1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. 2020
  4. Rav4
Odaberite

GLOBALNA PRODAJA TOYOTE RAV4 DOSEGLA 10 MILIONA

RAV4 je proširio listu Toyotinih modela koji su prodajom premašili 10 miliona. Ukupna prodaja širom svijeta, krajem februara, premašila je ovu brojku, protežući se kroz pet generacija ovog modela koji se proizvodi od 1994. godine.

 

Kao globalni Toyotin model, RAV4 je, od predstavljanja, svakim korakom sve više jačao. Ponudivši svojim dolaskom nešto potpuno novo na tržištu - kompaktan, okretan, rekreacijski SUV-a, RAV4 je definisao cijeli jedan segment, a sa svakom generacijom, nastavio je postavljati standarde, dok je prodaja sve više rasla.

Prošle godine, RAV4 ne samo da je bio najprodavaniji SUV na svijetu, bio je i četvrti najprodavaniji putnički automobil uopšte. Sjeverna Amerika je daleko najjače tržište za ovaj model, sa godišnjom prodajom od preko pola miliona vozila, nakon čega slijede Europa (133.000) i Kina (127.000).

U Europi je RAV4 dostigao prodaju od preko dva miliona od 1994., a zadnja, peta generacija, predstavljena početkom 2019. godine, postavila je novi godišnji rekord od preko 130.000 vozila.

Ove će godine paleta modela RAV4 doživjeti značajan iskorak pokretanjem prodaje novog RAV4 Plug-in Hybrid, koji kupcima nudi još veću sposobnost vožnje isključivo na električni pogon bez ikakve emisije štetnih plinova i bez potrošnje goriva.