1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. 2020
  4. Rav4 plug in hybrid
Odaberite

RAV4 Plug-in Hybrid

Toyotin novi vodeći hibrid

Od svog lansiranja, kao prvog svjetskog rekreativnog SUV vozila za životni stil u 1994, RAV4 se stalno razvijao da bi zadovoljio rastuće zahtijeve kupaca za sve boljim kvalitetom, stilom, performansama i raznolikošću koji su osigurali njegovu poziciju kao jednog od najprodavanijih vozila na svijetu. Nakon uspjeha RAV4 kao pionirskog hibrida među SUV vozilima, Toyota je sada spremna da proširi svoju paletu, predstavljanjem novog RAV4 Plug-in Hybrid, novog vodećeg vozila u svijetu hibrida, koje obećava da bude ne samo snažnije, već i ekonomičnije i ekološki podobnije nego bilo koje drugo vozilo u klasi.

Ova verzija RAV4 nastavlja više od 20 godina liderstva Toyote u tehnologiji hibridnog pogona. Vrhunska verzija RAV4 serije pete generacije, model koji je reafirmisao svoj istorijski status kao jednog od najpopularnijih SUV vozila u Evropi, uz više od 120.000 narudžbi od prvog puštanja u prodaju početkom 2019, uključujući više od 105.000 hibrida.

RAV4 Plug-in Hybrid klijentima će ponuditi najbolja moguća tehnološka rješenja. To podrazumeva Toyotinu najnoviju tehnologiju hibridno-električnih vozila, uz veću snagu i bolju dinamiku vožnje, kao i originalnu sposobnost čisto električne vožnje, bez potrebe za razmišljanjem o broju pređenih kilometara ili stajanjem da biste napunili akumulator.

Sa iskustvom razvijanja dvije generacije svog Prius Plug-in Hybrid modela, Toyota je riješena da proizvede efikasan novi pogon za RAV4. Sa punom sistemskom izlaznom snagom od 306 DIN ks/225 kW, ima potencijal da razvije ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 6.2 sekunde, tako pobijedivši svu svoju konkurenciju na konvencionalni pogon. Pored toga, na putu je da razvije najbolju ekonomičnost goriva i emisije CO2 u klasi: Toyotina prehomologacija, podaci o WLTP standardu indikuju da je emisija CO2 manja od 30 g/km. Ove vrijednosti su nedostižne za bilo koje drugo hibridno električno AWD SUV vozilo D segmenta.