ima manje pokretnih dijelova u odnosu na konvencionalni, ili se njegovi sporije troše – poput elemenata kočnica uslijed elektrodinamičkog usporavanja.

Može li se hibrid i dalje voziti na struju kada ostane bez goriva?

Ne. Iako su naši hibridi u mogućnosti voziti isključivo preko elektromotora, bez pomoći benzinskog motora, nisu razvijeni za rad bez goriva. Ukoliko nastavite vožnju nakon što automobil ostane bez goriva može doći do ozbiljnijih oštećenja hibridnog sustava.

Natrag na početnu stranicu o hibridima

Saznajte više o Toyoti

Toyota zauzima središnje mjesto u Ženevi Toyota zauzima središnje mjesto u Ženevi Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnologiju, trkaće automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emitira samo vodu! Često postavljana pitanja Često postavljana pitanja Ovdje možete pronaći neka često postavljana pitanja i odgovore koji će vam pomoći u odluci o prebacivanju na hibrid. Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina. Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“, a Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.